Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

ISTANBULSKÁ ÚMLUVA: Nenechme se nutit

Zahraji si na pomyslného belzebubova advokáta a stručně objasním, proč není nutné pokládat případné české parlamentní nepřijetí této úmluvy za nic v principu špatného a odsouzeníhodného. A proč by český zákonodárce k jejímu přijetí neměl být perfidně nucen.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Naprostý souhlas. Tím, že nějaké jednání budeme nazývat nemorálním, neslušným nebo dokonce trestným dvakrát či podesátkrát, nic proti tomu neděláme.

0 0
možnosti
Foto

T82o46m59á15š 97H68r92a47j

30. 6. 2023 12:16

Je to ještě horší. Je snaha neslušnost kriminalizovat.

Jak zarputilým sociálním inženýrem musí být ten, kdo si myslí, že je to způsob, jak napravit svět.

0 0
možnosti
PD

I pan Kolman se může někdy trefit. Tedy, tenhle, ne jaroušek Láníček.

0 0
možnosti
KA

K13r45e37i59d74l 76A39.

30. 6. 2023 7:33

Neobolševické manýry se vracejí: Kdo nejde s námi jde proti nám. Je zajímavé, jak rychle tato vláda plní zadání: Migrační kvóty, IU, manželství pro homosexuály. Dobře jsme si zvolili.

0 0
možnosti
PD

Zadání některých voličů.

0 0
možnosti
FN

Parlament a vláda se zahlcují řešením domácím násilím nebo manželstvím pro všechny. Nemají čas zabývat se takovými nicotnostni jako je státní rozpočet, ekonomika, školství, zdravotnictví nebo zemědělstvím. Ve starém Římě císařové poskytovali lidu chléb a hry. Dnešní vládci předkládají velkohry, aby občané neviděli jak jim ubírají chleba.

0 0
možnosti
TD

Samo Turecko ukázalo, že od Istanbulské úmluvy je možno odstoupit.

Nemyslím si ovšem, že je to půjde, dokud je předním zástupcem lidu potetovaná paní, kterou rozpláče ta skutečnost, že muž si nemůže vzít muže za muže.

0 0
možnosti
RL

Turecko o žádné Istanbulské úmluvě nikdy ani na okamžik neuvažovalo, takže nemělo ani od čeho odstoupit. ;-D

0 0
možnosti
MG

Strany učiní nezbytná legislativní i jiná opatření pro to, aby jakákoli forma nežádoucího verbálního, neverbálního či fyzického projevu sexuální povahy s cílem či následkem

porušení důstojnosti druhé osoby, obzvláště pokud toto chování vytváří zastrašující, nepřátelské, ponižující, pokořující či urážlivé prostředí, byla vystavena trestnímu či jinému

právnímu postihu.

To snad asi nemusím ani komentovat.

0 0
možnosti
Foto

T41o46m97á10š 80H80r42a62j

30. 6. 2023 12:30

Ano, to je jedno z mnoha zajímavých míst. Také jsem si ho žlutě označil. A červeně jsem si označil slova "verbálního" a "či následkem"

V překladu do češtiny to znamená, že pokud si někdo moje slova vyloží jako urážku (i když jsem je tak nemyslel), tak budu trestně stíhán. V Kanadě mají podobný zákon (Bill C16) o používání "zájmen" dle libosti adresáta.

0 0
možnosti
MG

Tam, kde to bude vhodné, podniknou strany kroky k tomu, aby ve formálních osnovách na všech úrovních vzdělávání existoval materiál k tématům, jako je rovnoprávnost žen a mužů, nestereotypní genderové role, vzájemný respekt, nenásilné řešení konfliktů v mezilidských vztazích, genderově podmíněné násilí vůči ženám a právo na osobní integritu, to vše uzpůsobeno rozvíjejícím se schopnostem žáků.

Další školení a vymývání mozků na školách.

0 0
možnosti
PD

Ano, v tom je "čertovo kopýtko". Ne v násilí, na to zákony jsou.

0 0
možnosti
MG

Strany učiní vše nezbytné pro podporu programů a aktivit podporujících dělbu pravomocí se ženami

Zase kvóty podle pohlaví.

0 0
možnosti
MG

Strany učiní vše nezbytné pro to, aby každý se občan, obzvláště pak muži a chlapci, aktivně zapojili do prevence všech forem násilí, jež spadají do působnosti této úmluvy.

Další opatření k povinné převýchově všech mužů. Povinná školení na pracovištích.

0 0
možnosti
MG

Strany podniknou nezbytná opatření pro podporu sociálních a kulturních vzorců chování žen a mužů s cílem vymýtit předsudky, zvyky, tradice a další praktiky, jež jsou založeny na

předpokladu podřízenosti ženy anebo na stereotypním pojímání rolí žen a mužů.

Tohle znamená povinná školení mužů v celé společnosti a hlavně další tvrdou cenzuru. Rovněž zákaz hraček pouze pro chlapce nebo pro dívky, zákaz různých barev oblečení pro obě pohlaví. Zákaz velikonoční pomlázky atd. Zákaz příjmení končících na ová.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz