19.3.2024 | Svátek má Josef


Diskuse k článku

HROZBY: Podíl kulky na vývoji systému

No vida, volíme přímo už podruhé a kulek jsme se nezbavili. Ozval se Miroslav Kalousek, že taky dostal kulku, dokonce opakovaně, a žádnou aféru z toho nedělá. Danuše Nerudová sice poštou kulku nedostala, ale vyhrožovali jí vyražením předkusu basebalovou pálkou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Dvořák 27.1.2023 19:35

Hlavní je, že ani obálku, ani dopis a ani tu kulku (náboj) jsme neviděli. Známe je pouze z ústního podání pana expremiéra. Ani nám neuvedl ráži - však má modrou!

Pánové Žák a Rada se zmiňují o jedné jihoamerické republice, kde se presidenti střídali tak každých 14 dní. A ten poslední také za nic nestál .Netrénoval střelbu a prý vystřílel denně asi 20 nábojů, a to ještě v sebeobraně. Takový president je nanic!

(omluva, číselné údaji si přesně nepamatuji);-D

P. Sura 27.1.2023 16:05

Vychodile, až ti zase bude blbě od žaludku, tak si jdi ulevovat na WC.

P. Vychodil 27.1.2023 12:35

ještě k mému dřívějšímu příspěvku uvedu jinou paralelu. Byl Hitler strújcem, iniciátorem nacismu, fašismu, nebo fašizace společnosti vynesla Hitlera k moci ?

Dnes jsme svědky fašizace (nejenom) naší společnosti, která potom vynáší na vrchol moci generály...

P. Vychodil 27.1.2023 12:31

Neff si položil naprosto nesprávný předpoklad, či otázku, a tím pádem došel k jisté odpovědi, které mnozí zatleskají a někteří ji odmítnou, ale jakákoliv odpověď na takovou otázku je konceptuálně mylná. Obávám se, že to Neff nepochopí, nicméně se pokusím:

správná otázka, či nadpis článku, pane Neffe, na kterou byste mohl jako zkušený novinář reagovat zní:

Podíl systému na vývoji kulky !

J. Rejzek 27.1.2023 11:42

Byl takový vtip, jak vyprávěl účastník Pražského povstání , že byl raněný, ale nemůže si vzpomenout, zda dostal kulku mezi lopatky, nebo lopatkou mezi kulky.

B. Rudolf 27.1.2023 8:44

Myslím si, že lidé, kteří vyhrožují posíláním ostrých nábojů nebo útokem basebalovou pálkou, jsou v podstatě duševně nemocní. A dále si myslím, že, pokud je to jen trochu možné, měli by být vypátráni a že by jim měla být nařízena psychiatrická léčba. A myslím to zcela vážně.

R. Langer 27.1.2023 10:12

A co teprve takoví, kteří oficiálně vyvěšují cizí prezidenty v pytlích na mrtvoly. Ti jsou přímo příkladem snahy o klidnou mysl národa. ;-)

B. Rudolf 27.1.2023 10:17

To, co zmiňujete, bylo přiznáním bezmoci a vzteku a proto to považuji za velkou chybu. Takto by se stát oficiálně chovat neměl. Takže z mé strany přinejmenším částečný souhlas.

P. Vychodil 27.1.2023 12:08

To samozřejmě ano, nicméně je třeba hledat viníka těchto duševních poruch...schválně, koho bys označil ?

B. Rudolf 27.1.2023 12:57

Klidně si mě tykejte, když je vám to přirozené, já to unesu, ale budu vám i ostatním vykat.

Náš život je takový, že čas od času vznikají okolnosti, které vyvíjejí na lidi takové tlaky, že někteří z nich ztratí rozvahu a později i značnou část soudnosti. Důvody bývají různé a někdy skutečně existují i hlavní viníci těchto situací, ale něco takového se těžko zjišťuje, ještě obtížněji vyšetřuje a bývá téměř nemožné to dokázat.

Ale kromě těchto situací a zlovolných jedinců, kteří "potápějí slabší", ještě existuje svobodná vůle těch potápěných slabších. Mohou se svému těžkému osudu "šprajcnout" alespoň v tom, že zlo, které na nich bylo spácháno, nebudou šířit dál. Získat a udržet si takový postoj považuji za velmi důležité.

P. Vychodil 27.1.2023 13:47

jste první, který uznal tykání za jakýsi relevantní postoj. Díky a také vám budu vykat.

Potápějící se, podává jim někdo záchranné lano ? No, pokud se potápím, jediná moje svobodná vůle se soutřeďuje na přežití...tudíž, svobodná vůle těxh potápějících se je iluze...

B. Rudolf 27.1.2023 17:52

Kdysi v mládí mne při sjíždění jezu stáhla vratný proud a skončil jsem ve válci pod jezem. Téměř okamžitě jsem si uvědomil strašnou sílu vody, ale i to, že netuším, kde je nahoře a kde dole, ani vpředu ani vzadu. Uvědomil jsem si, že s vodou nemá smysl bojovat a že se pravděpodobně utopím. Stočil jsem se do klubíčka a z nějakých záhadných důvodů zůstal klidný. Po nějaké době jsem ucítil, že se voda kolem mne zklidnila. Udělal jsem pár temp a vynořil se asi patnáct metrů od jezu. Kdybych se zachoval jinak a bojoval s vodou, asi bych se opravdu utopil.

U lidí kteří se topí, protože je jim ubližováno, je důležité si uvědomit, že tím, že budou někomu vyhrožovat násilím, nikomu neprospějí a sobě nanejvýš uškodí. Bylo by dobré se v této věci ovládnout.

F. Navrátil 27.1.2023 8:21

Pokud kulky přicházejí poštou, tak se nic zvláštního neděje. Horší to bude, až začnou přicházet přes hlavně zbraní.

R. Dubravský 27.1.2023 5:48

"...volíme přímo už podruhé..."

Potřetí.

Z. Jemelík 27.1.2023 0:55

Nebojte. Kulky jsou jen pro ty, jejichž moci jest se obávati:-)

P. Vychodil 27.1.2023 12:37

připadá mi jako citát. Koho ?