Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

HLADOVKA: Gruntorád vs Jurečka

Jsem ten poslední, kdo by nechoval úctu k disidentům. Signatářů a aktivistů Charty 77 jsem si vždy vážil a vnímal je jako morální veličiny.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Neco o Australskych duchodech.

V Australii jsem ztravil vetsinu sveho zivota,moje deti,z matciny strany jsou 4 generace narozena v Australii a jsou Australane s velkym A a ja jsem Australan vic nez cokoliv jineho. V Australii jsem pracoval a Platil DANE vice nez 40let .

V Australii jsou dva typy duchodu,na jeden,si za pomoci zamestnavatele a vlady muzete usetrit. Druhy je statni duchod ,ktery dostane kazdy. kdo si nemel moznost na duchod nasetrit.Dostat statni duchod je trochu komplikovane a povazuji za zbytecne se otom rozepisovat. V roce 2013 jsem dostal dopis od socialky, ze si MUSIM pozadat v Cesku o duchod,neb Australie a Cesko podepsali dohodu o duchodech.Tak me byl vymeren cesky duchod 2000 Kc Neb jsem v Cesku odpracoval jen 5 let.

Dozvedel jsem se ze to funguje asi tak Jestlize jste pracoval 20 let v cesku a 20 let v Australii.

Duchod se pocita tak, ze 20 let plati Cesko a 20 let Australie.Ma to jeden hacek.Ten Australsky duchod dostanete jen kdyz jste v Australii platil dane nebo MUSITE zit v Australii.Jestlize pan Gruntorat dane neplatil a chce zit v Cesku . Bohuzel nedostane nic.Jestlize se vrati do Australie tak okamzite dostane statni duchod ekvivalent asi 30000 Kc mesicne,popripade dostane od statu svobodarnu, kde plati asi 25% normalniho najmu. Neni to zadna slava ,ale hodne lidi s tim celkem dobre vyzije.

0 0
možnosti
DL

To je zajimava informace. Tak to funguje i na evropske urovni. Sectou se leta a dostanete duchod v kazde zemi vyplaceny podle tam odpracovanych let. K tomu, abyste ho vubec dostal, musite prave urcity pocet let odpracovany souhrnne mit. Pak uz je jedno, kde zijete. Predpokladam, ze podminka ziti v Australii plati jen pro ten statni duchod.

V tomto konkretnim pripade, o kterem je rec, se nejedna se o pana Gruntorada. Grundtorad zil cely zivot v Cesku. Jedna se o Charlieho Soukupa.

0 0
možnosti
MG

Státní australský důchod je asi něco jako dávka v hmotné nouzi pro staré lidi. Takové dávky se vždy dávají pouze lidem, kteří v dané zemi žijí. Pan Soukup asi v Austrálii neplatil daně, ani tam pořádně nepracoval. To by ale důchod u nás neměl ani v případě, kdyby u nás žil.

Ve Francii existuje tzv. minimum stáří. Tu dostane každý chudý starý člověk, který žije ve Francii a žije tam již určitou dobu. Pokud se odstěhuje z Francie, o tuto sociální dávku automaticky přijde.

0 0
možnosti
DL

To samé je v Německu, tzv. Grundsicherung. To není nic jiného než sociální dávka. To člověk nežijící v zemi samozřejmě dostat nemůže.

0 0
možnosti
DL

To samé je v Německu, tzv. Grundsicherung. To není nic jiného než sociální dávka. To člověk nežijící v zemi samozřejmě dostat nemůže.

0 0
možnosti
MG

https://cs.wikipedia.org/wiki/Karel_Soukup

"Rozvedli se v roce 1992 a Charlie se odstěhoval na venkov do blízkosti vesnice Nimbin, kde žije v podstatě jako poustevník. V roce 2018 zde natočil režisér Jiří Holba experimentální dokumentární film o jeho životě, nazvaný Feral."

Takový člověk by žádný nárok na důchod mít neměl.

0 0
možnosti
DL

Ja se za Soukupa nebiju. Neznam jeho pribeh, nevim, na co ma nebo nema pravo. Ten stat, ve kterem zije a jehoz je obcanem, by se mel postarat o jeho preziti, at uz nekam platil, nebo ne. To je normalni civilizace.

0 0
možnosti
MG

Byl to úplný lempl a příživník. Profesionální disident. Proč by měl takový člověk mít nárok na průměrný důchod ?? Dal bych mu pouze dávky v hmotné nouzi, nic víc si nezaslouží.

0 0
možnosti
DL

K tomu se nemůžu vyjádřit, to ať posoudí příslušné úřady. :-)

0 0
možnosti
DL

K tomu se nemůžu vyjádřit, to ať posoudí příslušné úřady. :-)

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz