Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

HISTORIE: Pražský průvod Habsburků.

Dne 23. 4. 2022 prošel centrem Prahy průvod Habsburků u příležitosti 100. výročí úmrtí posledního „českého krále“, rakouského císaře Karla I.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J91a78n 94R26y24b92n19í61k

27. 4. 2022 8:49

Je obrovská škoda, že císařovy plány neměly čas k uskutečnění. S Karlem nebylo dynasticky počítáno asi jako dnes s Harrym, proto jeho průprava k panování proběhla jak proběhla. Za Habsburka došlo na našem území k největšímu zmachu, který se nebude už opakovat. Úpadek je totiž od roku 1918 čím dál tím víc patrnější.

0 0
možnosti
KN

Paráda. A teď jsme kde?8-o

0 0
možnosti
VD

Vyjadřuji obdiv těm, kteří dokázali tuto účelově splácanou dehonestaci dočíst až do konce. Chápu, že autor nenašel odvahu se podepsat.

0 0
možnosti
VM

ale bude na víc, než jen na složenky

0 0
možnosti
ME

Pro uklidnění pisatele aby mu nepraskla žilka. Nešlo o žádný "průvod Habsburků" - tolik jich ani fyzicky neexistuje, to jen pisálek v plátku "myslel", ale o průvod České šlechty a řádu Sv. Jiří, kterého se zúčastnil i Karel Habsburk.... a teď prozradím informaci, z které autorovi prdne žilka medle: Nebyl tu poprvé, ČR navštěvuje poměrně pravidelně.

0 0
možnosti
VM

autor zatím neznámý

0 0
možnosti
Foto

To jsem nevedel ze se Karel dal korunovat ceskym kralem (na rozdil od Franz-Josefa; proc ten ne?). Dale mel Karel pravdu ze boje mezi CSR a Polaky, a s Madary nebyly k prospechu vlastne nakonec nikoho. A ze to pak zadelalo na Hitlera. V tomhle Karel naivni nebyl..

0 0
možnosti
VH

To byl dávný spor Čechů s Vídní. Ani jeden z posledních panovníků se nedal korunovat českým králem, pro Čechy to bylo symbolem opovržení a neuznání historických práv, proto sílila myšlenka na republiku. Na druhé straně si víc vážím pošetilého Ferdinanda Dobrotivého než současného republikánského presidenta MZ, ten má jedinou vizi přičlenit nás k Rusku. ;-€;-ORv

0 0
možnosti
PH

Tak aby ta komedie byla úplná, když se na odkazy o tomto návratu Posledního Habsburka podíváme blíž, tak zjistíme že ty "ostatky " nebyly převezeny do Prahy celé, /na takovou čest zase Praha nárok nemá/, leč jen vybraná relikvie neb tentýž Karel byl již dávno za své takzvané utrpení blahoslaven papežem. Čili jeho relikvie (s patřičným potvrzením o pravosti/ postupně, s podobnými průvody rozváženy po státech Evropy.

Jako že křesťanství má v západní společnosti velký pozitivní vliv, tak tuhle šaškárnu si opravdu mohli církevní potentáti, i u nás, odpustit

0 0
možnosti
BB

Ten průvod...za dalších 23 let se dočkáme průvodu oslavujícího jiného gentlemana..skreslování historie pokračuje..Pan drDOCINGProf.Fiala už k tomu hezky nakročil s tím jeho tlustým kamarádem Pozeltem cca před 15 lety..;-D

0 0
možnosti
VH

Už přestaňte stále přiživovat nenávist vůči Němcům, vezměte v úvahu realitu, že budou stále našimi sousedy, nemusíme je milovat, ale korektní vztahy jsou na místě. Ještě nedávno se s vrahem Putinem bratříčkovali čelní politici ČR, mnozí umělci, i když měli více informací, než běžný občan, co Putin chystá. Rv Jakou bublinu o nich vypustíte do světa? Dnes už je jasné, že Putin je horší než Hitler.

0 0
možnosti
HR

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz