Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

GLOSA: Propijeme se ke střízlivosti?

Tenhle plurál sluší spíše politikům. Soudě podle obrazu parlamentů je v nich méně abstinentů než v průměru populace.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RL

R. Langer

19. 9. 2012 15:41
Aha,

pán evidentně myslí na "obecné blaho". A pěkně blbě, když si myslí, že zdražením a omezováním legálního alkoholu zmizí ten nelegální. :-P

0 0
možnosti
MB

M. Bílý

18. 9. 2012 21:07
Propadáme se v žebřících korupce, vzdělanosti,at. atd. atd.

Jak je to možné? Těch naříkavých, útočných, zapšklých, po všem a všech plivajících, defenestrací vyhrožujícich (ba i Vltavou) v prsa se bijících (těch málo) a dalších, kanonádou nabitých článků, jak zde na Neviditelném psu, tak i jinde v tisku a žádný výsledek. Dokonce to vypadá tak, že čím více lamentací, jak je to u nás hrozné, tím ve společnosti hůře. Nevšiml jsem si, že by se někdo zamyslel nad tím, zda je to jediná možná cesta. Zdí se mi, že není třeba se ptát, protože  účelem není náprava věcí veřejných, ale odreagování se, svalení vlastních vin na jiné, pošpinění jiných aby vynikla vlastní (neexistující) čistota. Takže jakou lepší cestou, k lepším zítřkům, o nichž by klasik zapěl: Aurea prima sata est aetas, quae vindice nullo, sponte sua, sine lege fidem rectumque colebat.

0 0
možnosti
JM

J. Malá

18. 9. 2012 15:45
Konečně jsme v něčem na předním místě-

prý na 4 ve spotřebě alkoholu, Aspoň něco, když ve školství jsme z 9místa klesli na 39 a v hodnocení všech ostatních kriterií života jsme na předposledních a posledních místech nejen v Evropě.Už jsou před námi i Bulhaři,Poláci a možná  I Bangladéš.

0 0
možnosti
VO

V. Ondys

18. 9. 2012 17:52
:))))) I při většinové oblibě odvolávat se na pokleslejší

Si vedeme stejně dobře s rakovinou tlustého střeva, obezitou a dokonce snad i se sebevražedností a těch nádhernejch tunelů. Se společenským optimismem toho zvládneme zaručeně mnohem víc, chtělo by to spoustu dalších zákazů, víc úřadů i tajných dopisovatelů a nějakého nového Kléééému.

0 0
možnosti
KL

K. Luboš

18. 9. 2012 11:13
Na drahý alkohol mám, pane Pilný, už od studentských let

skvělý recept: 5 kg, cukru, 1 kg rýže, citrón a muškátový oříšek dáte do 20 l demižónu a dolejete vodou. Přidáte kvasnice a po měsíci máte docela dobré 16 % pití, které dost připomíná Cinzano. Zdravotně nezávadné, a když toho litránek vypijete, tak se úplně zboříte. Výrobní cenu nyní odhadují tak na 6 Kč/litr.

0 0
možnosti
EP

E. Pavel

18. 9. 2012 14:40
Re: Na drahý alkohol mám, pane Pilný, už od studentských let

Tak tohle jsme za hlubokého minula vyráběli na koleji. Vzpomínám si, že nikdy předtím ani potom mě po pití hlava tak strašně nebolela. Celých 5 pokojů na patře jsme jako jeden muž 2 dny trpěli. Hrozná vzpomínka...

0 0
možnosti
VH

V. Hajková

18. 9. 2012 11:10
Díky za nejlepší článek k problému alkoholu v naši zemi!

0 0
možnosti
VM

V. Mlich

18. 9. 2012 10:53
Kam se na vás hrabe vláda?

Oni jen zakázali prodej alkoholu, zřejmě v úmyslu, aby bez možnosti koupit dostupný protijed byli lidi nuceni spotřebovat zásoby a aby tak ihned vyplavaly i starší případy záměny kanystrů. Ale vy byste ještě víc zvýšil zisky černého trhu a víc lidí motivoval k obcházení zákonů. A máte pravdu. Ať co nejvíc lidí zdechne na otravu metanolem, přesně podle Darwina, zůstaneme jen my, chytří.

0 0
možnosti
VO

V. Ondys

18. 9. 2012 10:04
:)))))))) A co by nám to bylo platný?

Když veřejné finance stejně spravuje evidentní alkoholik s celkem jasnými sklony!

0 0
možnosti
JK

J. Kočí

18. 9. 2012 8:37
Cíl je přece jasný

chceme přece kvalitní a dostupný alkohol, který by daněmi plnil státní pokladnu.

To, co se stalo, je jasné selhání státu. Nezabezpečil kvalitu a daňové výnosy mizely v černé ekonomice. V tom je podstata problému. Z dnešního pohledu to vypadá na jasný diletantismus ve vedení státu, což už tušíme dávno.

0 0
možnosti
VG

V. Grycz

18. 9. 2012 8:21
U nás se ,,pančuje,, všechno.

Paštiky, kečupy, masové konzervy, párky, slámy, alkohol atd. atd. Stalo se to prostě normou. Třeba nechápu jak může stát povolit název kečup ,,kečupu,, v kterém je 15% rajčat. a jiné hnusy. Na co si ty poslanecké lemply vlastně platíme.

0 0
možnosti
JD

J. Dvořák 188

18. 9. 2012 9:00
Re: U nás se ,,pančuje,, všechno.

Samozřejmě splní normu pokud jsou kečupy čevený,uzeniny pokud se podobají masným výrobkům taky,že !Vezměte si Kalouskovy ruksaky vydávané za padáky,protože měly ten správný obsah mohly se pochopitelně i jako padáky použít,že !Padák od slova padati,tedy parašutisti padali co je na tom divnýho !Kalousek je spokojenej,hlavně že mu to zaplatili,je světově proslulý ministr financí,správný brach z mokré čtvrti,však ho v poslaneckém buretu obslouží,tam se dodává jen kvalitní pitivo !!!

0 0
možnosti
JN

J. Němec

18. 9. 2012 7:45
To se asi nestane

Stejně jako za čímkoliv jiným, i za alkoholem stojí příliš silná lobby. Zrušit alkohol v parlamentu, je jako kdyby si poslanci měli omezit platy.

Hrozně rád bych byl za podobná omezení, ale to prostě nevyjde.

0 0
možnosti
JD

J. Dvořák 188

18. 9. 2012 9:06
Re: To se asi nestane

Hola,hola,chcete snad tvrdit cizinče že Kalousek ještě nevystřízlivěj ?Hola,hola !

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz