Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

GLOSA: Chcípl nejen pes

diskuse (14)

Těžko si lze představit někoho, komu by dnešní situace vyhovovala. Babiš šel do vlády se zcela jinými záměry, než je boj s viry, po kterých ostatně v té době nebylo ani vidu ani slechu. Odpůrce vlády pandemie uvěznila ve velmi nepohodlné poloze dlouhodobého umrtvení. Mnozí sice vkládají naděje do podzimních voleb, nadějí se ovšem člověk nenají. V podnikatelské demokracií se dnes bouří hlavně podnikatelé a i lidé politický nevyhranění začínají chápat, že na konci tunelu světlo být nemusí.

Nějaký ten paprsek hodí občas deník Blesk, který tu supluje Hamáčkovu policii. V záblescích lze rozpoznat, že vše zůstane při starém: Dáša melouny nedostane, Adam dostal na hlídání Dominiku a Andrej si pořád ještě na nic nevzpomíná. Jako hlasy z jiného světa tu vzácně zazní zprávy o úspěších českých sportovkyň: Davidové, Krejčíkové, Ledecké, Muchové...

Jednání opozice s vládou může být stranám prospěšné, může být chápáno i jako sondování o možnostech budoucích koalic. Může ale také diskreditovat. Budou-li tato jednání vnímána negativně, nahrají těm, kteří dnes nejsou tolik vidět, protože nejsou zastoupeni v Poslanecké sněmovně: Zeleným, Trikolóře, Svobodným, Minářovi, Šlachtovi...

Nedávno jsem dostal spam, který v předmětu uváděl: Chudnutí nikdy nebylo snazší! Otevřel jsem ho a ukázalo se, že jde o nabídku přípravku na hubnutí. Někdo se hezky překlepl, jenomže - jak víme od Freuda - přeřeky a překlepy obvykle nejsou nahodilé. Ano, část společnosti nezadržitelně směřuje k bídě. V Praze dnes není jediné místo s veřejně dostupným internetem, kde by si lidé bez internetu mohli vyřídit neodkladné záležitosti. Poslanci by jejich problémy mohli alespoň částečně vyřešit zákonným ustanovením, které by mohla znít například takto: „Veškeré promlčecí a prekluzivní doby se o dobu nouzového stavu prodlužují.“ Nic takového od nich ovšem čekat nelze.

Ani ti, kteří zatím chudobou nestrádají, nejsou na tom o moc lépe - vakcín je nedostatek a když jsou, tak jsou zašantročené, a když se najdou, nemá je kdo rozvážet, takže vlastně nejsou. Bohatí lidé se tak ocitají v situaci člověka, který stojí s pětistovkou u automatu na kávu, rád by si tu kávu koupil, káva stojí třeba 20 Kč, jenomže si ji nekoupí, a tak stojí a přešlapuje z nohy na nohu, pětistovkou mává a jediné, co si s ní může počít, je, že si ji může strčit za klobouk. To mi připadá jako pěkná metafora dnešní České republiky, kde všichni jaksi přešlapují, udivení nemohoucnost vlastního státu a neschopností vlastní vlády.

Republika má asi 10 milionů obyvatel a pokud se nechá naočkovat polovina, je to kolem 10 milionů vakcinací. Může s tím být nějaký problém? Vždyť v některých zemích už teď naočkovali víc, jenomže v ČR s tím problém je, jako je tu problém se vším.

Je důležité aby Eros zase začal vítězit nad Thanatem, i když jeho vítězství jsou vždy jen dočasná. O to jsou to vítězství cennější!

Aston Ondřej Neff
27. 7. 2024

Jako zlověstné předznamenání byl teroristický útok na francouzskou železniční dopravu. Sabotáž...

Jakub Michálek
27. 7. 2024

Autoritáři mají jedno společné: odpudivý a nenávistný jazyk, který uměle vyrobila mašinérie...

Marian Kechlibar
27. 7. 2024

Základní příčinu shrnul architekt Jan Kasl slovy „systém tvoří stavebním řízením nepolíbení...

Jan Ziegler
27. 7. 2024

Pro některé jedince v Česku je národovecký maďarský premiér velkým vzorem. Ve skutečnosti však...

Aston Ondřej Neff
25. 7. 2024

Kolik by stálo přemalování červených pruhů sanitek na zelené? Jak se asi přemýšlelo? Představuji si...

Aston Ondřej Neff
24. 7. 2024

Ani komunisté v dalším režimu se neodvážili odstranit červenomodrobílý symbol z věží tanků, křídel...

Aston Ondřej Neff
26. 7. 2024

Jako uchazeče o post eurokomisaře navrhuje vláda Josefa Síkelu.

přečetl Panikář
25. 7. 2024

Že mají dámské plavky předvádět muži, považovali diskutující, včetně řady ženských sportovkyň, za...

Milan Smutný
26. 7. 2024

Co je vlastně ten dnes již jedněmi (spotřebiteli a podnikateli) proklínaný systém, druhými...

Tomáš Kazda
26. 7. 2024

Zahájení, které nemá obdoby. Poprvé v historii se slavnostní ceremoniál přesunul mimo stadion....

Lidovky.cz
26. 7. 2024

Zatímco se na řece Seině v Paříži plavily desítky lodí se sportovci během oficiálního zahájení...

Stanislav Kučera
26. 7. 2024

Roli čestného vůdce výpravy zažil už při hrách v Riu, kde slavnostní zahájení probíhalo na...

Jaroslav Veis
26. 7. 2024

Fotbal nemá logiku, zněl počátkem léta co chvíli z televize oblíbený citát slavného fotbalisty a...

Luboš Jirsa
26. 7. 2024

V Paříži v pátek oficiálně začaly 33. letní olympijské hry. Zúčastnit se jich má pod neutrální...

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz