26.4.2024 | Svátek má Oto


FEJETON: Změna, sleva, výprodej

4.10.2021

Když jedete po jedné výpadovce z Prahy, přesto, že by už kolem ní neměly být reklamy, najdete je tam. Zvláště teď, před volbami, je jich více a jsou mnohdy v zajímavém kontextu.

Tak na té mé výpadovce je velký billboard se třemi obličeji a pod ním veliký nápis Změna. Víc si přečíst nestačíte, i když nejedete rychlostí 180 km za hodinu. O necelý kilometr další billboard. Tentokrát veliký nápis Sleva. A stačíte zahlédnout pouze zahradní bazén. Takový, kterých je po naší malé zemi na tisíce a které z letadla vypadají jako modrá oka na její mapě. A do třetice po dalších asi třech kilometrech veliká cedule s nápisem Výprodej. A stačíte zahlédnout velikou sedací soupravu. No, není divu, že výprodej, vždyť do malých pokojíků současné bytové výstavby se takové očalouněné monstrum nemůže vejít. Tak kam s ním? Proto Výprodej!

Nevím, jestli politické strany mají přehled o tom, kam jimi najaté agentury jejich volební billboardy umisťují, ale asi by je to zajímat mělo. Potěšilo mě, že těsně za odbočkou do mého cílového města jsem zahlédla veliký, černobílý plakát Není čas zemřít. Ne, nevymýšlím si. Ale sumář Změna-Sleva-Výprodej-Není čas zemřít mě docela pobavila. Do příštích voleb by to mohlo být celé použito jako jeden slogan. Ale které strany? A pak že volby nejsou legrace!