17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Dosoudil 6.6.2011 14:23

Re: Tady je myslím dobře vysvětleno

Ale jděte. To už si fakt děláte legraci.

Bez ohledu na to, že pěstitelé rajčat budou vesměs identičtí s pěstiteli okurek, jak by mohli proboha spustit celoevropský "mediální cirkus" ? Vždyť jsou to obyčejní farmáři. A pěstitelé jablek - to už je úplné sci-fi. Co by z toho proboha měli...? Jablka nejsou nijak vázané zboží na okurky.

"Asi si přece jen něco domýšlíte, aniž byste si toho byl vědom:-)" - To samozřejmě každý, v určité míře.

"Neštěstím je zřejmě míněna epidemie, uměle vytvořeným cirkusem to, že se epidemie dala za vinu španělským okurkářům." - Já chápu, jak jste to myslela a jak to teď bude interpretováno. Ale jde mi o to, že z toho původního výroku to ABSOLUTNĚ nevyplývá. Toť vše, takže si ještě jednou promyslete, kdo si tu víc domýšlí... :-)

V. Hošek 6.6.2011 15:49

Re: Tady je myslím dobře vysvětleno

Vážený pane, kdo chce psa bít, hůl si najde.

Ve vyjádření Klause - jde o styl poskytování informací novináři, oni novináři již nejsou schopni napsat nic normálně obzvláště v titulcích. Oni soutěží, kdo jakoukoliv informaci podá skandálnějším způsobem a to, že posunují realitu někam jinam je vůbec nezajímá.

To, že vy chcete neustále dělat překladatele z češtiny do češtiny, aby jste mohl text vyložit dle spikleneckých teorií je Váš problém a musíte se s tím nějak vyrovnat pokud to není Váš primární zájem, takto hovořit x psát.

V. Dosoudil 6.6.2011 20:51

Re: Tady je myslím dobře vysvětleno

"Ve vyjádření Klause - jde o styl poskytování informací novináři, oni novináři již nejsou schopni napsat nic normálně obzvláště v titulcích. Oni soutěží, kdo jakoukoliv informaci podá skandálnějším způsobem a to, že posunují realitu někam jinam je vůbec nezajímá." - S tímhle já souhlasím. Ale to přece není "uměle vyvolaný cirkus". To je PŘIROZENÁ součást té reality."

...aby jste mohl text vyložit dle spikleneckých teorií..." - Ale spiklenecké vidění světa já právě kritizuju. Tohle hřiště už je u nás obsazeno.

Překladatele dělat nechci, jen jsem upozornil na rozdíl mezi tím, co bylo skutečně vyřčeno a tím, jak je to následně účelově interpretováno.

K. Janyška 6.6.2011 7:03

Václav Klaus se vyjádřil zcela přesně a ví, narozdíl od tohoto socanského pošuka, co říká... Dzp.

P. Sulc 6.6.2011 2:45

Roucek, zapomel jste nam rici

kolik k tem 2000 nemocnych pricist lidi s rakovinou. A k tem 18 zemrelych za par tydnu, kolik lidi bylo zabito na silnicich. To by panecku byla statisticka, ze? A kolik podobnych cirkusu uz bylo? Ptaci a praseci chripka, treba. Ted navic hysterie v Risi i Rakousku, ale ne v Uhersku, okolo atomove energie. Zrejme se ocekava moznost zemetreseni v Cechach a dokonce poradne tsunami na Vltave, Ryne a Dunaji, alespon 30 cm. A blbi politici a i blogari se vyzivaji,

F. Doušek 6.6.2011 0:29

Hele Rouček, jejich snaha o dehonestaci prezidenta

opět padá na neúrodnou půdu. Vždyť on měl pravdu. To jenom vy máte opět informace staré, i když na sekretariátu jistě schválené.