Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Chceme pro vás bezpečné a kvalitní diskuse, proto mohou diskutovat pouze přihlášení uživatelé.

Využijte nejrychlejší přístup do diskuse pomocí přihlášení přes Bankovní identitu.

Přihlásit / Registrovat

MP

Metaforický nadpis článku mohl znít: "Co na srdci, to na jazyku".

MP

A pokud jde o obsah článku? Možná stručně: Demokraticky vítězí hlavně lidé minulosti, nikoliv lidé budoucnosti.

HR

Dovolím si upozornít, že se alespoň v SRN nejedná o libovolné pojmy. Jedná se o strukturu pojmů, vytvořenou orgányna ochranu ústavy (Verfassungschutz) které kategorizují dle přesně určených pravidel různá seskupení tak, aby bylo možno extremisty sledovat a po případě včas zakročit. Tak na příklad jsou zemské svazy AfD v Duryňsku, Sasku a Sasku-Anhalt řazeny co "prokazatelně pravicově extremistické" (gesichert rechtsextremistisch) a z toho vyplývají určitá práva státu sledovat jejich činnost.

DL

Potírání opozičních hlasů má být věci pravice? Já kolem sebe vidím pravý opak a sice to, jak levicoví a "liberální" demokrati zacházejí s pravicovou opozici. Ta je potírána všemi prostředky. "Pravice" je v EU dnes sproste slovo a pravičák lovná zvěř. Já říkám nenašlapovat, ale hlásit se k pravici. Je-li to, co ještě včera platilo za běžné a normální dnes "krajně" a "extrémně" pravicové, neznamená to, že už to není normální, ale pouze to, že se nám koordináty posunuly hodně doleva.

Foto

To je přeci oblíbená strategie tyranů a manipulátorů své činy a motivy vyčítat druhým.

MK

Excelentní bajka o současném stavu naší civilizace - blahopřeji autorovi !!!!!! přeji krásné dny a pevné zdraví VVV

FN

Vondra, podobně jako Zdechovský, opatrně kritizuje některá nesmyslná rozhodnutí Bruselu. Ale ve skutečnosti je stále ukotven v bruselismu jako celá Pětikolka. Od Niedermayera se liší pouze nižší intenzitou lásky k EU a pragmatickou předvolební rétorikou.

PK

Krádeže autorských práv byla nosná myšlenka, na jejímž základě primáti vznikli.

RL

Ano, a v tom jsem je podporoval, protože větší hovadina NEEXISTUJE! ;-€

Foto

"Krajnosti přirozeně existují, ve všem, v politických názorech také. Pokud ale se pohybujete v levém pásmu, můžete si vykračovat jako na špacír a žádné nebezpečí vám nehrozí."

Jistě víte, jako věhlasný autor sci-fi, že ve vesmíru záleží na poloze pozorovatele. Jestliže se pozorovatel nachází v inerciální vztažné soustavě, která se pohybuje rovnoměrným (takřka přímočarým) pohybem, pak pozorovatel a jeho okolí žádný pohyb nepociťují. Ovšem pokud pozoruji jinou inerciální vztažnou soustavu, na té vlastní nezávislou, pak její pohyb pozoruje zjevně, ačkoli pozorovatel v té nezávislé IVS svůj pohyb nepozoruje, zato pohyb té první vidí zcela zřejmě. To bývalo učivo druhého stupně základní školy.

Když podobný jev aplikujeme na naší současnou společnost, pak je i z vašeho článku jasné, že se ocitla v levicové inerciální vztažné soustavě, kde rovnoměrný pohyb vlevo už nepociťuje, či ho bere jako přirozený. A s odporem sleduje středovou IVS, od které se sám vzdaluje vlevo, zatímco pozoruje střed, jak mu mizí za pravý horizont. A přeci v te levicové IVS, rozlišují pozorovatelé na vlastní levou, pravou i střed a pravidelně se o to mezi sebou hádají.

Teď, když už bychom v tomto mohli mít jasno, podívejme se, jak si stojí v tomto vesmíru liberálové.

Foto

Předpokládám, že žádný liberál nebude protestovat, že pohyb západní společnosti určují nejpozději od poloviny šedesátých let minulého století myšlenky liberální. Ano, západ zažil určitě pokusy o zvrat pohybu (Thatcherová, Reagan), který však pohyb společnost vnímala a to včetně liberálů, a návrat k původnímu pohybu nesla jako přirozený jev a opět včetně liberálů, kteří opět ten soustavný pohyb vlevo mají za svůj

a tak přirozený, že jakýkoli výkyv považuji za extrém. Jistě, že se mezi nimi objevují tzv. "libertariani", kteří sami sebe označují za ty původní, pravověrné liberály a zároveň pravici, ovšem zase jen v té levicové IVS.

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz