Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J. Pospíšil

13. 5. 2010 20:51
Kdo informuje presidenta ?

Moc by mne zajímalo , které vědecké prameny  inspirovaly pana presidenta k těmto závěrům.. Bylo by vhodné aby je citoval.A také uvedl názory  oponentů.

Jinak  je to plácání politické a nikoliv vědecké.

0 0
možnosti
JT

J. Tolman

13. 5. 2010 20:34
Pro osvěžení paměti

V roce 2001 kritizoval Václav Klaus Václava Havla takto: "Prezident by měl veta používat jako šafránu - jednou za desetiletí, a ne se o to pokusit několikrát za týden. Považuji to za pošlapání základních prvků parlamentní demokracie." Jenže co stihl Havel  za osm let, zvládl Klaus za roky dva. Teď už zákonodárcům vrátil více než 40.

Česká republika má má zásluhou svého neaktivistického prezidenta tříkomorový parlament: poslaneckou sněmovnu, senát a Václava Klause.  Tvůrci ústavy bohužel nepočítali s tím, že by se něco takového jako VK mohlo někdy dostat na Hrad. 

Poslední veto pana prezidenta je v plném souladu s jedním z jeho neranějších vystoupení, kdy se pokoušel zabránit realizaci plynovodu z Ingolstatu. V obou případech jde o pokus zabrzdit rozvoj technologií, které mají potenciál snížit naši závislost na ruské ropě a plynu.  

0 0
možnosti
SFR

S. REHULKA

13. 5. 2010 12:27
vetoval hloupou novelu....

Už několikrát jsem psal, že (z osobních důvodů) nejsem fandou Václava Klause, ani občanem České republiky, ale naprosto souhlasím s jeho pevným názorem na nevinu lidstva na jakoukoliv změnu světového počasí. Zrovna tak souhlasím s jeho skepicismem k EU a jeho byrokratům. Pro tyto dva body budiž prvním argumentem islandská sopka (boží příroda je pán, člověk je jenom červíček !) a druhým argumentem nechutné tahání s Euro měnou. Jsem zvědav, najdou-li se v Č.R. občané, kteří tyto pravdy panu Klausovi poctivě přiznají a řeknou : "Sorry Venco" !

0 0
možnosti
JJ

J. Jonášek

13. 5. 2010 12:48
Re: vetoval hloupou novelu....

A nejen v CR by se mu meli omlouvat. Po celem svete a predevsim v EU ho malem chteli ukrizovat po vydani jeho Modre planety. A par let ubehlo a ukazalo se, ze ma pravdu. A stejne tak v dalsich vecech, namatkou hysterie kolem praseci chripky, otazky kolem Eura a fungovani EU obecne (mam na mysli LS a otazky ztrat suverenity - viz napad na schvalovani rozpoctu EK a dalsi), zminena biopaliva, obnovitelne zdroje energie vubec a tak by se dalo pokracovat...

U nas by se mu meli omlouvat kazdy den Bursikove, Paroubkove a spol, kteri ho prohlasovali za senilniho starika a nevim co jeste!

Bravo Pane Prezidente!

0 0
možnosti
MF

M. Franková

13. 5. 2010 11:23
A naši zemědělci se již nechali slyšet,

že mají zaseto na téměř 3 procentech půdy toho žlutýho nesmyslu.Plodiny,ze které vyráběný prý "jedlý " olej je zdraví škoslivý a vyráběný líh,přidávaný do nafty a benzinu, ničí všechny typy moderních motorů.O tom,že uměle zvyšuje ceny pohoných hmot netřeba psát.

tak mám chuť vzkázat těmto taky zemědělcům,nechť se s proplacením obrátí na zelené vyděrače,lháře a nestydím se napsat,přímo zločince-neboť kdo usiluje o zdraví a majetek národa,není nic jiného,než zločinec!

0 0
možnosti
BU

B. Uhlich

13. 5. 2010 14:20
Re: A naši zemědělci se již nechali slyšet,

Domnívám se, že je tady smícháno víc problémů současně. Zemědělci v tom jedou tak trochu nevinně..oni za to nemohou, že řepka je jediné, co od nich dnes někdo koupí. Myslím,že ten problém je obecně jinde - řepku i jiné druhy biopaliv je možné považovat za alternativní zdroj energie...dokonce si myslím, že po té co si vyplencáme původní zdroje fosilních paliv - bude toto asi jediný zdroj, který budeme mít k dispozici. Ale zpět k té "alternativě"...bohužel jsme svědky posledních několik let, že se tady jistí "odborníci" snaží přesvědčit celé své okolí, že "alternativní" je jinak řečeno  "jediný", a to je samozřejmě velmi tragický omyl. Pokud se nad tím zamyslíme, zjistíme, že například situace, kdy si zemědělské družstvo nebo farmář začne vyrábět pro svojí potřebu biopalivo a také ho bude používat nebo omezeně prodávat - je opravdu případ alternativního zdroje. Ve výsledku by došlo k úsporám a tak by byla tato možnost opravdovou alternativou. Stejný problém vidím v oblasti alternativních zdrojích elektrické energie - pokud by si alternativní zdroj pořídil jednotlivec nebo podnik - to by problém být neměl..ovšem realita, kdy se z alternativních zdrojů dělá gigantické podnikání - to považuji za extrémní nesmysl. Bohužel právě toho jsme teď svědky v širokém rozsahu. Já opravdu nechápu, jak někdo kdo se zaštiťuje ekologií může prosazovat tyhle nehoráznosti. Přitom výsledek jde jasně proti ekologii a vše okolo je jasně kontraproduktivní - jedná se o nesmyslné dotované podnikání, které s normálním podnikáním nemá vůbec nic společného. Prostě toto všechno je potřeba jasně popsat, odsoudit a zrušit...tudy cesta prostě a jednoduše nevede!

0 0
možnosti
VK

V. Kolman

13. 5. 2010 10:36
TAK POD TOHLE SE PANE PRESIDENTE PODEPISUJI TAKÉ

Napsáno věcně, přesně, výstižně!

0 0
možnosti
JH

H. Jaroslav

13. 5. 2010 9:14
Správní posranci

Ti správní posranci to dnes stejně prosadí.

0 0
možnosti
MF

M. Franková

13. 5. 2010 8:52
Potěší když,

zjistíme,že je v tomhle státě alespoň jeden myslící mozek.

0 0
možnosti
JP

J. Prikner

13. 5. 2010 8:27
Souhlas

A udělal dobře .

0 0
možnosti
JS

J. Strakoš

13. 5. 2010 6:52
Díky

Po přečtení jsem opravdu rád, že alespoň někde je ve vládě člověk se zdravým selským rozumem a je ochoten udělat jasné rozhodnutí.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz