Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

DEMOKRACIE: Daň z informací

Původní záměr zajistit veřejnoprávním sdělovacím prostředkům se specifickými úkoly více peněz a od všech, kdo je sledují a poslouchají, se změnil v dílko vskutku hitchcockovské.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OM

O36. 77M16.

21. 5. 2024 21:46

Měli bychom si přestat hrát na nezávislost, opustit přežilý systém koncesionářských poplatkůa ČT ČRo platit jako mandatorní výdaj ze státního rozpočtu. Jestli se má zákonem stanovit a valorizivat "koncesionářský poplatek" nebo státní příspěvek, je z principu úplně fuk, a ušetří se na nákladném výběrčím aparátu.

0 0
možnosti
MK

Nebo ještě lépe, nechat stát, aby objednával "veřejnou službu" u soukromých subjektů, jako to dělá už v mnoha jiných oborech, a TV otesánka zprivatizovat. Každý dokáže hospodařit lépe, než stát.

0 0
možnosti
OM

O47. 13M57.

21. 5. 2024 21:41

S tím čelistou jste to přepísk. Proč by zaměstnavatel měl platit za jeho soukromý mobil?

0 0
možnosti
LP

fialovci nás donutí zaplatit i ty jejich vymývací volební kampaně v ČT :) - na svoje kampaně mají finanční limity, ale takhle to bude z kapes lidí a do kampaně se to nezapočítá. ** A po fialovém výmyslu o umělcích, kteří se svým podnikáním neužíví, tak je bude platit stát = tedy zase my - na základě posouzení výběrové komise :)) , to nám stvoří další "umělecké" aktivisty. K tomu korespondenční podfuk - pěkně nám tu budují tu "demokracii", kterou mají pořád polnou hubu

0 0
možnosti
PD

Dnes jste se nějak rozjela, nové noty?

Limit na kampaně je pro všechny stejný.

0 0
možnosti
LP

zkrátka je to zcela nová daň - daň z mobilu. A lidi už budou vnitrem prošpiclovaná dokonale, protože operátoři poskytnou k telef číslu jméno a adresu. Jak tou udělají s těmi, kdo nemají paušály?

0 0
možnosti
Foto

J41i48ř97í 27S92k82á17l83a

21. 5. 2024 15:51

"vyrovnaná a nezávislá média" - to má být co?

0 0
možnosti
VM

Veřejnoprávní televize - médium veřejné služby,

nepodlézající politikům.

0 0
možnosti
VK

Doufejme že příští vláda prosadí financování ČT a ČR přímo ze státního rozpočtu jako to mají na Slovensku. Je to levnější, jednodušší a spravedlivější.

0 0
možnosti
LN

Lidé na to Babišovi skočí, že budou VPM financována ze státního rozpočtu. Jenomže si neuvědomují, že si je ten který politik, vládnoucí strana uzpůsobí např. tak, aby se v ní nepropíraly kauzy vládnoucích politiků a sdělily by se jednou větou, aby se neřeklo. A pokud by VPM nešlapala, jak politici pískají, hrozil by jim postih ve snížení peněz. NE NE a NE, my nejsme ještě tak vyspělá demokracie, abychom nechali VPM pod vliv např. ANO potažmo Babišovi.

0 0
možnosti
JN

Veřejnoprávní média plná demagogické liberálně pokrokové propagandy sleduji stále méně a měl bych za to platit stále více? Hodně velká drzost. Jediné pozitivum je, že si tenhle režim vytváří stále více nepřátel, kteří ho nakonec musí svrhnout.

0 0
možnosti
Foto

Takže když podnikám a zaměstnávám lidi, budu za ně platit rozhlasové a televizní poplatky? To jako si politici myslí, že tyto zaměstnance platím za to, že v pracovní době sledují rozhlas a televizi? Za hrubé porušení pracovních povinností by následovala výpověď. A jinak (nevím, zda je to vyřešeno přímo zákonem či jen nějakou vyhláškou) tyto poplatky se platí jen jedenkrát na domácnost, byť těch televizí je několik. Ostatně si myslím, že i když nejsem považován mentálně retardovaného, nedokáži naráz sledovat rozhlasové i televizní vysílání (každé z jiného vysílače) z radia, televize a počítače současně. Telefon schválně neuvádím, nesnáším, aby byl chytřejší než já (on dokonce ani neumí fotografovat).

0 0
možnosti
RM

no, hlavně chtít po někom, kdo TV vůbec nesleduje, platbu za sledování, je více než absurdní. mám pravdu, autore? je to jak v té staré komedii-- sice jste naše služby nevyužil, ale ta možnost tady byla, tak plaťte. 8-o

0 0
možnosti
PK

P48e50t98r 24K15u73b78á91č

21. 5. 2024 8:47

Stát nevydává noviny, nemá tudíž ani provozovat televizi. Česká televize měla už dávno být privatizovaná a "koncensionářské" poplatky měly být zrušeny.

0 0
možnosti
VM

Veřejnoprávní televize

je/musí být, součástí demokracie !

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz