3.5.2024 | Svátek má Alexej


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Soukup 22.4.2024 13:00

Zkrátka populisti, jsou ti hodní. A ti " ještě hodnějš.......😉

J. Novák 22.4.2024 7:27

Dle Ústavy je zdrojem veškeré naší státní moci lid této země. A lid se latinsky řekne populus. Tak zvaný populismus tedy není nic špatného a urážlivého, ale je tomu zcela naopak. Ptal se někdo někdy ze současné věrchušky lidu, co si přeje a v jaké zemi chce žít? Politici, kteří se neřídí přáními lidu tak vlastně konají v rozporu s Ústavou.

M. Pesat 21.4.2024 22:37

"Je to demagogie ! Za celá léta kolonizace Afriky , nebyl nacamranej západ schopen afričany naučit chytat ryby s udicí , jen je DEMOKRATICKY okrádal"

Nemuzete naucit nekoho chytat ryby, pokud se to sam nechce naucit. Kolonizace Africa skoncila cca 70 let zpet, co cernousci/Arabove za tech cca 70 let "dokazali"? , co dokazali soudruzi v China/Vietnam/Singapore,Korea/Taiwan/Thailand z cca pulku casu ?

M. Kocián 22.4.2024 6:20

Bohužel tady sedí spíše to Pennyino (Big Bang Theory): "Když dáš někomu udici, prodá ji a koupí si alkohol." Na druhé straně je třeba nezapomínat na to, že k první operaci srdce došlo v jihoafrickém Cape Town.

M. Pesat 21.4.2024 10:10

"To nebezpečí nikdy od "proletariátu" nehrozilo, jenom od zblblých mas ovládaných právě těmi "elitami". Ať už jim budete říkat proletariát, katolíci, protestanti nebo muslimáci."

Musim se smat kdyz ctu ty modrobolsevicke/plitrucke/VUMLacke kecy/mlaceni trillionkrate vymlacene slamy. Kazda ideologie/nabozenstvi je socialni inzenyrstvi, protoze chce predelat lidskou podstatu/prirozenosta jak nam ukazuje historie/realita tak zadne ideologii/nabozenstvi/cirkvi se to nikdy nepovedlo ani nepovede, protoze to by museli predelat geneticky kod lidstva. Levicak/pravicak jsou modrobolsanske kecy, protoze plati ono biblicke "po ovoci poznate je" , uplne zakladnim pudem lidstva/clovek je zakon preziti, kdyz mi ideplogie/nabozenstvi hrozi upalenim/ohnem pekelnym/gulagem/koncetrakem tak se ohnu/prizpusobim, abych prezil, ano ohnu ale zustavam stejny ve sve prirozenosti. Kuprikladu fanaticka diktatura Talibanu v Afganistnu, tam se popravuje za kdejakou kravinu, napr. blasphemy/tusim rouhacstvi ? / presto se tam krade/uzivaji drogy a provozuje prostituce. Naprosto drtiva vetsina tzv. pravicaku co znam/znal jsem osobne i tech virtualnich zde/Pes, za rudobolsevika ustrasene kolaborovala/praskala/fizlovala a lezla SSSR/soudruhum z UV do rektu, ohnuli se protoze chteli prezit/"mit klid na praci"/aby se decka dostala na skolu/aby mohli delat karieru. Takto se lide chovaji co je lidstvo lidstvem, kolik husitu/protestantu po konci vlady Jiriho z Podebrad /po Bile hore konvertovalo zpet k rimskemu katolictvi, tudle soudruzi, pouze pouzili mimikry aby prezili. Muslim v Bosne nebo Uzbekistanu je daleko svobodnejsi/prirozenejsi nez muslim v Saudske Arabii/Pakistanu/Bangladesh protoze tam jej nikdo nebude kamenovat kdyz se nebude x krate denne modlit a zena muslimka klidne muze studovat a chodit v upnutem tricku a dzinach. Vseho docasu, soudruzi, stejne jako se to nepovedlo tem drive, ani tem IDIOTUM z EU/Green Deal se to nepovede .

J. Jurax 21.4.2024 10:31

Jojo, tichá@dohodo, jste názorově konzistentní a Vaše forma písemného projevu je nezaměnitelná ...

Máte toho v příspěvku moc, rozebirat tezi po tezi by bylo na bakalářskou práci, ale celkově nesouhlas.

P. Diviš 21.4.2024 10:48

"Naprosto drtiva vetsina tzv. pravicaku co znam/znal jsem osobne ..."

Podstatné bude to ͇z͇n͇a͇m͇/͇z͇n͇a͇l͇ ͇j͇s͇e͇m͇ ͇o͇s͇o͇b͇n͇e͇ - výběr známých. Zřejmě vyhledáváte podobné typy, jako jste sám.

P. Han 21.4.2024 15:17

Musel jste se s tím blábolem hodně nadřít. ;-D

V. Pavelka 21.4.2024 20:09

Jsou to jen "ismy",blboviny pro nenažrané , jako ,,zelený úděl "Podvod ! jak řekl nositel Nobelovy ceny za Fyziku, rok 2023 !!

V. Kučer 21.4.2024 9:22

Extrémní pravice v EU není, žádná vláda si nedovolí nestarat se o sociálně slabé a o migranty. Extrémní levice je u moci, masívní dotace do grýndýlu, likvidace uhelných a jaderných elektráren, pustit do Evropy miliony migrantů a starat se o ně je extrém.

J. Kulheim 21.4.2024 11:15

Sociální cítění není hodnota pravicová ani levicová. Na počátku se jednalo hodnotu pravicovou. Podnikatelé brzy zjistili, že není možné nechat lidi, které vyhodili z práce bez prostředků. Nebylo to proto, že by se v nich probudilo lidumilství. Šlo jim o krk.

Levice si sociální cítění přivlastnila. Ten kdo nemá peníze nemůže nikomu nic dát. Jenom kecy.

M. Kocián 21.4.2024 12:03

Sociální cítění v pravicovém systému většinou vycházelo z touhy se nějak pojistit na horší časy - do jisté míry to dělaly už cechy a pak různé oborové organizace (hezky o tom píše Mark Twain u kormidelníků na Mississippi). Podnikatel se pojistil spíš převáděním svých peněz a mnohdy i sídla na bezpeční místa. Levice si to skutečně přivlastnila a tím, že to dělala "shora", kolem toho vypěstovala nestvůrný byrokratický aparát.

P. Diviš 21.4.2024 14:31

S tím aparátem je to těžké. Pokud já nebo vy budeme chtít projevit nějaké sociální cítění z͇a͇ ͇s͇v͇é͇, stačí, že se tak rozhodneme. Levice sociálně cítí z͇a͇ ͇c͇i͇z͇í͇. Sebere lidem násilím (daněmi) peníze a jejich rozdělování svěří úředníkům. K tomu musí být velmi podrobná pravidla, aby nedocházelo příliš ke zneužívání, tvůrci pravidel, ti úředníci, hlídači úředníků .... Pak není divu, že se k potřebným dostane jen část peněz.

Podobně je to i s "penězi z Brusele".

P. Diviš 21.4.2024 14:26

"Sociální cítění není hodnota pravicová ani levicová. "

Souhlas.

Pravicovost a levicovost se ovšem liší v projevech toho cítění. Ve stručnosti pravičák má tendenci dát chudému udici, levičák rybu.

A s tím "Nebylo to proto, že by se v nich probudilo lidumilství." - jak u koho. Nebo spíš, v jakém poměru.

V. Pavelka 21.4.2024 20:18

Je to demagogie ! Za celá léta kolonizace Afriky , nebyl nacamranej západ schopen afričany naučit chytat ryby s udicí , jen je DEMOKRATICKY okrádal , A ted chce po nás na východě solidaritu s jejich připrchlíky !ANI lejno šupáci namyšlení EU!!

M. Kocián 22.4.2024 6:30

Západ (Velká Británie) kolonizovali taky Indii a koukněte, jak dobře si dnes vedou. A to nemluvím o Hongkongu a dalších výspách civilizace v bývalém koloniálním světě.

V. Pavelka 21.4.2024 19:18

Tak ,Bruselští Extrémisté, jsou idioti , kterým nevadí další příliv Musulmanů a ještě ho podporují , je to čistokrevná ztráta pudu sebezáchovy , co ukazuje chování muslimů v evropě jen normálním lidem !? A pokud to nechápou jsou jen obyčejní blbci .EU Bojí se Křestanských Rusů , ale nebojí se muslimů, kteří znásilnůjí a vraždí v Evropských městech !?Není to imbecilní přístup ?

L. Král 21.4.2024 0:06

Nahnědlost je odkaz na nacismus. Ovšem nacismus by levicová kolektivistická ideologie národního socialismu. Přesněji sociální stát pro Němce a ostatní národy na to budou makat. To je vlastně přiznání, že jediný uskutečnitelný a dlouhodobě fungující socialismus je, že peníze těch druhých jsou reálně dostupné výhradně tehdy, když to budou otroci.

Nakonec i východním bloku měli skutečný komunismus výhradně vládnoucí elity, co žily z ostatních.

Nacistické sjezdy jsou plné hesel "Budováním socialismu, stavíme hráz bolševismu" či obligátní "Budováním socialismu posilujeme světový mír".

Později marxisté vymysleli, že nacisté byli extrémní pravice, přesněji s tím začal Stalin. Rudá armáda porazila německý fašismus který v Německu nikdy nebyl...

K. A. 21.4.2024 0:42

Nacismus je extrémně pravicová ideologie, fakticky je to nejvíc antirovnostářská ideologie, jaká existuje, protože hierarchie lidských bytostí je odvozena od "rasového" původu. Myšlenku sociálního státu převzal Hitler od nacionalistického německého konzervatismu, konkrétně od Bismarcka. Stejně jako Bismarckovi mu šlo o zničení socialistických stran tím způsobem, že je zakáže a převezme část jejich programu, aby získal dělníky na svou stranu.

Hitler byl antikomunista a antiliberál. Z ideologických důvodů k nacismu byli nejbenevolentnější konzervativní strany, ať už v Británii nebo v Československu. Proto někteří politologové považují nacismus a fašismus za extrémní konzervatismus.

R. Langer 21.4.2024 5:55

Ano, je vidět, že jste komouš. :-P

K. A. 21.4.2024 11:16

A na vás, že jste vůl. :-)

P. Diviš 21.4.2024 14:32

Možná je, ale ne z tohohle důvodu.

P. Han 21.4.2024 7:46

"Z ideologických důvodů k nacismu byli nejbenevolentnější konzervativní strany, ať už v Británii nebo v Československu."

Ale jděte. Ano, Neville Chamberlain byl konzervativec, ale Winston Churchill také. A Édouard Daladier byl socialista. NSDAP vznikla už v roce 1920 a byla to skutečně dělnická a sociální strana. Soupeření se socialisty a komunisty byl boj kohoutů na stejném smetišti, boj nacionálních a internacionálních ideologií, ale ten socialismus byl na obou stranách. A "

nejbenevolentnější" k nacismu byli v ČR komunisté až do roku 1941.

P. Hák 21.4.2024 10:48

No, Churchill byl sice většinu kariéry konzervativec, ale v letech 1904-1924 byl u liberálů.

V době rezignace Chamberlainovy vlády byl Churchill v Konzervativní straně dost nepopulární, strana by preferovala spíš Halifaxe, který nebyl zrovna antinacisticky zaměřen. Naopak získal částečnou podporu v Labouristické straně, což také vzal v úvahu při sestavování válečného kabinetu, kde v pětičlenném ústředí byli tři konzervativci (Churchill, Chamberlain a Halifax) a dva labouristé (Attlee a Greenwood).

V. Petr 21.4.2024 10:48

"Usilujeme o stejné lidi jako komunisté" (c) Adolf Hitler

P. Hák 21.4.2024 21:21

Potom logicky byli přímí soupeři, konkurenti, nikoli kamarádi. Což nevylučuje krátkodobé účelové spojenectví.

L. Král 21.4.2024 8:40

A jak je prosím možné, že NSDAP měla rýže levicová hesla a program. Například součástí programu bylo znárodnění soukromých firem, které si nakonec Hitler rozmyslel větou "Ať si to nechají, ale musí nás poslouchat". A NSDAP používala i rýže levicové metody jako tříletý plán.

Jinak Němci rozdělili společnost a kategorie obyvatel podle řasového klíče a marxisté podle třídního klíče. Z logiky Vašeho argumentů byly marxisté konzervativní pravice.

Kdo si přečetl Mein Kampf tak ví, že Hitler považoval kapitalismus, nejdůležitější princip pravice, za výmysl Židů, k vykořisťování pracujících. A útoků a odmítnutí kapitalismu, slabého státu a osobních svohod je Mein Kampf plný. Zato vyzdvihuje kolektivistickou myšlenky a sociální stát.

Politologie se dělí na dvě skupiny. Marxisty co NSDAP považují za pravici. Pravicové , kteří NSDAP považují levici. Zajímavé je, že marxisté považují za pravicový přístup i u lidí, kteří mají levicové myšlení.

L. Král 21.4.2024 8:41

Omlouvám se za blbý android, co mi prepisuje slova...

T. Kučera 21.4.2024 10:56

Tak si vypněte T9, neboli predikci.

A. Stárek 21.4.2024 9:44

Přesně tak. Ale to máte těžko, když i na Wikipedii pod heslem NSDAP, což je "Národně socialistická německá dělnická strana", je napsáno hned v první větě, že to je krajní pravice.