Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Chceme pro vás bezpečné a kvalitní diskuse, proto mohou diskutovat pouze přihlášení uživatelé.

Využijte nejrychlejší přístup do diskuse pomocí přihlášení přes Bankovní identitu.

Přihlásit / Registrovat

JR

Rychlé šípy taky našli mrtvého kluka Karla Dymáka, zavřeného v koši v domě zvaného Kocouří hrádek.

PH

P89e22t62r 93H78á52k

31. 5. 2024 9:50

Zajímavá úvaha, myslím tu Fenclovu, knihu jsem nečetl. Foglar se opravdu jakoby vyčlenil z času a prostoru.

RL

A to bylo DOBŘE. Ale obávám se, že dnes už to málokdo chápe. Já osobně rozhodně nemám morální kodex daný jakousi "židovskokřesťanskou historií Evropy", ale právě Foglarovým odkazem Rychlých šípů a vztahem bolševických kuvev k nim a k němu . To mi dalo do života hodně, a nikdy jsem toho nelitoval. Řídil jsem se tím vždycky, a řídím se tím dodnes! V

PH

Tedy - že jsem si trochu vzpomněl / už je to desítky let co jsem to četl/, už tak ta zmíněná " využitá epizoda v Tajemství Velkého Vonta je dost brutálně popsaná, i s tím děsivým "rozuzlením, kdy umírající chlapec označí viníka který ho tam zavřel a nechal zemřít.

Zatímco (i když to zmíněné dílo Život a smrt Maxmiliána Drápajsem jsem nečetl), tak postavit detektivní příběh na tom, že se v tom motá drahá známka, to už v té době bylo dosti vyčpělé klišé, které používal ze spisovatelů kdekdo. Taková maličká, snadno uchovatelná ale strašně drahá známka, přebírala pozici té dřívější strašlivě těžké bedny s pokladem.

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz