Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

POZNATEK: Jednou musí umřít každý

Taky jsem byl mladší, zamiloval se, jaksi to se vztahem nevyšlo a já se cítil přiměřeně věku zdrcen. Zničehonic mě napadlo, že obě tematiky prolnu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Kdysi jsem četl zajímavou myšlenku: "Během života, můžeme dělat vše, ale nic nevíme. Na druhém světě budeme vědět všechno, ale už nic nebudeme moct udělat."

0 0
možnosti
VN

Vladimír Nabokov:

Kolébka se houpe nad propastí a zdravý rozum nám napovídá, že naše existence je jenom štěrbina slabého světla mezi dvěma temnými věčnostmi.

0 0
možnosti
IF

I51v79o 58F97e11n97c89l

12. 4. 2024 12:48

jo, úžasně to vyjádřil

0 0
možnosti
JK

Na smrt se dá koukat i zcela pragmaticky: co má začátek, musí mít i konec. Nejhorší, co by se lidstvu mohlo stát, je to, že by lidé přestali umírat.

"Vyšší moc" má spočítané, kolik procent lidí musí umřít do 30 let svého věku, kolik medzi 40 a 45. rokem, kolik po 60-ce, a pod. Je to obsaženo v tzv. úmrtnostních tabulkách, které se používají k výpočtu životního pojištění. Data sice pocházejí z 30. let 20. století, ale velkou výpovědní hodnotu mají i dnes.

Až se budete zase někdy ptát, proč ten a ten musel zemřít v tak mladém věku, odpoveď je snadná: protože statistika. Někdo zkrátka ty "předepsané kvóty" mrtvých v určitém věku života plnit musí. Alespoň v tomhle je ZATÍM život spravedlivý - můžete být třeba nejbohatší člověk na světě, ale přesto na vás "statistika" dosáhne.

0 0
možnosti
Foto

Pane Kostelanský, a to jste vymyslel sám? Není možné, aby dostatečně bohatý člověk obelstil statistiku tím, že si třeba zaplatí lepší lékařskou péči? Nebo žil zdravěji než nějaký chudák horník (či básník)?

Smrti neujde, ale "statistice"?

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz