Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

POVÍDKA: Horší než muslimové

"A ty jsi vážně křesťanka?" Mladá žena na mne hledí nevěřícíma očima. Podle dlouhé pestrobarevné sukně a umělecky uvázaného lněného šátku lze jasně poznat, že jde o nábožensky zaměřenou Židovku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

12. 4. 2014 18:30
Zde se nedá diskutovat

Lidé s oblibou napadají druhého - v tom je smysl jejich dikuze.

Náboženství je staré jako lidstvo. Člověk je nedokanalý tvor (je živočich) a přitom dokáže myslet (nu, mnozí to snad nedokáží). Je zde tedy otázka: existuje věčnost?

Máme konečné a nekonečné (věčné)  bytí. A nyní si o tom myslete, co chcete.

Ale chovejte se slušně, pokud to umíte.

0 0
možnosti
JJ

J. Jurax

13. 4. 2014 1:33
Re: Zde se nedá diskutovat

Jo, Františku, jsem bezvěrec, neznaboh a ateista.

A o nekonečném bytí si myslím, že tam, co se to nekonečné bytí realizuje, musí být nekonečně přecpáno, neboť množina nekonečně byvších se stále rozrůstá. Zajímalo by mne tedy, kdo byl první nekonečně byvší ... jestli až nějaký homo sapiens nebo to začalo dřív ...

Nábořenství je staré jako lidstvo - to jo, akorát že náboženství je tolik (včetně marxleninského) a navzájem se potírají ideologicky a když to jde i razantněji ...

Náboženství je jen berlička sloužící ku vyrovnávání se se složitostmi života - ovšem ne všichni potřebují právě tuto berličku a ne všichni vůbec nějakou berličku potřebují ...

0 0
možnosti
JZ

J. Zeman 421

12. 4. 2014 16:51
Náboženství je opiem

lidstva.

0 0
možnosti
PL

12. 4. 2014 8:42
Hlupáků a extrémistů

má každé náboženství dost.Což začne být problém, kdy převládnou.Bohužel, v tom je naprostým vítězem islám.

0 0
možnosti
JF

12. 4. 2014 9:42
Re: Hlupáků a extrémistů

Já si dokonce myslím, že hlupáci, kteří se v běžném životě moc nechytají, mají v náboženských společnostech velikou šanci uspět. Stačí když hodně aktivně plácají nesmysly o pohádkových bytostech a hned soupají v hierarchii. Stačí být hodně "uvědomělý". Komunisti to tak taky měli. Kdo byl "uvědomělý" a aktivní, tak měl šanci na vedoucí pozici i když byl debil.

0 0
možnosti

12. 4. 2014 8:27
Předsudky jsou strašná věc

Podle mne člověk je pouze jeden. Dělení na různé náboženské příznivce je hloupost.

Jinak jsem ale katolík a zamlouvá se mě Tomáš Halík.

0 0
možnosti
JF

12. 4. 2014 9:22
Re: Předsudky jsou strašná věc

Tak si ho vem v registrovaném partnerství....

0 0
možnosti
JV

12. 4. 2014 7:08
Zvláštní povídka, autorka asi patří ke sluníčkovým

antižidovským multikulturistům. Ale pravda, i mezi Židy jsou jistě hloupí fanatici.

0 0
možnosti
SN

12. 4. 2014 7:45
Re: Zvláštní povídka, autorka asi patří ke sluníčkovým

A Vy zřejmě trpíte černobílým viděním světa.

0 0
možnosti
JK

12. 4. 2014 6:20
Nesnadno generalizovat

Já jsem při návštěvě Izraele neměl problém s Židy ani s Palestýnci. Spíše bych řekl, že Palestýnci byli přátelští, někteří Izraelité jsou totž dosti arogantní. Já ovšem nejsem křesťan ani muslim, ale buddhista a to nikomu moc nevadí. On totiž Ježíš studoval Buddhismus v Indii, (během jeho tzv. "ztracených let".), kde byl znám jako Issa a je pohřben v Kašmíru, blízko měsra Šrinagár. To ovšem naprostá většina křesťanů ani muslimů neví. Svědectví o tom podal ruský doktor Nikolas Notovič v knize Neznámý život Ježíše Krista. Ale existují i jiné odborné studie na tot téma. Také Ježíšovo učení má více společného s filosoffí Buddhovou než se Starým zákonem.

0 0
možnosti
MK

12. 4. 2014 7:40
Re: Nesnadno generalizovat

Správně.

A pyramidy postavili mimozemšťani.

0 0
možnosti
PM

12. 4. 2014 5:40
Křesťan - příčina všech židovských problémů

Nedivte se, když je téměř jisté, že pupek té židovky byl dílem nějakého arabského čipery. Ono to totiž ortodoxním židům, po tom, kvůli křesťanskému bohu, celodenním mlácením hlavou o zeď, večer nestojí. A jak to pak maj ty chuděry židovky vydržet, když hned za plotem maj tolik pěknejch a nadrženejch mladejch kluků, že?

0 0
možnosti
PK

12. 4. 2014 9:58
Re: Křesťan - příčina všech židovských problémů

Také jste si narazil hlavinku?

0 0
možnosti
PD

P. Dvořák

12. 4. 2014 3:35
Jak jsem z "povídky" pochopil,

kdyby se v Izraeli někde na tržišti křesťan snažil muslimskému teroristovi zabránit v odpálení bomby, dostal by nejspíš od místních Židů pěkně přes držku. Křesťané jsou přece daleko horší nežli muslimové.

Jak vlídná byla tzv. komunistická propaganda proti tomuto výplachu mozku.

0 0
možnosti
JK

12. 4. 2014 8:14
:))))))

Nebyla vlídná, ale jen to ukazuje, co jsou ideologie, protože neposuzují lidi podle jejich kvalit, ale podle toho, komu "podléhají"

Jak fajn by bylo vyznávat JEN Desatero kromě čistě náboženských bodů obsahuje morální imperativy které jsou akceptovatelné každým bez ohledu na náboženství nebo politický názor.

0 0
možnosti
SP

12. 4. 2014 0:44
nejak sejdrem!

Teda nevim, byl jsem v Israeli i na ruznych mistech stredniho vychodu i severni Afriky, zadny zid ktereho jsem potkal se tak nechoval zato vetsina mohamedanu nas krestany nemohla ani citit!

0 0
možnosti
JL

J. Lepka

12. 4. 2014 12:32
Re: nejak sejdrem!

Čemu se divíte, s křesťany mají za ty staletí perzekucí vypěstovaný ochranný reflex. Muslimové je pronásledují max. 70 let, zato furt a výživně. To je ale furt jen cca 3 generace

a ještě na geograficky omezeném území !

0 0
možnosti
HL

12. 4. 2014 0:39
Pěkný článeček, ale situace se naštěstí pomalu ale jistě

mění. V Knessetu je výbor pro křesťanské spojence. Křesťanští sionisté a jiní proizraelští křesťané jsou oceňováni. Jde o to, aby i co nejvíce prostých řadových Izraelců pochopili, že existují i křesťané, kteří Izrael milují, modlí se za něho a Židů si váží. Jistěže, stále existuje dost křesťanských antijudaistů vyznávající substituční teologii pohrdání židovským národem (Židé jsou národem Bohem prokletým...jediným Božím národem je Církev), nicméně slova apoštola Pavla mluví jasně: "co se týká vyvolení zústávají Bohu milí pro své praotce, vždyť dary, Boží povolání a zaslíbení jsou neodvolatelná"..."nakonec bude spasen celý Izrael, ze Sionu vyjde vysvoboditel, který odvrátí od Jákoba bezbožnost..." (viz List Římanům, 11. kapitola "Tajemství Božího záměru").

Co Bůh jednou řekne, to již nemůže vzít zpět. Substituční teologové dělají z Boha dementního starce, který zapomněl na své sliby.

Naštěstí substituční teologové netvoří většinu dnešního křesťanstva.

A co říká nový katolický katechismus "Ježíšovo umučení a jeho smrt, nelze klást za vinu všem Židům tehdy žijícím ani současným. Vždyť každý hříšník, každý člověk je nástrojem utrpení vykupitele, daleko větší vinu mají ti, co upadají do hříchu a libují si v neřestech, zvláště jsou-li křesťané".

A je smutné když někteří katolíci na Bibli i slova katechismu zapomínají.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz