30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POVÍDKA: Horší než muslimové

"A ty jsi vážně křesťanka?" Mladá žena na mne hledí nevěřícíma očima. Podle dlouhé pestrobarevné sukně a umělecky uvázaného lněného šátku lze jasně poznat, že jde o nábožensky zaměřenou Židovku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
H. Lukešová 12.4.2014 0:39

Pěkný článeček, ale situace se naštěstí pomalu ale jistě

mění. V Knessetu je výbor pro křesťanské spojence. Křesťanští sionisté a jiní proizraelští křesťané jsou oceňováni. Jde o to, aby i co nejvíce prostých řadových Izraelců pochopili, že existují i křesťané, kteří Izrael milují, modlí se za něho a Židů si váží. Jistěže, stále existuje dost křesťanských antijudaistů vyznávající substituční teologii pohrdání židovským národem (Židé jsou národem Bohem prokletým...jediným Božím národem je Církev), nicméně slova apoštola Pavla mluví jasně: "co se týká vyvolení zústávají Bohu milí pro své praotce, vždyť dary, Boží povolání a zaslíbení jsou neodvolatelná"..."nakonec bude spasen celý Izrael, ze Sionu vyjde vysvoboditel, který odvrátí od Jákoba bezbožnost..." (viz List Římanům, 11. kapitola "Tajemství Božího záměru").

Co Bůh jednou řekne, to již nemůže vzít zpět. Substituční teologové dělají z Boha dementního starce, který zapomněl na své sliby.

Naštěstí substituční teologové netvoří většinu dnešního křesťanstva.

A co říká nový katolický katechismus "Ježíšovo umučení a jeho smrt, nelze klást za vinu všem Židům tehdy žijícím ani současným. Vždyť každý hříšník, každý člověk je nástrojem utrpení vykupitele, daleko větší vinu mají ti, co upadají do hříchu a libují si v neřestech, zvláště jsou-li křesťané".

A je smutné když někteří katolíci na Bibli i slova katechismu zapomínají.

I. Teren 12.4.2014 2:37

Re: Pěkný článeček, ale situace se naštěstí pomalu ale jistě

http://www.theblaze.com/stories/2012/04/16/poll-american-jews-favor-muslims-mormons-much-more-than-conservative-evangelical-christians/

S. Netzer 12.4.2014 8:39

Re: Pěkný článeček, ale situace se naštěstí pomalu ale jistě

Zadejte si do googlu heslo "anti-christian price tag attacks", a uvidíte, jak se situace mění k lepšímu.

H. Lukešová 12.4.2014 11:16

Re: Pěkný článeček, ale situace se naštěstí pomalu ale jistě

Tak někteří židovští osadníci a jiní židovští "roudies" jsou stejnou svoločí jako jiní násilníci. Jedná se však o individuální excesy, které rozhodně nejsou pravidlem. Stát Izrael chrání lidi všech náboženství, ras, politické příslušnosti (i takové skety jako Gideon Levy nebo Amira Hasová píšící protiizraelské články plných protiizraelských pomluv). A Izrael je jedinou zemí na BV, kde počet křesťanů narůstá.

J. Fleiszner 12.4.2014 9:37

Re: Pěkný článeček, ale situace se naštěstí pomalu ale jistě

Paní Lukešová, moc to řešíte. Základ je jednoduchej.

Křesťan je člověk, který věří, že existují pohádkové bytosti popsané v knížce a věří, že s nimi má nějaký vztah. Věří na kouzla, které prováděli pohádkové bytosti v minulosti. Dnes už je neprovádí.

A teď to hlavní - víra v pohádkové bytosti popsané v Bibli se určitě bude v budoucnosti léčit, stejně jako se dnes léčí víra jiné pohádkové bytosti.

S. Netzer 12.4.2014 9:51

Re: Pěkný článeček, ale situace se naštěstí pomalu ale jistě

Tu víru v pohádkové bytosti, které údajně popisuje Bible, jste velmi účinně léčili vy, soudruzi.

J. Jurax 13.4.2014 1:41

Re: Pěkný článeček, ale situace se naštěstí pomalu ale jistě

Nechte na hlavě - ohánějíce se biblí svatou křesťané zase velmi účinně léčili víru v pohádkové bytosti vyskytující se v jiných knihách či ústně předávaných pověstech - a aniž bych se chtěl zastávat soudruhů - koneckonců oni měli taky knihy s pohádkovými bytostmi, v něž věřili - tak podstatně razantněji a účinněji než soudruzi; pravda, měli na to víc času a činili tak v drsných, barbarských dobách ...