19.3.2024 | Svátek má Josef


Diskuse k článku

MUZIKA: Ruská hitparáda trochu jinak

Předchozí článek nabídl výběr z ruské hudební scény za posledních deset let před spuštěním „speciální vojenské operace“ a umožnil nahlédnout jak do hlubin ruské duše, tak i do hlubin vytrvale předávaného sdělení o nezměrné moudrosti báťušky Putina.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Machala 29.11.2022 3:05

Dostal symbolickou pokutu 2000 kč a řekl, že bude mluvit ukrajinsky celostátně, ale k charkovským měšťanům bude dál mluvit rusky. Necíti se jako Rus, řekl všichni jsme Ukrajinci a není třeba nás rozdělovat.

Ten příměr by seděl spíš v pozdní první ČSR, pokuta Henleinovi za to, že mluví jazykem země, která se chysta pohltit část naší země.

Jazyk za nic nemůže, ale kdyby vám zabili syna agresoři, možná byste to viděl trochu uměřeněji.

P. Adámek 28.11.2022 23:37

Tak jsem si většinu toho pustil a ten Wellermann má tak ruskou melodii, že se nedivím, že ji Rusové použili.

V. Němec 28.11.2022 18:29

"Starosta Charkova potrestán za používání ruštiny"

Toto je nacionalismus v praxi. Asi jako by v době Československa byl starosta Žiliny potrestán pokutou za projev ve slovenštině.

Zamyslete se nad tím, modrožluťáci!

[>-]

L. Kuča 28.11.2022 17:28

To já jsem v Íránu slyšel v každém taxíku nebo veřejném místě, kde se něco hrálo, víceméně furt ten stejný styl hudby, mimochodem dost monotónní a nijak libý uchu. Až jsem si z legrace říkal, jestli to ti taxikáři pod nějakou hrozbou nemusí povinně pouštět, protože to tak skoro vypadalo. Jak jsem později zjistil, bohužel jsem nebyl daleko od pravdy. Skutečně je povolena pouze produkce schválená ajatolláhy. A jejich vkus je fakt příšerný. A asi se to nesmí v ničem podobat hudbě evropských či amerických “neznaalláhů”. (Ona dobrá perská produkce existuje, ale je na indexu. M.j. třeba i soundtrack ke Hře o trůny a také k Person of interest - ten je z těch dvou nápaditější a intenzivnější.) Jenom jediná arménská kavárna v Isfahanu, kterou jsem navštívil, jim na to zvysoka kašlala, a zřejmě místní revoluční gardista či jiná pověřená osoba, co měla na starosti dozor, zas tak moc revoluční nebyl. Takže po většinu doby tam člověk musí snášet to nepůvodní, místními proarabskými vlezdoprdelisty importované kulturní Guantanámo.

Ovšem pokud by člověk byl nucen trpět dlouhodobější poslech té současné ruské propagandistické vymývárny, tak by si možná raději dobrovolně zatloukl hřebíky do obou zevních zvukovodů. Pozitivní je, že i mezi Rusy je dost takových, co z toho mají totální srandu.

Z. Lapil 28.11.2022 13:50

Ať žije estráda: https://www.youtube.com/watch?v=Ndnk4V3Y_Pk. Verze Alexandrovců na úrovni Moskevského vojenského okruhu. Leda že není moc aktuální, už pět let stará.

TTéž pro Bělorusy budeme mít dárek/ Evropě a Ukrajině zastavíme plyn.

A refrén: Vaše tváře nepochybně rozzáří úsměvy a dobrá nálada vás nikdy neopustí.

J. Ganaur 28.11.2022 8:25

Díra!;-D;-D;-D

V. Církva 28.11.2022 8:07

Tak celkem to ukazuje stav Ruska a pokud jsem pochopil příliš mnoho odkazů v Ukrajinštině i Ukrajiny.

Písničky z jímavou melodií, krásnou ženou a chrabrými vojáky, případně pro dav žen charismatický zpěvák glorifikující SSSR, to si člověk zamiluje. Pokud se nezamyslí nad tím, co byl SSSR a jak končí militarismus.

Vlastenecké písně pokud slouží k obraně vlasti před nepřítelem asi dávají smyl. Pokud pro velkou zemi která válčí proti jiným, je to průšvih. V každém případě Putin se nezbláznil. To celé dnešní Rusko.

Ty Ukrajinské písně neměly vždycky český text a nemám čas je sledovat, ale pokud jsem pochopil tam je nenávist k Rusku nebo ke všemu.

V každém případě ideální naladění obyvatelů Ruska na okupaci celého světa a fanatická hloupost, která když nepovede k zničení světa končí skoupením Ruska Čínou. Ale oni Rusové byli vždycky zombáči.

T. Nemec 28.11.2022 1:55

nejlepší ruský hit je tancuj rossija (a plači jevropa), protože je navíc erotický, at už v originále skupiny glukoza nebo jako soundtrack pro nezletilé korejské tanečnice.