Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

LITERATURA: Paměti prvního českého legionáře v Rusku

Idea československých legií nebyla v meziválečném období 1918-1938 přijímána jediným způsobem. Část navrátivších se legionářů neskrývala svůj odpor vůči Masarykovi. Návrat ruských legií cestou přes Sibiř do Vladivostoku pokládali za chybu. Podle nich měly legie jít na Petrohrad, pomoci Rusům zbavit se bolševiků a vrátit se do vlasti západní cestou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Autor ukazuje na složitost politiky. Zlo nevede k dobrému. Také na legionáře se nemůžeme dívat pouze jediným pohledem či z jediného stanoviska. Třeba TGM se někdy také mýlil. Ovšem po dlouhé době se dostavila konečně v té době naše samostatnost či svoboda. Avšak udržet svobodu a samostatnost českého národa, to bylo obtížné a je to obtížné také dnes, jak se ukazuje. Domnívám se, že spolupráce se Slovenskem byla tehdy vhodná, ale byla to opět také jen dočasná záležitost. Naučit se však žít správně a svobodně, tak to je asi velice dlouhý proces pro národ, který je jednak nevelký a rovněž nezkušený. To pozorujeme dobře i dnes...

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz