Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

LITERATURA: Legionářská epopeja Rudolfa Medka

Pokud by se, uvažováno čistě hypoteticky, měl udělat český historický velkofilm světového formátu, mohla by jeho předlohou být Legionářská epopeja od Rudolfa Medka.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

P13e23t29r 44H69a70n

29. 8. 2022 11:46

Městská knihovna v Praze vydala v roce 2014 celou epopej elektronicky.

0 0
možnosti
KK

Máte na to link ?

0 0
možnosti
JS

To je ten, co se podílel na uštvání Karla Čapka?

0 0
možnosti
FN

Protisrbský a protiruský rasismus je v současnosti nejen povolen, ale stává se oficiální doktrínou.

0 0
možnosti
Foto

"V prvních dnech po sarajevském atentátu sedí hrdinové románu v kavárně a listují německými novinami a časopisy, v nichž se objevují úvahy o násilnickém charakteru srbského národa. Srbové jsou líčeni jako sveřepí zabijáci, nekulturní národ, negramotný, špinavý,..."

Posledních třicet let se můžeme dočíst - ovšem v česky psaných novinách - o Srbech a Rusech. Jen aby bylo jasno, kdo tu velí.

[>-]

0 0
možnosti
RP

Tak je třeba odlišovat štvavou propagandu a fakta. V Rusku dnes na evropské či světové úrovni žije jen malá část obyvatel, odhadem tak ze 20 miliónů Rusů. Ti, co mají štěstí, že žijí a pracují v Moskvě, Petrohradu a nějakých pár dalších velkých městech. Zbytek z těch 140 miliónů rusů žije zhruba tak, jak se u nás žilo před takovými 50 až 100 lety.

Asi podobné to bylo v tom roce 1914 v Rakousku Uhersku a zřejmě i v Srbsku, ve Vídni, Praze a dalších velkých městech nebo přidruženém venkově se žilo světově, ale co se týká zapadlejších vesnických oblastí, bylo to o těch 50 nebo víc let pozadu.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz