Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

KONTROVERZE: Jakubisko a Menzel

Juraj Jakubisko byl výborným filmovým režisérem, o tom žádná. Také jeho přezdívka Fellini Východu byla naprosto zasloužená. Na jeho nedávném pohřbu promluvil Václav Klaus a bohužel, velmi nešťastně a přímo neomaleně.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P66e31t72r 67A61d20l33e76r

14. 3. 2023 23:35

zamindrakovani se ozvali: vaclav klaus jim jde na nervy ... a ani netusi, co o tom filmu o zlatem dnu soudil jiri menzel ... prectete si jeho vlastni rukou sepsany zivotaspuis jmenem rozmarna leta ... on byl hodne sebeklriticky, o vetsine svych filmu hovoril s vyhradami, vcetne tech, ktere obecenstvo doslova milovalo (a miluje dodnes) ...

0 0
možnosti
TK

Nechuť Nejedlého k Dvořákovi má ovšem jinou (osobní) příčinu, ne hudební. Traduje se, že Dvořák "nechtěl dát" Nejedlému jednu dívčinu za svého rodu. A "postoj" byl na světě. Takto si to pamatuji a nejdu do dalších detailů (nemám na to čas).

0 0
možnosti

Vypovídá o nás, občanech, že jsme po válce volili komunisty, za normalizace dělali, že nevidíme disidenty a mávali na 1. máje. A po převratu 1989 jsme volili Klause a Zemana.

0 0
možnosti
FK

Copak Zemana a Klause, ale také agenta 107.

0 0
možnosti
Foto

NEOMALENÝ. To je to slovo a na VK to sedí dokonale. A taky NESTOUDNÝ. Jak může člověk, který byl zaměstnán v ústavu zřízeném UV KSČ kritizovat někoho jako byl Menzel ? Jedině snad, že by byl ještě taky NESOUDNÝ.

0 0
možnosti
VP

V55a15ň86u55r37a 42P96e81t86r

14. 3. 2023 13:03

Václav Klaus měl ovšem pravdu. Skoro každý z filmařů, kteří točili v době normalizace si nějak zadal s režimem. Mám dojem, že skoro jediná, kdo nenatočil prorežimní film, byla Věra Chytilová.

Pokud se takoví dnes neohánějí morálkou, lze jim to prominout ("Antichartista nám o morálce káže...").

0 0
možnosti
BR

Václav Klaus opět propásl úžasnou příležitost mlčet. Usvědčený kleptoman a člověk, který svou abolicí napáchal obrovské morální a lidské škody a také v podstatě potvrdil své napojení na elity šedé ekonomiky a tuneláře. Na začátku reforem tyto "elity" a tuneláře podpořil tvrzením, že nezná efektivní způsob jak rozlišit čisté a špinavé peníze.

Také si vzpomínám, jak se chtěl přivazovat k rypadlu v případě, že by se stavěla knihovna podle Kaplického návrhu. A podlézaví ódeesáci v čele s Pavlem Bémem zašlapali pod trapnými záminkami projekt této knihovny do země. Nejsem architekt a moc tomu nerozumím, ale ten projekt se mi moc líbil. Je jedním z důvodů, proč Klause považuji za člověka s obstarožním vkusem. Kdyby byl ve vhodnou dobu premiérem ve Francii, v Paříži by dnes nestála Eifellova věž.

0 0
možnosti
RL

Proč tolik slov? Stačí napsat: "Nemám rád Klause!", a nepapouškovat ty stokrát vyvrácené lži, abych nevypadal jako blbec. :-P

0 0
možnosti
VP

Z článku si odnáším jediné - autor nemá rád Klause a využívá přiležitosti, jak to dát najevo. Patlat se v nějaké jeho větě a dělat z ní závěry nemá smysl, to spíš vypovídá o autorovi takových úvah.

Za komunistického režimu musela většina lidí dělat kompromisy, aby mohli normálně pracovat a měli pokoj. Na režiséry, zpěváky, herce atd. byl režim přísnější, protože měli schopnost ovlivňovat večejné mínění a proto byli pro režim potenciálně nebezpeční. To ostatně v určité podobě platí i dnes - pokud někdo dokáže zaplnit Václavák nebo Letnou, tak je nebezpečný a podle toho s ním politici taky zacházejí. V metodách nejsou vůbec vybíraví.

0 0
možnosti
MH

Jakubisko byl za padesát korun Čech. Těch padesát korun dal za nový Občanský průkaz, kdy se slavnostně prohlásil za českého občana. Klaus si nic nekupoval, poněvadž nemusel.Nesedí mi ti "hrdí" Slováci, poschovávaní po Praze!

0 0
možnosti
FN

Je zajímavé, že v době politického útlaku, zákazů a příkazů dokázali talentovaní režiséři natočit nádherné filmy, které jsou ozdobou filmových archívů. Dnes točí především ten, kdo dovede získat dotace.

0 0
možnosti
MH

A stejně natočí fujtajbly!

0 0
možnosti
RM

autor se evidentně zbláznil. Klaus neřekl jediné slovo proti Menzelovi--pouze vybral jeden film jako protipól tvorbě pana Jakubiska. a vybral dobře- film Kdo hledá zlaté dno je skutečný odpad, a to po všech stránkách. ( mimochodem většina Menzelových filmů koketuje s kýčem--ale to už je na jinou diskuzi. takže tak. 8-o

0 0
možnosti
VN

Kdo hledá zlaté dno

Drama

Československo

Režie: Jiří Menzel

Scénář: Zdeněk Svěrák, Jiří Menzel, Vojtěch Měšťan, Rudolf Ráž

Kamera: Jaromír Šofr, Petr Čech

Hudba: Angelo Michajlov

Hrají: Jan Hrušínský, Jana Giergielová, Július Pántik, Alois Liškutín, František Husák, Míla Myslíková, František Řehák, Blažena Holišová (více)

0 0
možnosti
EV

Klaus je inteligentny, vzdelany a pracovity. O ludoch vsak najlepsie hovoria ich skutky. Klaus vyuzije kazdu prilezitost aby arogantne a povysenecky vypustal jedovite sliny. Aj pohreb, ked sa mu to hodi. Klaus je velkovyrobca moralneho bahna. Je smutne, ze tento clovek bez humoru, bez hodnot, ktory nevahal ukradnut pero aj na tlacovej konferencii, dostal od roku 1989 tolko priestoru. Treba sa zbavit takychto pokrytcov, exotov a zkazenych ludi (nielen v Cechach, na Slovensku je ich este viac) a snad bude aspon trochu lepsie...

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz