19.3.2024 | Svátek má Josef


KNIHA: Scestí

18.6.2021

Pan Demieux limited edition

Pro ty, kdož mají dost plytkých konspiračních teorií plnících soukromá, veřejnoprávní či marťanská média, jsem sepsal jednu konspiračku na mnohem vyšší úrovni. Galaktickou. Fyzikální. Humanoidní. Vydala na celou knihu.

Scestí

Pro laiky, kteří ještě netuší, že vakuum není prázdno, kniha odhaluje, že kdo vakuum ovládne, získá netušené možnosti pro mezihvězdné lety.

Pro příznivce ET, kteří si myslí, že oni jsou už za vodou a nemají žádné problémy, kniha uvádí vše na míru pravou: mimozemšťané problémy mají. Jejich šéfové rádi některé z nich přenesou na náš hřbet. U jiných však nalezneme zastání.

A čtenářům, kteří jsou přesvědčeni, že už o vesmíru skoro všechno víme, sděluje: Experti nedělají malé chyby! Naše znalosti jsou jen svrchník záplatovaný flastry s nápisy „velký třesk“, „temná hmota“, „inflační teorie“, „černá díra“ či „temná energie“.

To vše v jedné jediné sáze nazvané Scestí, která doputovala do distribuce jako „Pan Demieux limited edition“, jíž se výborně zhostilo nakladatelství Jonathan Livingston.

Scestí, nesoucí podtitul „realistická špionážní sci-fi sága“, má záběr od hluboké minulosti přes současnost až skoro do konce jedenadvacátého století. Čtenář se dozví, co bylo Předtím i co bude Potom. Humanoidní i lidské příběhy jsou předestřeny na pozadí scestného vývoje poznání od Newtona po temnou hmotu. A co bude následovat, až do toho někdo hodí vidle.

Nebojte, s pomocí extra-planetární technologie to dopadne dobře, i když je velmi nejisté, co je to vlastně „dobře“.

Převzato z blogu Strunz.blog.idnes.cz se souhlasem autora