29.4.2024 | Svátek má Robert


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Pavel 10.4.2024 16:41

Já mám stejně nejradši černobílou a první verzi King Konga, někdy z třicátých let při jehož natáčení zemřel tragicky jeho duchovní otec Edgar Wallace, a pak ještě už ne tak dobré pokračování Syn King Konga. Ty novodobé počítačové obludy moc nemusím. Ty staré filmy mají větší kouzlo, i ty japonské. Tak věc názoru, a věku. :-)

O. Kozel 10.4.2024 10:17

Je to "škvár", chybí epizody o hrdinství utiskovaného černouška, nehynobcí lásky buzíků a buzniček, jak ochránit hrdinskou enklávu před zlými skřety(kradou záchody), dobré by bylo, jak hrdina zlikviduje monstrum výfukovým plynem celá planeta pochopí přínos elaut....

I. Fencl 10.4.2024 14:11

To podle mě mícháte jabka do hrušek. Toto jsou filmy pro děti. Využily "mytologii" asi 40 nebo 50 starých japonských filmů, které byly o mostrech natočeny Japonci po Godzille. Tam v tom chodili lidi a dupali do modýlků. I tak mě jako kluka Gappa v kině uchvátila. I dnes to děti absolutně "žerou". Chodí na to. Pro ně to je působivý a hodně se promítnou přímo do těchmonster. Tvůrci, o tom píšu, eliminovali mrtvé lidi, to je samozřejmě nefér k realitě. Ale jsou to pohádky. Co hráli herci v gumových oblecích, je dnes utvořeno digitálně.

J. Kostelanský 10.4.2024 7:47

Naposled jsem byl v kině po mnoha letech v roce 2012 na sci-fi filmu Looper v multikinu. Ale nekonečná reklama před filmem, ohlušující zvuk na plné koule a šustění sáčků diváků kolem ve mně vytvořily snad doživotní averzi ke kinu. Přesto se někdy kouknu na program kin, co v nich dávají.

Drtivá většina filmů je amerických, občas nějaký ten český film. Z těch amerických je to samý fantasy film, horror, thriller, v tom lepším případě romantika pro ženy. Snad to bude věkem, ale najít film, co by stál za ten čas a peníze, je nadlidský úkol. Doma jsem to vyřešil jednoduše - televize jsem se zbavil. 😀

Nesmysly o Godzille a Kongu jsou přesně o tom. Recyklují už alespoň 10 krát recyklované téma.