9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

CESTOPIS: Chůze jako program

Kuba Čech ČSR obešel, aniž pochod hrotil: pěšinami hranici nejbližších na naší straně. Ale pečlivý byl, takže navštívil i veškeré „klíčové“ body.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. S. 29.2.2024 8:35

Možná si někdo vzpomene na legendárního Juraje Puci.

https://www.prazskypatriot.cz/ujit-120-kilometru-nic-nejist-a-vypit-17-piv-i-tohle-zvladala-prazska-chodecka-legenda/

P. Pospisil 29.2.2024 7:07

Teď se s tím putováním okolo ČR nějak roztrhl pytel, viz třeba projekt (knížka, web stránky, podcast, TV dokument) Stezka Českem.

Ad ty skromnější cíle: zkoušeli jste třeba obejít katastr, ve kterém žijete? Já to mám jako krásný >15 km výlet, ale jsou katastry, kde už to člověk na jeden zátah asi nedá. A když už katastr nestačí, tak co okres? To už jako jednodenní akce bývá výzva i pro zdatnějšího cyklistu, pěšák to má na týden.

Chápu, že pražáka nebo brňáka tenhle koncept asi úplně nenadchne (i když procházka po hranicích katastru může i ve městě člověka zavést do míst a zákoutí, která by jinak opomenul), ale pro venkov nebo malá města to může vygenerovat překvapivě atraktivní trasu.

I. Fencl 29.2.2024 9:24

Zajímavý může obejít (velkou) Prahu, což je samozřejmě cesta venkovem, ale vzhledem k hranici Prahy docela složitá. Netuším, za kolik se to udělat, ani za kolik na kole. Rychle to nebude. A možná to může být i docela nuda, kdo ví. Skutečné Prahy se nedotknete (leda nějaké výhledy), no, a hezčí venkov taky bude jinde.