29.4.2024 | Svátek má Robert


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Polanský 16.4.2024 18:04

Taková ČKA to byla žumpa, kde se levně kupovaly vlastní dluhy. A vydrželi jsme. A vůbec, paní autorko, když už té ekonomice tak rozumíte, proč nepopíšete tunelování bank v 90. letech a počátkem 21. století. To se vypařilo peněz! A vydrželi jsme! A vydržíme i bankovní daň. Kapitalismus je nezničitelný, tedy myslím kapitalisty ne prostý lid. ;-(

V. Mokrý 16.4.2024 19:47

;-D

R^R^

P. Diviš 16.4.2024 21:10

Popsala několikrát, vaše chyba, že jste to nečetl nebo zapomněl.

M. Kocián 17.4.2024 5:45

Naopak - kapitalismus u nás byl zničen už dávno. To, co popisujete, může umožnit jen silný stát a k privatizaci může dojít jen tam, kde se předtím znárodňovalo, jinými slovy, kapitalismus byl revolučně zlikvidován.

T. Pudil 16.4.2024 17:39

Me se zda, ze tyhle "vlady" se uci jedna od druhe. Tady v USA se na nas divaji, jako ne kolac pizzy. Hezky si nas rozkrajeji a pak nas postupne dani. Jednou dani ty, kteri piji radi pivo, podruhe ty, co kouri, pak zase ty kteri maji obytny prives a hned nato ty kteri rybari atd. atd. Kazda jedna z tech ohrozenych skupin je ale vzdycky mala a nemuze se tudiz branit. Branit by ji meli soucasne i ti druzi ohrozeni. Jenomze ti co jezdi na motorce vlastne souhlasi s tim aby se danili kuraci a ti co piji pivo nechapou, proc rybari nadavajio na nove poplatky atd. atd. Proste lid je jedna cast spolecnosti a vladnouci mafie je ta druha, ta co si na ziskani moci vyrobi zakony, ktere jeji existenci a moc legalizuji. Je vubes nejaka cesta 100hoven ?

L. Novák 16.4.2024 19:18

R^

L. Novák 16.4.2024 16:12

Vládne nám (dlouhodobě) banda ekonomicky negramotných eurochtivých zelených idiotů. A podle to taky vypadá a dopadne...

Okrást lidi kde se dá...

Dnes mi Česká pošta poslala výměr na poplatek za "proclení" 4 BluRay disků a vyúčtování DPH. DPH činí 192 Kč, clo = 0 Kč, Služby celní deklarace (SD/JSD) celkem Kč 350 Kč, celkem dohromady 542 Kč...

Připomenu jen, že veškeré podklady jsem musel vyplnit na jejich webovém formuláři elektronicky a výpočet DPH je tedy triviální záležitost, připočíst poštovní poplatek 100,- Kč taky. Poštovné je ale v zásilce uhrazeno již při nákupu, takže Česká pošta si účtuje navíc "vejvar" pro sebe.

Českou poštu už by konečně měli zrušit a zprivatizovat i s jejím monopolem na příjem zásilek ze světa za hranicemi EU!!!Rv

L. Novák 16.4.2024 16:17

Toto je automaticky generovaná odpověď, která potvrzuje příchod Vaší zprávy k vyclívací poště Praha 120.

Váš mail bude zpracován jakmile se na něj dostane řada.

NA TENTO MAIL NEODPOVÍDEJTE.

Děkujeme Pošta Praha 120 ;-D

L. Novák 17.4.2024 8:57

Odpověď České pošty na e-mail (žádost o vysvětlení a odkaz na sazebník poplatků, podle něhož byla vyměřena nehorázná částka za "celní deklaraci"):

[>-]

"Dobrý den, pokud si přejete vznést žádost na přezkoumání poplatků, nejprve je prosíme nutné zásilku převzít, poplatky uhradit a následně vznést žádost.

Vámi zaslaný email bude postoupen příslušnému oddělení.

S pozdravem Česká pošta ... XXXX ... Reklamant - Specializovaný útvar celní služby ... Pošta Praha 120 ... Držitel certifikace AEO, Poskytování celních služeb ve vysoké kvalitě."

8-o [>-]

P. Diviš 16.4.2024 17:33

Stran pošty souhlas, ale netvrdil jste zde něco takového, jako že v cizině koupíte levněji, než zde?

L. Novák 16.4.2024 19:01

Ale to platí pořád. U nás je řada titulů (zejména starších filmů) prakticky nedostupná. Potíž je, že Česká pošta (pod Vlády ČR) si nepředvídatelně účtuje výši poplatků za něco, co v podstatě ani nedělá. Výše cla je NULA, ale účtují si vysoké poplatky za odbavení... Tím se cena významně navýší... Já jim elektronicky dodám data, co jsem nakoupil a kolik jsem platil, přímo do jejich databáze, oni z toho spočítají DPH a k tomu si účtují nehorázný poplatek, jehož výše je nepředvídatelná. Je to obyčejná prasácká zlodějna!

A to ponechávám bokem skutečnost, že ač Česká pošta provozuje datové schránky a neměl by být problém si dohledat tu mou podle adresy, idioti mi oznámení posílají z Prahy v dopisní obálce, trvá jim to šílenou dobu, teď to ještě posílali doporučeně... přitom mají moje komunikační data (e-mail, telefon), ale asi to neumí používat k rychlé komunikaci. Nad tím zůstává rozum stát! Z Kanady zboží dorazí za pár dní, ale Česká pošta dodání prodlouží na měsíc a ještě vyhrožuje, že za každý den uložení zásilky si účtuje 50,- Kč. To je snad nějaká zločinecká mafie a ne služba občanům tohoto státu! EU 8-o [>-]

T. Pudil 16.4.2024 17:48

Pri kazde ceste do Cech navstivit pribuzne vezu nejaky ten darek a k tomu mi vzdycky nekdo z mych znamych poprosi o odvoz nejake veci do Cech pro sve zname ci pribuzne. Je to jedina cesta, jak se vyhnout te vladni zlodejine, ktera je zlegalizovana v Cechach. Pravdepodobne pozehnana z Evropskou unii. Poslat cokoliv z USA do Cech se absolutne nevyplaci. Zaplatite skoro pokazde vic, nez je cena te veci ceskym oficialnim lupicum. A tak mam na otazku, jestli mam neco k procleni, jednoduchou odpoved. NE! To slovo procleni by melo byt ve slovniku vysvetleno dalsimi vyrazy. Treba oloupeni, okradeni, osvindlovani apod.

L. Novák 16.4.2024 19:12

Pak se můžeme divit, že Česká pošta spěje k bankrotu, když svými cenami a chováním odpuzuje zákazníky... :-/

V. Kuhaj 16.4.2024 15:11

Tahle vláda potřebuje prachy ber kde ber. Takže si to nerozmyslí.

M. Kocián 16.4.2024 15:41

Nějaká vláda je někdy "nepotřebovala"? Jakmile jednou někomu dáte moc vybírat daně, na všechny ostatní způsoby udržení vyrovnaného rozpočtu, jako je efektivní hospodaření, šetření nebo alespoň nerozhazování, okamžitě rezignuje.

J. Jurax 16.4.2024 14:14

No, stručně řečeno, banky nás derou bez nože a inkasují enormní zisky.

Zdaníme-li extra sektorovou daní plošně všechny banky, budou nás ještě víc drát bez nože a dál inkasovat enormní zisky.

Protože služby bank jsou nezbytností, konkurenční boj mezi nimi v podstatě nefunguje. Drahé jsou všechny a pro klienty nevýhodné taky, ale jiné nejsou.

No a samozřejmě až na marginální výjimky všechny banky co u nás jsou vyvádějí zisky do zahraničí, neboť tam mají majitele. To je daň za blbost let devadesátých a uspěchané privatizace.

Pozor - předchozí je samozřejmě názor laika, jenž tomu prd rozumí!

V. Petr 16.4.2024 15:09

Víte, s těmi bankami to byl průšvih. Dokud ty banky byly státní a měly v podstatě staré vedení, poskytovaly dříve státním podnikům nesplatitelné úvěry, které v množství přes 200 miliard skončily nakonec v Konsolidační agentuře. Takže je Zemanova vláda prodala, aby se toto nedělo.

Úplný skandál byla Komerční banka, která klidně dovolila Smetkovi, aby svůj SOUKROMÝ dluh převedl na H-systém! Česká spořitelna zase vytunelovala fond JIA/VIB, nad kterým vykonávala placený dohled. Její současné sídlo patřilo původně JIA/VIB!

V. Mokrý 16.4.2024 15:13

NO,

hlavně že tomu rozuměli a rozumí politici a experti všelijací, kteří to všechno jmenované, bankám povolili !

P. Diviš 16.4.2024 15:52

Creditas pomalu přestává být marginální. A českého vlastníka má tuším i Airbank. I ta konkurence jakž takž funguje.

Slovo "vyvádějí" mi trochu zavání něčím nezákonným. Zisky inkasuje vlastník, na tom není nic divného. S uspěcháním privatizace je to taky nejisté. Domníváte se, že by delší vlastnictví státem bylo přínosnější? I já jsem laik, za odborníka mne pokládá jen zamindrákovaný Pivoda.

J. Hlásny 16.4.2024 13:38

Vzpomíná se na úspěchy první republiky a myslím že se při tom zapomíná, že to byla Živnobanka, která byla jejich finančním motorem. Ještě za R-Uh. byla trnem v oku berlínským a vídeňským bankám, které se snažily o její likvidaci Nakonec i dr Preis byl odsouzen a zachránil jej konec války. Po vzniku ČŠR podporovala Živnobanka začínající průmyslníky, investovala a vlastně i podnikala. Daně i zisk zůstávaly v republice.

Dnes se to konečně podařilo, žádná významnější banka česká není, zisk se vyvádí a banky mají prioritu zájmů v oblasti zisku a vývoj republiky je nezajímá. To, o co usilovaly cizí banky před sto lety se nakonec zrealizovalo. Viz třeba osud České Spořitelny, která ovládala ( tipuji) tak 90% účtů občanů, všude měla pobočky - a koupilo ji narychlo sestavené konsorcium malých rakouských bank, které z ní dnes mají dojnou krávu. A klienti od ní utíkají...

V. Mokrý 16.4.2024 15:21

[>-]R^!

JÓ, to byla ta nezištná " pomoc " Západu, no !

P. Diviš 16.4.2024 15:55

Proč nezištná? To, co místní většinou důkladně posrali, koupili zcela zištně ti, kdo na to měli a umí to provozovat. Nic neobvyklého všude, kromě Kotasova.

E. Pribijl 16.4.2024 13:10

Pokud vím jsou české banky v zahraničním vlastnictví a ti hoši v cizině vědí jak se o sebe postarat a nenechají na sebe nějakou českou vládou čůrat.

V. Mokrý 16.4.2024 15:22

R^

:-):-)

P. Diviš 16.4.2024 15:57

Vláda do toho nemá moc co mluvit, to je spíš práce pro ČNB.

A když už se vláda snaží, vymyslí pitomost typu sektorová daň.

S. Komik 16.4.2024 13:06

Doufejme, že si vláda tento krok rozmyslí?

Jak si může cokoli ROZMYSLET někdo, kdo nemyslí a pouze zoufale improvizuje podle momentální nálady?

J. Ptáček 16.4.2024 11:24

Co nejnižší daň pro občany? Odbory jásají stejně jako levicová a hlavně populistická opozice, zodpovědná koalice pláče stejně jako ekonomika.

Co nejnižší daň pro podniky a jejich vlastníky? Odbory řvou stejně jako populistická opozice, koalice tleská, ekonomika si libuje.

Takže každý občan nebo podnik si hravě vyberou a novináři nebudou mít o čem psát.

P. Diviš 16.4.2024 11:34

Čím méně přerozdělování (daně jsou jeho základem), tím lépe.

V. Petr 16.4.2024 11:53

Mimochodem, Mark Twain píše, že roku 1889 šlo přes federální americký rozpočet, včetně armády a námořnictva, jen 4% HDP!

P. Diviš 16.4.2024 15:58

To už je i v USA nyní více, ale ne tolik jako zde. Voliči si to přejí ...