Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ok

8. 9. 2009 10:27
holiny

Holina, na které zůstávají stromy stát, není holina !!! v takové "holině" pokračuje život velmi přirozeným způsobem, do 7 let je to už vidět i pro nezkušené oko bojovníků proti kůrovci. To autor zjevně netuší.

Skutečné holiny se vytvářejí vytěžením dřeva a rozježděním terénu těžkou technikou. Taková zkáza pak přetrvává třeba 10 let a je dlouhodobě viditelná i pro laika. Obnažené neúrodné podloží je vidět i po 15-ti letech.

0 0
možnosti

Eva D.

8. 9. 2009 10:44
Re: holiny

Jenže ony jsou tam nevytěžené holiny a kolem přibývají, velmi rychle,   vytěžené holiny. Pokud tedy smíme  věřit svým očím. Velmi rychle přibývají.  Ona je ta zatracená technika dost hlučná, to fakt  nepřeslechnete. Tipui, že ani zvěři a ptákům to moc nelahodí.  

0 0
možnosti

Eva D.

8. 9. 2009 10:20
Takhle to bohužel je.

Sice Vás zase někdo ze "semenáčků" brzo napadne, ale to nic nezmění na tom, že Vaše tvrzení mají logiku.

Je smutné se na to dívat a vědět, že ti, kteří před tímhle varovalí, byli umlčováni ( prý těžařská lobby), napadáni v médiích  či odvoláváni ( viz Jiří Mánek). Zastánci kůrovcového experimentu se otřepou,  a nakonec nás budou někde "zastupovat"  v Evropě... A  Šumava bude zčásti sežraná, z části vykácená. 

 Zrušit MŽP, škodí.

0 0
možnosti

ok

8. 9. 2009 10:43
Re: Takhle to bohužel je.

Asi jste skutečné semenáčky ve skutečném "pralese" nikdy neviděla - ono to totiž opravdu funguje, a je to docela radost. Ve skutečném pralese stojí staré odumřelé stromy řadu let (je to tak ošklivé, že?) a jsou důležitou základnou pro další život.

0 0
možnosti

honzak

8. 9. 2009 9:29
kolega se vrátil

ze Šumavy (má v podhůří chalupu). Ani jedno jeho slovo k tématu kůrovce by neprošlo filtrem... Je mu 54 a jezdí tam odmala.

0 0
možnosti

Tomáš Kubín

8. 9. 2009 9:11
BRAVO

Výborně napsané!!!!

0 0
možnosti

honzak

8. 9. 2009 8:48
za chvíli

se objeví zastánci semenáčků. To bude počteníčko...

0 0
možnosti

joch.

8. 9. 2009 8:58
Re: za chvíli

Neobjeví ! A řediteli parku vyčíslit škody  - odvolání je málo !

0 0
možnosti

Kresinka

8. 9. 2009 8:21
čočku

tomu rozumím, ale nemohli bychom svěřit NP Šumava do péče nestranného bavorského lesáka ?

0 0
možnosti

Petr z Tábora

8. 9. 2009 8:11
souhlasím

S Vaším příspěvkem plně souhlasím. Uváděné souvislosti v přírodě i ekonomiii jsou zcela logické. Rád bych ještě zdůraznil počáteční laxní přístup k problému, takže kůrovec měl dost času na rozmnožení. Jinak diskuse trvají už tolik let, že kdo chtěl tak pochopil a letos už může jít jen o záměr.

0 0
možnosti

Larus ridibundus

8. 9. 2009 7:45
A tak je to spravne, tak to ma byt

Břečťani, Duhy, Arniky, Grínpisoárové a další podobní magoři se snaží přírodu zničit a devastovat. Vytěžit národní park. Na to mohou přijít jen ochránci přírody. Jiný by si to nedovolil.

Hlavně, když  něco kápne bokem do jejich kapsy.

Teď  zbývá ještě jedna pravá ekologická a zelená záležitost.

Aby se Kuchtě s jejíma Jihočeskejma stračenama podařila prosadit dostavba Temelína.

Zatím na tom usilovně pracují - tak uvidíme.

0 0
možnosti

Tx

8. 9. 2009 7:21
Na to člověk opravdu nemusí být Einstein

aby pochopil, že ponechat umělou smrkovou monokulturu ze dne na den osudu, že si příroda jako  pomůže sama, tak na toho kůrovce jednou dojde a jinak to dopadnout nemůže, než to dopadlo. Příroda si jistě pomůže sama, ale až tak za 150 let, až kůrovec sežere několik generací smrků...  No co ale chcete od Bursíka a zelených vůbec, všechny jejich "ekologické" kroky byly kontraproduktivní: "ekodaň" na uhlí, takže chudší lidé na venkově (zejména večer, kdy není vidět kouř) topí PETkami s vyjetým olejem a nařezanými pneu. Říká se tomu příspěvek ke zlepšení ovzduší. Daň na stará auta způsobí nutně to, že opět nějaký dědek na venkově, který mě Š105 a časem ji střelil za 3000 nějakému klukovi s čerstvým řidičákem (ten ji za nějaké 3 roky dal do šrotu) a koupil si  přece jen o něco modernějšího Favorita, to teď kvůli 10000 daně neudělá a bude tu šunku udržovat, dokud se proplazí technickou atd. Říká se tomu příspěvek k modernizaci vozového parku.Ten NP Šumava přesně zapadá do jejich systému.

0 0
možnosti

Marsden

8. 9. 2009 6:42
Dřevařské firmy mají Krejčího rádi

Když jsem od majitele dřevařské firmy ze Sušice slyšel chválu na ředitele Krejčího nějak jsem tomu nerozuměl. Celou dobu od jeho nástupu na něj jenom nadával a s parkem firma vedla válku. Teprve po přečtení tohoto článku chápu proč už dnes říká zlatí kluci (Krejčí a Bursík) a pěje na ně chválu.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz