3.6.2024 | Svátek má Tamara


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
O. M. 22.5.2024 16:36

a) máte pravdu, zeleným nikdy o nějaké žabičky nebo ještěrky nešlo, jen o prachy.

b) tady je to celkem jedno, velké zakázky jsou vždycky prů...švih, protože buď je zadáte napřímo, a ÚOHS to napadne, nebo uděláte výběrko, a ÚOHS ho zruší, protože to u něj napadne konkurence, která to nevyhrála

c) tady stát, potažmo ŘSD bude vždycky tahat za kratší konec provazu, protože narozdíl od bilbordářů nesmí nectít procesní postupy a procesní lhůty.

Až parlament odhlasuje zákon, že v OP pásmu dálnic a jedniček nesmí být nic kromě značek, a co se tam vyskytne, může být neprodleně bez náhrady odstraněno, tak se to zlepší.

O. M. 22.5.2024 16:41

ad a) to, že podali kasační stížnost, s tím nijak nesouvisí, tu by mohli podat (a tím spíš podali) i v tom případě, že by jim o ty žabičky a ještěrky skutečně šlo.

J. Vorlický 22.5.2024 20:23

ŘSD nesmí nectít procesní postupy? I když procesní postupy slouží jen k porušování/nedodržování zákonů?

Řekněme, že některé billboardy jsou na místě, které a) má ve správě ŘSD a b) o kterých ŘSD věří, že jejich existence na daném místě porušuje zákon. Není povinností ŘSD se starat o dodržování zákona?

Proč ŘSD neodřízne takové billboardy a proč nevyzve třeba formou inzerátu ať si je majitel nebo správce do 14 dnů odveze. Když billboardy zůstanou na místě ŘSD je odveze do šrotu a případným majitelů vystaví faktury za práci s billboardy. Ať se soudí, ať tahají za kratší konec majitelé ne?

Jsou-li s takovými billboardy místa v majetku nebo správě někoho jiného, stát takovou osobu vyzve a postupuje stejně jako ŘSD. Do měsíce by bylo po billboardech.

V čem je problém?

J. Jurax 22.5.2024 21:39

Jo, problém je v tom, co jste právě popsal.

V. Petr 22.5.2024 15:08

No, ono by to chtělo komunistického funkcionáře, který by dokázal praštit pěstí do stolu a říci "Kvůli nějakým maloměšťákům si industrializaci kazit nedáme." A platilo by to (uvedený citát je z knihy Jak chutná moc).

Ono ani za komunistů by se v souladu s předpisy nedalo nic postavit ale byla tu politická vůle to postavit stůj co stůj!

J. Vorlický 22.5.2024 11:03

J. Vorlický 22.5.2024 10:44

Patří pod STÁT, Jan Ferenc (omlouvám se), ale sem se to hodí také a nemám sílu to psát znovu.

Stát (tedy my) není schopen dostát vlastním státním nařízením a zákonům. Proto prý, dovozuje Jan Ferenc, mnozí nedokáží stát (nás) vystát (tato slovní hříčka je po česku víc než přiléhavá). Tak.

V opeře The Gondoliers, Gilbert and Sullivan, je řečeno: ,,When everybody is somebody, nobody is anybody." Přeloženo, mnou: ,,Když každý je někdo, nikdo není nikdo."

Situaci, v které se ČR, tedy my, nachází a proč nejsme schopni dostát svým vlastním představám lze přirovnat k plavbě po moři v kulatém člunu bez kormidla a bez kapitána. Na kraji člunu sedí všechny republiky instituce: ministerstva, úřady nejen stavební, soudy, policie, hygienici, veterináři, vláda, zákonodárci, hasiči, památkáři, ekologisti a všichni ostatní a každá instituce má v ruce své pádlo. Uvnitř člunu pak sedí občané republiky. Každá z těchto institucí, nazývejme je Orgány moci veřejné, OMV, má právo nalézat, jinak řečeno pádlovat, dle svého uvážení, a podléhá jen sama sobě. Je to jak nedávno vyjádřil pan Josef Baxa, předseda tzv ÚS: Naše nálezy jsou závazné, ale nejsou (jejich plnění není) vynutitelné." ?! Babo raď! Všichni jsou někdo, ale nikdo není nikdo.

Každý OMV nalézá co uzná za vhodné - z toho plynou pak situace, které Jan Ferenc popisuje. Člun někdy jede někam, někdy se točí kolem své osy, někdy se vrací odkud vyjel, jindy jezdí v kruzích. Všichni mají právo rozhodovat kam se pojede, nikdo nemá ale povinnost se dohodou řídit a bez kormidla by to stejně nešlo.

Kdyby snad někdo chtěl znát příčiny tohoto bordelu (nemyslím nevěstince) a jak se pokusit je odstranit, nechť se ozve.

P. Brecík 22.5.2024 10:40

Slovensko nakročilo správným směrem. Tvrdě omezí "Ziskovky". Takové děti země už na SVK nedostanou od státu ani EUR.;-D Navíc by jim - při financování o Sereše mělo do loga přibít "Zahraniční agent". zajímavé je, že kvůli syslí noře stojí projekt dálnice, ale tisíce masakrovaných ptáků a miliardy hmyzu od větrníků NIKOMU nevadí. 8-o

V. Mokrý 22.5.2024 10:51

:-)

R. Langer 22.5.2024 12:03

Vadí, ale ne "zeleným ochráncům přírody". ;-)

R. Langer 22.5.2024 12:05

...zrovna tak, jak jim třeba nevadí stovky hektarů sežraných smrků od kůrovce... ;-€

J. Nevrkla 22.5.2024 8:24

Když se stát kasa vysokorychlostními železnicemi, musím se smát. Zabývá se vůbec někdo tím, kolik by převážely lidí, odkud a kam, kolik by stál lístek, jaká by byla návratnost? Nebudou peníze ani na nezaměstnané, natož na takové hovadiny.

P. Čech 22.5.2024 8:21

Je třeba se stále ptát. Kdo je to ten "stát"? Normální by asi bylo, kdyby se dalo říci že státem jsou jeho občané. Bohužel to není pravda, protože u nás žádný občan nemá právo se jakkoliv na řízení státu PŘÍMO podílet. Ústavou a mnoha zákony je dáno, že stát přímo řídí politické strany a jejich zástupci, nikoliv zástupci občanů. Občané totiž nemají ani právo přímo SVÉ zástupce volit. To je jedna věc. Tou druhou je existence stovek všelijakých, zejména politických neziskových organizací, ve kterých se soustřeďují zejména lidé, kterým se nechce smysluplně pracovat a zabývají se ponejvíce hloupostmi, za což jsou nepochopitelně placeni ze státního rozpočtu. Příkladem budiž více než 100, slovy sto, neziskových organizací, zabývajících se začleňováním cikánů do většinové společnosti. Chtěl bych opravdu vidět jednoho, jimi začleněného. A podobné je to s ekologickými "aktivisty", kteří se v těch neziskovkách zhusta nacházejí. Každý ovšem dělá jen to, co je mu dovoleno. A u nás je dovoleno (někomu) téměř vše.

V. Mokrý 22.5.2024 10:51

R^

D. Polanský 22.5.2024 8:05

Budovat, ale ským? Jedině hubou. Málem všichni mladí valí na humanitní a společneksé obory.

P. Čech 22.5.2024 8:28

A ještě něco. Našimi novináři jsou vzýváni a velebeni všelijací influenceři, youtubeři a podobné nesmyslné existence a je vynášeno, kolik za svou nesmyslnou činnost pobírají peněz. Potom se není co divit, že mladí lidé chtějí být influencery a ne třeba elektrikáři, že? A co stovky a stovky politologů, všelijakých "asistentů" a "expertů" na vše možné jen ne na žádané profese? To je stejné. Všechno je to dáno tím, aby lidé nemuseli smysluplně pracovat a byli , poinejvíce státem, financováni za zbytečnou "práci".

V. Mokrý 22.5.2024 10:52

;-)

F. Navrátil 22.5.2024 7:40

Státní správa nefunguje. Její špičku tvoří neschopní politici, osazenstvo absolventi fakult sociálních věd a úředníci první linie jsou zavaleni navzájem si odporujícími zákony a nařízeními. Přitom je státní správa naddimenzována na nejméně dvojnásobný stát.

D. Polanský 22.5.2024 8:07

Skončil covid, úředníci zůstali, skončilo EET, úředníci zůstali. Jen tak dál, zlého není nikdy dost.

V. Mokrý 22.5.2024 10:55

Už před tím, rozdílení na " malé " okresy - úředníci nabráni a zůstali i když město ten okres nedostalo.

P. Dvořák 22.5.2024 7:37

Stát netrpí, stát tím žije.

P. Čech 22.5.2024 8:34

Stát nežije, stát živoří. Stejně, ale poněkud jinak než za socialismu.

J. Hudec 22.5.2024 2:02

Ano, Honzíku, paralýza.