Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

PROBLÉM: Kdo se v Česku dožije penze?

Současní padesátníci mají jít podle nového návrhu zákona do starobního důchodu v 66 nikoliv pětašedesáti letech. Aktuální čtyřicátníci a čtyřicátnice budou mít nárok na důchod v 67 letech a lidé, kterým je nyní třicet čtyři let a méně, půjdou do penze dokonce nejdříve v „jágrovských“ 68 letech.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P98a86v53e66l 15M88o44l34í31k

17. 2. 2023 13:12

Stáří přináší člověku doposud nepoznané problémy sociálního, zdravotního rázu atd. Opravdu není co závidět starobním důchodcům. Ani privilegovaní důchodci-milionáři nebudou ušetřeni trampot stáří.

0 0
možnosti
Foto

Jak říká moje kamarádka Helča:

Stáří není pro sraby

0 0
možnosti
Foto

Jak něco může uniknout z vlády, která o tom ještě nejednala, jak sama vláda prohlašuje. Až to vláda projedná, chce to dál projedávat s opozicí. To, že současné penze jsou neudržitelné ví i malé dítě.

0 0
možnosti
VM

Tak hlavně musí být lidé, kteří se budou chtít dohodnout.

Což zatím není vidět, už dlouhou dobu !

0 0
možnosti
FK

Vyplývá z toho jediné, tj. pokud můžete, tak se snažte si na stáří vydělat sami a bez spoléhání na stát. Částečně hotovost, i s tím rizikem, že Vám ji požírá inflace, ale hlavně investujte tam, čemu alespoň trochu rozumíte (to samozřejmě pro většinu lidí nemohou být cenné papíry a ještě k tomu s mizerným výnosem nebo drahé kovy či umělecké předměty). A pak, investujte do trvalého snižování budoucích nákladů, které zatěžují Váš rozpočet. Může to být třeba nemovitost, kde můžete mnoho výdajů ovlivnit (i když stát si i zde brousí zuby na navýšení daně z nemovitostí) nebo do zemědělské půdy, u které asi stát zvyšovat daně nebude, a kterou lze dobře propachtovat. V neposlední řadě to jsou investice do dobrých profesí, tím nemyslím jen ty dělnické. Být šikovným projektantem, specialistou lékařem nebo konstruktérem třeba kloubních náhrad atd., je určitě velmi výnosné. Jak je vidět, opět se vrací zásada, že řemeslo má zlaté dno. Kdo spoléhá pouze na stát, spláče nad výdělkem.

0 0
možnosti
FK

Jen jsem zapomněl dodat, že jistotu nemáme nikdy. Stáří je mrška a zdraví, i když se můžete snažit jak chcete, je věcí nepředvídatelnou.

0 0
možnosti
JK

pan autor a i ostatní diskutující by si měli uvědomit jednu zásadní okolnost, která ovlivňuje množství protichůdných vyjádření různých představitelů vládní koalice. Koalice je pravo-levě velmi rozkročena. Jednotícím tmelem pro vznik této koalice byl program Anti Babiš. Ale nyní se řeší opravdové problémy a začíná to haprovat. Uvnitř musí jednotlivé hodně kroutit, aby dospěly k nějakému "jednotnému" stanovisku a ty úniky do médií a různé výroky jsou logické neb se hledá podpora pro své stanovisko kdekoli. A pozor, když už s nějakým "jednotným" stanoviskem vkročí do parlamentu, nemohou připustit diskusi a změnu ze strany opozice (hlavně od ANO) neb ANO svým programem spadá někam "doprostřed" pravo-levého rozpětí názorů na věc, takže by vlastně rozbourali krvavě dohodnutý kompromis 5ti koalice. a pak vládní strany se musí od sebe nějak odlišit, aby ve volbách každá z nich měla nárok na nějakého voliče. Je to technická záležitost a není z toho úniku a nejspíše budeme v následujících měsících sledovat jak se hledá nějaký další důvod proč ANO a SPD nemají mít koaliční potenciál, když Čapí hnízdo (zatím?) padlo..

0 0
možnosti
VK

V67. 89K80u93h35a84j

17. 2. 2023 10:27

Souhlasím.R^!

0 0
možnosti
KB

Z pohledu vyšší spravedlnosti jsou muži méně odolné pohlaví, čemuž ovšem sami ochotně a radostně napomáhají. Více se věnují rizikovým aktivitám včetně nadměrného pití alkoholu či požívání drog, méně a později vyhledávají lékaře. Takže protože se mužský o sebe nestarají a zdraví si sami ničí, máme my udřený ženský chodit do důchodu pozdějc?

Doufám teda, že jste svůj článek myslel jako žert. Protože jinak jste...takový a takový. Čtenáři Woodehousových románů, v tomto případě Ukvapeného Sama, vědí, co mám na mysli.

0 0
možnosti
KN

A jak se chlapi nedřou v posteli, to nic?;-D

0 0
možnosti

P82e18t73r 78Č20e98c20h

17. 2. 2023 9:09

Ano, v současné době u nás jde pouze o všelijaké metafory, vysílání signálů a pod. V zásadě ovšem jde jen o politické kecy, zveřejňování polopravd a pouhé vytváření zdání pro hlupáky, že naše vláda něco skutečně dělá. Ono se totiž opravdu nedá říci, že nic nedělá. Ona dělá, ale samé hlouposti a zejména občanům lže v zoufalé snaze vytvořit zdání nějaké užitečné činnosti.Mne by jen zajímalo, kdy už lidé konečně přiznají, že prohnilý je celý náš socanskoanarchistický společenský a politický systém, který je k užitku pouze politickým stranám a hnutím a nikoliv občanům, jak to ve skutečné zastupitelské demokracii má být?

0 0
možnosti
KN

Jako např. ve „Švýcarské demokracii“?;-D

0 0
možnosti
KN

Vzdělaný, pracovitý člověk nepotřebuje čekat do 68.let na důchod. Už v padesáti letech může mít dost prostředku pro další klidný život až do smrti!!R^

0 0
možnosti

P72e89t43r 12Č48e95c36h

17. 2. 2023 9:43

Ono nestačí být vzdělaný a pracovitý. Člověk především nesmí být socan. Nesmí se spoléhat na stát a na to, že tento se bude o něj neustále starat. Ono to totiž nejde. Žádný stát na světě se dosud o své lidi absolutně nepostaral. Je to jen socanská chiméra z níž tyjí jen a pouze socanské politické strany (u nás naprosto všechny). Pokud toto lidé nepochopí, nezačnou se starat sami o sebe a neodvrhnou všechny socanské ideály, nikdy se lépe mít nebudou. Čím později to pochopí, tím horší konec zažijí.

0 0
možnosti
VK

V20. 90K93u70h60a27j

17. 2. 2023 9:05

Komu žalovat, kde si stěžovat, jde s tímhle vlastně něco dělat? Padesátá léta ve školství!!!

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/ministr-skolstvi-balas-rozhovor/r~df400866ac7611eda25a0cc47ab5f122/

0 0
možnosti
PD

Tak nevím, buďto ten článek je (dobře skrytá) ironie, nebo prostě pitomost. Články autora napovídají, že to druhé.

0 0
možnosti
VN

A co ty baby prostě odstřelit - k upalování vdov jako v Indii by se snad sahat nemuselo?

(konec sarkasmu)

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz