Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

POLEMIKA: Úvahy jednoduchého venkovana

Co by se ekonomovi stávat nemělo aneb Markéta Šichtařová přizpůsobuje fakta o czexitu a brexitu svému vidění světa! (k článku na NP dne 18.2.18)
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IH

I. Hendrych

25. 2. 2018 1:05
Šichtařová

Paní Šichtařová je rozená ekonomka-prognostička. O úspěšnosti jejich prognóz, lze s úspěchem pochybovat....tedy pokud její prognózy sleduje v reálném čase.

0 0
možnosti
IS

23. 2. 2018 23:16

Prošel jsem seznam 500 nejvýznamnějších firem světa a z nových východních členů EU není jediný zástupce. Naopak za hranicí EU jsou takové firmy v Rusku a Turecku. Není divu, podíl EU na světové ekonomice jen klesá. Navíc 80% dotací EU jde firmám se zahraničními vlastníky. Nedělejme tedy z EU záruku budoucí prosperity ČR. Je to jen zastávka na delší cestě.

0 0
možnosti
JK

23. 2. 2018 22:34
Proboha, zase někdvede Česko na západ Ruska

To už fakt není normální, tahle paranoia !

0 0
možnosti
ŠH

23. 2. 2018 20:30
Pan Bárta

tak nějak naznačuje, že jsme se již členstvím v brusele dostali nenápadně na úroveň "hospodářské jednotky", která si sama neporadí s ničím. To je ovšem úspěch!!! Prostě jako malé dítě, opuštěné matkou bruselí, se najednou octne samo v hlubokém, černém lese.

Proto ten článek paradoxně považuji za velice přínosný. Asi jako "osvěta" od euromodernisty Kalouska/Halíka a Moravce, která působí opačně. Aspoň tedy na mě.

0 0
možnosti
PU

23. 2. 2018 16:43
Pár poznámek

Těžko říci, co můžeme očekávat od NATO, pokud se dostaneme do skutečného vojenského ohrožení. Jisté, je, že pokud nás neochrání, pak od "jednotného postupu" Evropy nemůžeme v takovém případě čekat už vůbec nic. Od toho tady EU prostě není, i když by někteří možná chtěli, aby byla.

Stav EU doplácí na neochotu či neschopnost přeměnit unii v něco, co funguje i mimo krásné letní odpoledne. To je sice pravda, ale na tom asi moc nezmění ani Němci, natož my. A sjednotit ekonomiky Řecka a třeba Švédska tak, aby jednota vyplývající z jedné měny neničila minimálně jednu ze stran, to asi bude chtít víc, než jen fungování EU také v horších časech.

Jinak souhlas.

0 0
možnosti
VK

23. 2. 2018 20:41
Re: Pár poznámek

Prodali a zradili jednou,prodají a zradí kdykoliv a bez výčitek.

0 0
možnosti
MM

M. Mikulec

23. 2. 2018 16:34
To jsou zase cancy

Nevím, proč by existoval pouze jediný důvod k zachování koruny: státní suverenita pro autora jistě nic neznamená. Navíc Evropská centrální banka se bude jistě kvůli Čechům lámat v pase, aby jim změkčila podmínky. :-))

0 0
možnosti
FK

23. 2. 2018 16:59
Re: To jsou zase cancy

Tak představa o české suverenitě je dosti iluzorní. A to se týká i měny. Já mám vždy pochybnosti, komu více vyhovuje naše tzv. samostatná měna. Jestli nám nebo třeba Němcům. Učebnicový příklad je zavádějící, protože kurz se dá měnit mnoha způsoby, ale většinou ho dokáže ovlivnit ten silnější hráč. Např. většina našich devizových rezerv je v eurových cenných papírech. Jejich hodnotu jen těžko dokážeme měnit atd. Další důležitou informací je, jak velký podíl na HDP tvoří zahraniční vlastníci firem včetně subdodavatelů, působících v Česku. A to přímo i nepřímo. Asi by nám zatrnulo. ČNB je více ovlivňována komerčními bankami nebo je to obráceně. Postavení ryze českého zahraniční obchodu včetně schopnosti ho ufinancovat atd. No, hlavně nebýt naivní.

0 0
možnosti
PK

P. Kubáč

23. 2. 2018 13:59
Poměrně racionální argumenty p. Šichařové

jsou až na atomární úroveň vyvráceny omšelými frázemi o "Evropě - záruce socialismu a míru".... Děkujeme

0 0
možnosti
PL

23. 2. 2018 13:22
Docela jsem se pobavil,

pan autor si zaútočil "na tu ženskou".Něco jako pan Polanský.Například eurofondy a dotace, v tom je pan autor doslova úsměvný.Je toho víc, včetně naší "otevřené ekonomiky", což vypadá že jsem asi jediní na světě.Samozřejmně, že se paní Šichtařová nemusí líbit a také nemusí mít vždy pravdu, ale toto je během pár dní druhá rádoby "polemika" na její účet dělaná tak, aby autor ukázal, jak je dotyčná nekompetentní."Prostě jenom ženská", že?

0 0
možnosti
VB

23. 2. 2018 13:38
Re: Docela jsem se pobavil,

Zajímavé pane Lenci, že tu "ženskou" zmiňujete jen vy, v článku jinak byly celkem věcné argumenty bez ohledu na gender autorky.

0 0
možnosti
MP

23. 2. 2018 13:14
To je fakt dost Hujer, ten Bárta.

Měl by snad pravdu nebo se jí blížil, kdyby EUnie byla provozována s rozumem v prospěch svých obyvatel a v míře jimi přijatelné, jak píše i pan Kohout.

Jelikož je provozována v prospěch velkých států a bruselních soudruhů, má pravdu paní Šichtařová.

0 0
možnosti
PH

P. Harabaska

23. 2. 2018 17:34
Re: To je fakt dost Hujer, ten Bárta.

Máte bohužel pravdu. Naivní je autor článku sám, pokud se snaží vzbudit iluzi, že snad členství Makedonie odstraní řeckou řevnivost vůči ní. Také podivuhodně zapomněl na v podstatě mizernou situaci veřejných financí v Řecku, Itálii či Španělsku, ať je její příčina jakákoli.

0 0
možnosti
DP

23. 2. 2018 11:53
Paní Šichtářová to beru z nadhledu,

moc nepřemýšlí, ale pálí o sto šest. Prostě je to jenom ženská.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz