Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

POLEMIKA: Není to jedno

První z nich jsou ti kteří platí to co jim zákon nařizuje, druhou pak ti kteří pomocí různých ať už legálních nebo nelegálních technik daně neplatí buď vůbec nebo jen částečně. Pro zjednodušení je označme jako poctivé a nepoctivé.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Skutečně už není o čem polemizovat.

0 0
možnosti
OV

Děkuji pane Chládek. Krásně jste rozvedl moji myšlenku vyjádřenou pod původním článkem. Plně s Vámi souhlasím.

https://neviditelnypes.lidovky.cz/cirkus/pokus-o-jednoduchou-uvahu.A230924_210900_p_cirkus_nef/diskuse/41

R^

0 0
možnosti
PS

Obávám se, že autor má tvrdou pravdu. ... a není k tomu ani co dodat.

0 0
možnosti
LZ

L70u94i65s 88Z65í66d71e17k

1. 10. 2023 9:04

Jo, a pak je tu hlavní problém , když stát mrhá daně na korupci svých úředníků - voličů a nechá vybrané daně rozkrádat za úplatky jako 5demolice.

0 0
možnosti
PD

Proti tomu je jediná obrana, zmenšit množství peněz, o kterých stát prostřednictvím svých oudů rozhoduje.

Vy jste asi vyblázněný pětikoalicí, ale trpí tím všechny vlády včetně předešlých (ty možná i více).

0 0
možnosti
IP

I59v63a84n 59P54o76l52á59k

1. 10. 2023 9:00

Naprostý souhlas. Astonovo "je to jedno" mne tenkrát nadzvedlo hned na první čtení.

0 0
možnosti
Foto

Za normálních okolností by to platilo. Jenže: chybí v tom zásadní vlastnost systému. Vůbec to nelze dělit na tyto skupiny, protože je tu ještě třetí, která zcela legálně využívá díry v zákonech a jejich košatost, takže kdo by v jednoduchém systému zaplatil víc, nezaplatí třeba nic zcela podle zákona /špatného/ a to pak může teprve následně vést ke vzniku nepoctivých ne dle zákona, kteři jsou prvními v konkurenci zákonem znevýhodněni. Tj začít se musí od jednoduché, snadno spravovatelné, nebyrokratické daňové soustavy, v níž se každý vyzná stejně a v níž nevítězí filutové umějící pracovat se složitostí výjimek a položek. A nejvíc pocrivosti pomůže vědomí, že přece poplatník neobere starou nemocnou babičku místo vědomí, že obere svého dotacemi neprávem zvýhodněného konkurenta a přebujelý stát.

0 0
možnosti

Autor píše o jediné věci: jde o pořádek. A když čtu názory diskutujících, tak se srovnává Babišova a Fialova vláda. Která prý je lepší... Nu, v podstatě ... žádná ... protože společnost je ... nepořádná

0 0
možnosti
Foto

Vpodstatě souhlas s článkem. Jen bych úplně nevzhlížel k očišťování ekonomiky od málo rentabilních subjektů. Tam by hodně záviselo na tom, jaká jejich společenská užitečnost.

0 0
možnosti
PD

Společenská užitečnost se nejlépe pozná podle toho, zda je společnost ochotna za něco zaplatit.

Ne podle toho, že to nějaký úředník prohlásí za užitečné.

0 0
možnosti
JM

J87i97ř81í 81M26u65c80h65a

30. 9. 2023 14:50

Zajímavé, že pod nepoctivostmi se mi hned vybavila daňová optimalizace reklamními náklady na ještě nedostavěné a neprovozované usedlosti ve středních Čechách. A hned poté ještě nedaněné výnosy z korunových dluhopisů (ne, Kalousek je neuzákonil, jen použil pro ty státní s možností zpětné investice ročních výnosů, daňově to bylo v pořádku). Ale za Babišovy vlády jsem si nevšiml, že by byly nějak potírány.

0 0
možnosti
PD

S teorií pochopitelně souhlas. Problém je v provedení. To Burešovo nějaké narovnání moc neslibovalo, spíš více buzerace. Nejlepší cesta k narovnání jsou jednoduché daně (což české nejsou, nebyly a asi hned tak nebudou), přiměřená výše a apolitický aparát výběru (bez "zaklekávání " konkurence.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz