23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

POLEMIKA: Jak se bude jmenovat nová kuchařka M. Šichtařové?

Někdy na počátku letošního léta jsem se v blogu Markéty Šichtařové Vyhoďte značky do šrotu dočetl, že nizozemské město Emmen dramaticky snížilo počet dopravních nehod tím, že odstranilo všechny dopravní značky, pruhy a světla.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Kusák 15.9.2016 10:52

Re: Trošku moc rozporů s realitou v jednom článku

Nemám co bych dodal, ano.

A. Dlouhý 15.9.2016 8:22

.

Modely vámi ukazovaly že zbohatnuvsi exportéři co od vás dostanou peníze navíc za nic se pak o sve zisky rozdeli se zaměstnanci, ti budou utrácet a pak nastane ráj na zemi? A oni mrchy jim zas tolik nepridali. Proc by to konec konců dělali když nemusí. Navíc když vedi ze uměle drženy kurz jednou skonci, zisky zmizí ale vyšší platy by zůstaly.

Je az zabavne sledovat jak ta neviditelna ruka trhu vyleze z nečekaného kouta a ruznym planovacum da za uši. Komunistum se to stávalo bezne.

Jak z te slamastiky ven? To bych se od vás rád dozvěděl. Ne co pise sichtarova o dopravních značkách.

Také bych rád viděl zdroj vašeho tvrzení o obrovske nezaměstnanosti co jste ji zabránil. Ne barevne grafy ale čísla ze kterých jste je spočítali.

I. Mentlík 15.9.2016 8:17

To jste tomu dal,

vážený pane Singere, nedivím se, že bankovní a finanční sektor se chová naprosto v rozporu se zdravým rozumem, jestliže jeden z jeho představitelů, v Česku vrcholový, dokáže zplodit takový příspěvek. Buď z obyvatel děláte úplné blbce, nebo, což by bylo ve vašich pozicích horší, vůbec nechápete, na jaké smrtelné (pro obyčejné lidi) spirále spolupracujete.

Radši už ani nikam nepište.

P. Rudolf 15.9.2016 8:15

Ha ha ha

Bezva článek. Je vždy svělé, když někdo z odborníků odhalí šarlatánství oněch "pseudo".

M. Vondráček 15.9.2016 9:00

Re: Ha ha ha

No když se to líbí Vám , tak to jistě kolosální pitomost ...

P. Rudolf 15.9.2016 9:22

Re: Ha ha ha

S tím si hlavu nelamte. Ta vaše by to stejně nepobrala.

M. Vondráček 15.9.2016 10:42

Re: Ha ha ha

Máte pravdu. Váš způsob "myšlení" pochopí leda tak psychiatr ...

R. Langer 15.9.2016 15:29

Re: Ha ha ha

Tak hlavně žes to pobral ty, soudruhu. Že máš ve strožoku o 20% míň, to ti ještě zatím nedoklaplo, že? Ale až na to přijdeš (a ty na to přijdeš), tak budeš řvát, že za to může Klaus. :-D

F. Václavík 15.9.2016 7:50

Vážený pane Singere,

pracoval jsem jedenapadesát let, platil státu daně a poplatky. Nyní, když mám "pod cihlou" pár peněz, které jsem si za celý život našetřil, tak mi je lidé jako Vy znehodnocují. Nějaké hádépé je mi u zadele. Proto, nejsa makroekonom, fandím paní Šichtařové a nikoliv Vám. ČNB zrušit bez náhrady !

P. Švejnoch 15.9.2016 7:16

Pozoruhodné

Věhlasný ekonom Singer v polemice s článkem na ekonomické téma ekonomky Šichtařové argumentuje článkem o dopravním značení kdesi v Holandsku.

To mu chybí argumenty k věci samé? :-o

M. Marek 15.9.2016 8:10

Re: Pozoruhodné

Chybí ale jemu to bude nejspíš fuk, protože už se těší na jistě velmi teplé místo.

B. Mráz 15.9.2016 7:15

Vašim kurzem

Krvave platim každý nákup za hranicemi a každou zahraniční dovolenou mi zdraží o tisíce korun.Diky za tuto daň pro každého občana.

M. Šejna 15.9.2016 9:48

pane Mrázi

stačí na zahraniční dovolenou nejezdit a ušetříte. Stačí nenakupovat v zahraničí, a ušetříte.

Ovšem zcela zásadní je, jaký plat jste měl před devalvací, a jaký máte dnes. Ono totiž nestačí jen řešit, o kolik zaplatíte v zahraničí více, ale také o kolik více na to máte peněz.

Pokud jste bral v roce 2013 před devalvaci 25.000,- čistého a dnes v roce 2016 berete 27.000,- čistého, pak nula od nuly pošla.

I. Lyčka 15.9.2016 14:01

Re: pane Mrázi

Přestaňte být jízlivý a uvědomte si, že zdražilo všechno, co nakupujeme ze zahraničí. A to všechno se pak přímo nebo nepřímo (ve výrobcích, do kterých se zahraniční zboží montuje, přidává, nalévá, atd.) projeví i v cenách veškerého zboží.

B. Mráz 15.9.2016 7:11

Tohle, pane Singere

Není polemika o znehodnocení kurzu koruny, ale vybral jste z článku M.Sichtarove jeden detail a pouzil ho k jejímu zesmesneni. Tím jste nám ovšem vůbec neobjasnil, co vedlo ČNB k tomu kurzovemu kotrmelci.

P. Neubauer 15.9.2016 5:15

Asi tak - "radši kanálama"

Vývoz a relativní prosperitu jsme zaplatili nezintenzivnenim a zastaráním výroby a ožebracenim a znehodnocením úspor obyvatel. Naprostý opak předválečné tvrdosti měny.

B. Novacek 15.9.2016 6:14

Re: Asi tak - "radši kanálama"

Singer?? Tu prolhanou, zlodejskou kreaturu s veprovou tvari bych snad ani do kanalu nepoustel...uz jen z obavy, ze tam slohne i tu tmu a smrad, ktere tam, stejne jako v jeho hlave, panuji!

F. Kusák 15.9.2016 9:45

Re: Asi tak - "radši kanálama"

Jste určitě hodně naštvaný a symbol Vaší naštvanosti je ztělesněn v osobě M. Singera. Zkuste se ale zamyslet nad celkovým stavem naší ekonomiky a nad možnostmi, jak to řešit. Centrální bankéř těch možností moc nemá, resp. také nemusí dělat nic. Jestli by to bylo lepší, to objektivně nevím. Řada ekonomů mu ta ale radila.

J. Chaloupka 15.9.2016 10:02

Centrální bankéř má možnost volby. Tuhle zbytečnou

funkci nebrat a dělat něco užitečného. To by ale bylo na naše centrální bankéře moc. Třeba pan Tošovský prodal naše zlato v době, kdy bylo nejlevnější. No a pan Singer ho chtěl napodobit, také se dostat do dějin, tak znehodnotil naši měnu. Zlato bohužel už nemáme. Potěšilo mne, že si Tošovský roztřískal drahé fáro, ale víc by mne potěšilo, kdyby si roztřískal také hlavu.