Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

POLEMIKA: Jak se bude jmenovat nová kuchařka M. Šichtařové?

Někdy na počátku letošního léta jsem se v blogu Markéty Šichtařové Vyhoďte značky do šrotu dočetl, že nizozemské město Emmen dramaticky snížilo počet dopravních nehod tím, že odstranilo všechny dopravní značky, pruhy a světla.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LD

15. 9. 2016 10:10
Zloději Singře, vy můžete tak akorát dtžet hubu ! ! !

Frivolně spuštěnými devalvacemi české měny jste VY OSOBNĚ SPOLU S DALŠÍMI KUMPÁNY Z BANKOVNÍ RADY ČNB OKRADL O VÍCE NEŽ 100 MILIARD Kč VŠECHNY STŘÁDALY A DRŽITELE VŠECH DALŠÍCH AKTIV VÁZANÝCH NA ČESKOU KORUNU ! ! !

To nejlepší, co můžete Singře udělat, je zalézt do konce života do kanálu, užívat si svých dosavadních královských platů, raději nevystrkovat nos a nepsat debilní články, kterými byste tak rád obhájil trestné činy, jichž jste se dopustil vůči Ústavě ČR a vůči Zákonu o ČNB, kteréžto dokumenty vám ukládaly pečovat o cenovou stabilitu, zatímco vy a vaši kumpáni jste se ve své bohorovné zpupnosti domnívali, že si můžete dovolit cokoliv ! !

Jste Singře hoden pouze toho, aby si okradení občané před vámi pouze odplivli ! !

0 0
možnosti

15. 9. 2016 10:16
pane Davide

mohl byste, sdělit místnímu publiku, jak se mohly lidem znehodnotit ÚSPORY? Pokud ty úspory držíte dál a neutrácíte je, tak se vám neznehodnotilo nic.

To samé platí o aktivech vázaných na českou korunu. Pokud máte aktiva v české měně, pak se jejich nominální hodnota nezměnila. Leda, že byste ta aktiva chtěl vyměnit za eura. Pak byste prodělal.

0 0
možnosti
JC

15. 9. 2016 9:56
Dobře chápu, proč jde Singerovi Šichtařová na nervy.

Ostatně mě osobně dluží Singer cca 9 tisíc za znehodnocení úspor. Tak je čekám, kdy mi je pošle. Zmetek vypasená.

0 0
možnosti

15. 9. 2016 10:05
Pane Chaloupko

jak jste k dospěl k tomu propočtu znehodnocení úspor o 9 tisíc korun?

0 0
možnosti
FK

15. 9. 2016 9:24
Posoudit opatření ČNB na znehodnocení měny

není jednoduché a proto také jsou nejednoznačné důsledky. V časovém rozlišení si však myslím, že to rozhodnutí bylo správné. A říkám to jako důchodce, kterému samozřejmě byla část úspor znehodnocena. Jenže toto opatření bylo makroekonomické. Naše ekonomika je postavena na "exportu", ale do obchodních sítí, kde se za koruny neprodává. Takže prodejci nakupují levněji a prodávají dráže, resp. finální výrobky sestavené z části z našich dílů, jsou levnější. A to už je motivace silná, to už se vyplatí výrobu rozšířit, postavit další montovnu, gigantický sklad pro půlku Evropy, v lepším případě konstruovat nebo zpracovávat data, ale je to velmi podobné té montovně, jen se montují nehmotné výrobky. Důsledky vidíme, nestačíme vyrábět, všude se nedostává pracovních sil, ale jakých pracovních sil. A pláč, že je málo techniků, je výplodem pomýlených novinářů, protože se spíše jedná o středně řídící perzonál, nikoliv o nějaké tvůrčí pracovníky. Pokud bude ekonomika postavená na nákladových cenách s nízkou přidanou hodnotou, pak každé opatření zlevňující výrobu, je pro investory vítané. Změnit tento stav je složité a bez celospolečenského pochopení, prakticky neproveditelné.

0 0
možnosti

15. 9. 2016 10:04
Pane Kusáku, ono je to trochu jinak

Většina českých exportérů vyváží své zboží za eura a dolary. A v těchto měnách má uzavřené dlouhodobé kontrakty. Kouzlo devalvace má následující dvě možnosti:

1) varianta A: na vyvezeném zboží má exportér například zisk 10 tisíc euro. Před devalvací měl tedy účetní zisk 250 tisíc korun. Dnes má za stejné zboží zisk 270 tisíc korun, tedy o 20 tisíc více.

2) varianta B: na vyvezeném zboží měl exportér před devalvací zisk 250 tisíc korun. Teď by mohl mít 270 tisíc, ale exportér nabídne zahraničnímu odběrateli slevu 20 tisíc kč (740 euro). Odběratel dostané levnější zboží a díky tomu je pro něj dovoz zajímavější. Následuje objednávka většího množství zboží a český vývozce zvýší vývoz a tedy i zisk.

0 0
možnosti
KJ

15. 9. 2016 9:06
Singře, nevěřím vám.

Přestože jsem se s vámi setkával na kongresech ODS... Dzp.

0 0
možnosti
MV

15. 9. 2016 9:05
Pana Singra nemusím,

ale paní Šichtařová je v poslední době, mírně řečeno, z formy, ledaže by se do formy teprve dostávala.

0 0
možnosti
LB

15. 9. 2016 9:17
Re: Pana Singra nemusím,

Já bych řekl, že z formy je celá česká ekonomika i ekonomie. Inu, to je úděl každého vazala, že musí pracovat na svého protektora a lepit za něj jeho dluhy.

0 0
možnosti
MV

15. 9. 2016 8:59
autorovi :-)

Článek měl být polemikou. Ale nějak jsem si nevšiml , že se Vám některý z názorů paní Šichtařové podařilo vyvrátit. Asi to bude tím , že má pravdu.

0 0
možnosti

15. 9. 2016 10:12
pane Vondráčku

Šichtářová tvrdila, že v roce 2013 česká ekonomika slušně rostla. Lhala, protože v roce 2013 klesla o 0,5%. Dále tvrdila, že příští rok nás čeká recese. Jak chcete s tímto jejím tvrzením polemizovat, když je to od ní věštění z křišťálové koule?

Mimochodem Šichtářová v minulosti tvrdila, že Rusko v létě 2015 finančně zkrachuje. V roce 2013 tvrdila, že Česko čeká v následujících rocích velká krize. Takže její křišťálová koule jí ukazuje poněkud zkreslené vize budoucnosti.

0 0
možnosti
KJ

15. 9. 2016 8:48
Pane Singere

pro mě je rozdíl mezi vámi a paní Šichtařovou ten, že ona mě nijak neuškodila. Ale díky vám jsem v uplynulých několika letech zaplatila víc za auto, počítač, tiskárnu, mobil a za dovolenou. Makroekonomice vůbec nerozumím, ale vždycky, když vás někde slyším nebo čtu, tak mám podobný pocit, jako když jsem se kdysi dávno musela na vysoké učit na ty komunistické zkoušky, marxismus a politickou ekonomii: totiž že to je úplně proti normálnímu rozumu.Čistě pocitově jste pro mě absolutně nedůvěryhodný člověk.

0 0
možnosti

15. 9. 2016 8:29
Vážený pane Singere

říkali jste Na jeden a půl roku a nastane tu Dobro Dvou Procent Inflace.

Už to trvá téměř TŘI ROKY a inflace nikde ... hádép roste (jak to vypadá) Vám v (jen dočasně doufám) Německé Národní Bance, pobočka Praha, navzdory.

Domnívám se, že byste měl sedět tiše ve své jamce a šoupat nohama. Gentleman na Vašem místě by se už zajisté hanbou propadnul, nebo - lépe - zastřelil.

(to oslovení Vážený nemyslím doopravdy)

0 0
možnosti
LB

15. 9. 2016 8:29
Trošku moc rozporů s realitou v jednom článku

Na podzim r. 2013 nám ČNB vtloukala do hlavy, že devalvace měny je nutná kvůli hrozbě deflace. Dnes přichází býv. guvernér s odůvodněním, že to bylo následkem poklesu HDP. Přitom ČNB má ústavou republiky stanovený jediný cíl - stabilitu cen, což ji vůbec nezajímá a jako důvod devalvace ani nemohl být uváděn. V dané věci je zjevné, že důvodem znehodnocení koruny bylo úplně něco jiného, co nesmí být vysloveno, protože by se členové bankovní rady ocitli jako nazí v trní. Odhalí to někdo ze čtenářů ?

0 0
možnosti
FK

15. 9. 2016 9:03
Re: Trošku moc rozporů s realitou v jednom článku

Tak jsem se těšil, že ty pravé důvody nám sdělíte Vy. A ono nic, jen jaksi nadhodíte, že důvod je tajemný, ale ti bystřejší to již dávno ví.

0 0
možnosti
AD

A. Dlouhý

15. 9. 2016 8:22
.

Modely vámi ukazovaly že zbohatnuvsi exportéři co od vás dostanou peníze navíc za nic se pak o sve zisky rozdeli se zaměstnanci, ti budou utrácet a pak nastane ráj na zemi? A oni mrchy jim zas tolik nepridali. Proc by to konec konců dělali když nemusí. Navíc když vedi ze uměle drženy kurz jednou skonci, zisky zmizí ale vyšší platy by zůstaly.

Je az zabavne sledovat jak ta neviditelna ruka trhu vyleze z nečekaného kouta a ruznym planovacum da za uši. Komunistum se to stávalo bezne.

Jak z te slamastiky ven? To bych se od vás rád dozvěděl. Ne co pise sichtarova o dopravních značkách.

Také bych rád viděl zdroj vašeho tvrzení o obrovske nezaměstnanosti co jste ji zabránil. Ne barevne grafy ale čísla ze kterých jste je spočítali.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz