Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

OBJEV: Za vysoké ceny si můžeme sami

Síkela prohlásil, že nemíní snižovat ceny elektřiny „na úkor budoucích generací“, protože za jejich vysokou cenu si mohou české energeticky náročné firmy samy.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

J37u41r40a 57J14u51r90a34x

23. 5. 2024 18:38

No, prostě EU, macecha naše na dvě věci jsoucí nám sice se skřípěním zubů zelených blbečků z brusele jádro milostivě povolila, ovšem pod kuratelou Germánů s jejich šílenstvím Energiewende nám to náležitě osladila, abychom snad přece jenom neměli levnou vlastní elektřinu a nemohli z ní profitovat a dokazovat tak, že občasné zdroje jsou stejně jako EU na ty dvě věci - na nic a na ho√no. A naši poslušní vyjednavači na takhle nevýhodnou smlouvu kývli.

Je povinností jakékoliv naší vlády, která není jen pouhou bruselskou onucí, se na takovou smlouvu zvysoka vys...kašlat. Stejně jako na uhelné povolenky. Akorát že tahle vláda to zřejmě nebude a příští, s pravděpodobností hraničící s jistotou Babišova, který nám přinesl grýndýl poslušně jej v bruseli podepsav, nejspíš taky ne.

Ceterum autem censeo unionem europaeam esse delendam!

"Věřímť i já Bohu, že po přejití vichřic hněvu, hříchy našimi na hlavy naše uvedeného, vláda věcí tvých k Tobě se zase navrátí, ó lide český" © J. A. Komenský. Akorát bych doplnil ještě lid moravský a slezský. A těmi hříchy našimi byly a jsou, jak již dnes jasně patrno, vstup do EU a setrvávání v ní.

0 0
možnosti
JG

Je neuveritelne jak se tento nekompetentni clovek mohl ocitnout na pozici ministra, ktery nezna rozdil mezi mw a mwh.nechutne a svedci to o nekompetentnosti cele vlady, ktera ho tam nominovala. Buh nam pomahej, protoze ti neumetelove nam nepomohou.

0 0
možnosti
MS

Znovu bych rád připomenul, že 1) v době zprovoznění nových bloků (snad) ve 40.letech už Česko nebude mít potenciál exportu elektřiny, když má mí dle ČEPS roční spotřebu dvojnásobnou proti dnešku, tedy přes 100 TWh. Takže proč virtuálně určovat českou cenu elektřiny přes burzu v Lipsku, kdy Němci budou stále silněji závislí na importu (letos už 38 TWh)? No abychom tak pomohli dotovat neúnosně velkou německou cenu. 2) Nedávné aukce garantovaly českým větrným elektrárnám cenu 140 eur/MWh, kdežto z jádra se očekává nižší cena než 80 eur. Ale v notifikaci Evropská komise praví, že jádro nemá vytlačovat soláry a větrníky. Jinými slovy má se omezovat jeho levnější stabilní výroba (což techniky jde jen velmi složitě na úkor životnosti technologie), aby nedeklasovala drahou produkci z OZE, jež nyní získají také provozní dotace v podobě rozdílových smluv. Nebude-li moci jádro jet na plný výkon, tak se tato investice nezaplatí. Není to tedy vlastním cílem šílených zelených extremistů a lobbistů za drahé OZE?

0 0
možnosti
MN

Úmyslem zelených extremistů je jakoukoliv energii zdražit aby OZE nevypadala tak nesmyslná jaká je. To je jediný účel CO2 povolenek. A hlavně zničit jakoukoliv výrobu energie která je schopná pohánět civilizaci. OZE mají výjimku protože ty udržet civilizaci schopné nejsou. Mají přerušovanou výrobu, jsou příliš drahé, mají krátkou životnost a nevyrobí dostatek energie pro spotřebu + vlastní obnovu. Vzhůru na stromy!

0 0
možnosti
LN

Síkela je PITOMEC, což prokázal opakovaným blábolením o "ZÁVĚTRNÝCH ELEKTRÁRNÁCH". Takoví hlupáci ve státních službách jsou neštěstím pro občany i pro stát jako celek. Potíž je v tom, že ve Fialově vládě je takových nekompetentních pitomců snad i většina. Zatím nejvíc zářil traktorista Jurečka, ale to je jen vnější dojem. Síkela je svou hloupostí mnohem nebezpečnější!!!Rv

Jenom na konec připomínám, že za Babišovy vlády to bylo némlich to samé... :-/

0 0
možnosti
LZ

L89u39i50s 49Z33í38d25e89k

23. 5. 2024 13:32

Tak my si za stovky miliard z vydřených daní postavíme jaderné elektrárny jejichž produkt budeme předraženě kupovat přes Lipsko ! A těm fialovým úchylům to připadá OK ! To hloupí Francouzi si radši zničí přírodu, když si prodávají levnou elektriku doma bez lipské burzy, dle toho trotla !

0 0
možnosti
JJ

J48u76r43a 12J66u84r18a90x

23. 5. 2024 18:47

No, holt jsme si zvolili fialové úchyly plazící se před bruselem. Ne že byl (a možná zas bude) Babiš lepší, plazil se taky.

0 0
možnosti
MK

Síkela je zaprodanec,jako ostatně celá tato vláda. Vlády minulé byly to samé v bledě modré.

0 0
možnosti
JR

Pokud přijmu myšlenku že cena energie se tvoří na trhu, pak jakýkoli zásah do tohoto procesu je netržní státní dirigismus. ČEZ prodává za ceny které jsou výsledkem obchodování na burze a zisk je příjmem státního rozpočtu (70%). Co je na tom špatně? Chceme státem regulované ceny energií, služeb, potravin?

0 0
možnosti
VK

V76. 36K68u10h23a47j

23. 5. 2024 10:52

Dukovany stály 25 miliard Kčs (v době, kdy platy byly kolem dvou a půl tisíc korun). Temelín 98 miliard, stavěl se od sedmaosmdesátého roku. Platilo se to z našich peněz, z našich daní. Považuji jen za spravedlivé, že se nám to vrátí v podobě nízké ceny elektřiny. A vy se ptáte, co je špatně na tom, že současné ceny jsou výsledkem obchodování na burze?! To myslíte vážně?:-/

0 0
možnosti
IL

I50v88o 36L27y81č37k56a

23. 5. 2024 10:02

No a takových odborníků máme ve vládě většinu. Ničemu nerozumí, do všeho kecají a co ještě funguje, to posejou.

0 0
možnosti
PD

A lepší squadry nevidno!

0 0
možnosti
VK

V65. 53K90u54h24a98j

23. 5. 2024 9:33

Stále více má tahle vláda společného s komunismem. Tak jako tehdy už zase máme za branami nepřítele a doma mnoho zlých lidí, kteří s ním spolupracují, i ideologii která je tak úžasná, že ji budeme držet i za cenu ekonomického úpadku a omezování přístupu k alternativním informacím.

No a teď máme společné i to zavinění. Nikdy a ničeho vládou, vždy a všeho občany. Můžeme si za to sami. Teď už jen chybí remake socialistických inscenací, výhradně zaměřených na špatné vlastnosti nás občanů - nevěru, chamtivost, hloupost, kariérismus, které jsou přece tím hlavním důvodem našich problémů. Kdepak vláda!

0 0
možnosti
Foto

No jo. Těžký průmysl je sice energeticky velmi náročný, ale vytváří hodnoty, na nichž lze dál stavět. MPO sice s několika počítači v každé kanceláři sice tak energeticky náročné není, ale jaké hodnoty vytváří? Dneska už jsme došli tak daleko, že všechno převádíme na HDP. Dokonce i výkony prostitutek a výhledově i přípravu a prodej drog.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz