5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

LESNICTVÍ: Pesimistická předpověď

Kalamita probíhá neustále, mimo obrovské škody se nepředstavitelně změní krajina, do lesa si na procházku nebo na houby nezajdeme desítky let

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 15.8.2018 10:39

Re: Pane Rado,

Však to je cílem, za 300 let tam přece vznikne "přirozený les", to nevíte? Zeptejte se Zeleného sedmilháře.

P. Rada 15.8.2018 22:28

Re: Pane...

... sedmilháři. Můžete si ledacos namlouvat či pomlouvat i jiné. Lživost se časem pozná podle pravdivosti předpovědi. Někdy i dříve protože lež má krátké nožičky.

Já typuji, že za 300let se naše planeta při dnešním trendu klimaticky proměná na podobnou té, která tu byla před cca 10miliony let. To už člověk nebude masi mít na její biosféru velký vliv. Do 30let totiž čekám velé civilizační problémy až hladomor. Tam kde ještě dnes jsou v kopcích lesy spíše nastávajicí křovinatou krajinu.

Jak jste přišel na to, že někde "tam"... vznikne "přirozený les" opravdu nevím už proto, že jste lokalitu neupřesnil. Přirozené lesy interglaciálu se navíc stabilizovaly na planetě celá tisíciletí. Příznačně "Sedmilháři" ale takové pro ně banality rádi pomíjejí.

P. Rada 15.8.2018 15:42

Re: Pane Rado,

Jak jste přišel na to, že ...."před rokem 1992, sucho by sice bylo STEJNÉ, ale jeho důsledky nemusely nastoupit tak náhle"....

Meteorologická data vyhodnocená CELOROČNÍM indexem SPEI ukazují právě až po roce 2000 souvislá mnohaletá období nárůstu sucha. Tvrdím, že dříve právě šlo jen o občasné výkyvy a o kratší období jejich výskytu které se s vhhčími dlouhodobě srovnávaly.

Několik posledních let snížené hladiny v podzemních vrtech toto právě dokládají. V úhrnu za poslední čtyři roky bylo např publikováno, že uhrnem chybí už výše celoroční srážek.

http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/tiskove_zpravy/TZ_sucho_08082018OS.pdf