Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

JÁDRO: Vítězství ideologie nad fakty

Pokud se zelená politika uvede do takového extrému, kdy se ignorují i názory odborníků a ideologie zvítězí nad zdravým rozumem, jiný výsledek můžeme očekávat jen stěží.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Von ten rada asi vůbec nešuká - furt je ho tady plnej kýbl a kacá a kecá - že mu to baštíte ???

0 0
možnosti
LN

Rada stříhá metr, kdy natáhne bačkory... :-P

0 0
možnosti
LN

No, Německo s jeho NEJHLOUPĚJŠÍ ENERGETICKOU POLITIKOU NA SVĚTĚ rozhodně není hodné následování. Kdyby přišla tuhá zima, tak zkolabuje půlka EU... :-)

0 0
možnosti
BG

B81e28d37a 32G51o22c

21. 5. 2024 19:53

Proč se stará o Německo . Co je mu do toho . Tyhle všeználkové to je peklo.

0 0
možnosti
JK

Tak mě napadá, jestli není lepší volit do Bruselu strany a koalice , co nemají na kandidátce zelené fanatiky, jako je třeba č.3 na kandidátce SPOLU, pan Niedermayer.

0 0
možnosti
VP

V47a59ň13u33r91a 43P89e21t13r

21. 5. 2024 16:15

Samozřejmě, že je. Jenže tím jste vyloučil celý Slepenec, protože piráti a STAN jsou ještě horší, než Spolu!

0 0
možnosti
LP

My budeme na dluh stavět další bloky JE, ale fialoví šílenci už odkývali nařízení Bruselu ( = Německa) - že musíme další desítky let POVINNĚ si zpět nakupovat svou vlastní elektřinu na burze v Lipsku. ( Zatím to povinné nebylo, z burzy jsme mohli kdykoliv odejít nebo přes ní prodávat prostě jenom přebytky, ale naši, domácí spotřebu, ne ).Takže my, daňoví poplatníci, budeme splácet sekyry za stavby dalších bloků, ale zároveň budeme mít drahou elektřinu z Lipské burzy - no, nekup to. To nedávno odkývala pětikolka - i s tou slavnou stranou Zdechovského - KDU ve vládě.

0 0
možnosti
Foto

P12a76v76e32l 48R78a78d29a

21. 5. 2024 15:54

Paní Píchová pokud jde o faktické dluhy vůči životnímu prostředí tak platí, že průměrný občan ČR už dlouhá desetiletí konzumuje tolik, že by k dlouhodobé udržitelnosti potřeboval několikanásobek rozlohy své země.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/31/%C3%96kologischer_Fu%C3%9Fabdruck.png

Domácí suroviny (ropu, plyn, fosfáty...) takto už Češi vesměs vyrabovali, proto není divu, že nedostatkové musí nakupovat na burzách a tam ctít alespon dočasně zákony dotyčného trhu.

0 0
možnosti
LP

Zdechovský je v Bruselu členem frakce lidovců, kteří spolu se socany všechny tyto energetické "zelené" vymoženosti diktují i všem dalším státům EU. Je to neuvěřitelný pokrytec a křivák. A nějak "zapomněl" sdělit, že tuto německou zelenou šílenost platíme už nyní my - kvůli chcípající výrobě energie v Německu , kterému "musí" naši fialovci pomoci, jsme na lipské burze - kde si kupujeme svou vlastní elektřinu, kterou zde vyrobíme za cca 1 korunu , zpět za násobky ceny. ** Další, čím jsme zaplatili - resp naše vlády zaplatili z našich peněz - byla výstavba velkých trafaček za cca miliardu - museli jsme to postavit, protože Němci si na severu postavili na moři větrníky, odkud dodávají nárazově elektřinu do dalších částí Německa i do Rakouska - ale přenosovou soustavu si k tomu postavit neráčili, posíllají to přes tu naši. A neustále nás ohrožovali black outem. Nikdo z českých vlád ani necekl a vysolili balík za trafačky.

0 0
možnosti
JM

Platíme si za to, že jsme již v zárodečném stadiu zeleného fantazírování nevykázali osoby Bursíkova založení demokratickými prostředky do příslušných mezí.

0 0
možnosti
VP

V72a37ň38u75r45a 81P36e10t52r

21. 5. 2024 14:50

Německo má nejdražší elektřinu v EU. Zelená blbost je hold drahá.

https://www.penize.cz/nakupy/454716-cesi-maji-nejdrazsi-elektrinu-v-eu-ukazuje-nove-porovnani (ten název je zavádějící)

A navíc produkuje na hlavu skoro dvakrát tolik CO2, než jaderná Francie (8 vs 4,6 tuny).

0 0
možnosti
Foto

P63a20v91e52l 28R94a55d35a

21. 5. 2024 16:01

Máte pravdu, že momentálně má Německo větší uhlíkovou stopu jak Francie. Za ČR a další země ale kdoví proč data neuvádíte. Za nejpříznačnější pro efektivitu považuji taková data, která vypovídají nikoliv o ceně energie ale o schopnosti s té energie tvořit hodnoty - kde měřítkem může být např HDP.

https://www.ncp40.cz/aktuality/ceskou-energetiku-ceka-rychly-prechod-k-ekologii

0 0
možnosti
LP

Na výrobu 1 kg vodíku je třeba 50 KWh elektřiny! A z 1 kg vodíku lze v článku získat 16 kWh? Totální technický nesmysl!

0 0
možnosti
Foto

P67a86v26e63l 68R19a53d54a

21. 5. 2024 16:11

Technicky vzato právě Vy nic o životadárnosti energetických procesů nedokládáte. Pokud by totiž vstupní energie byla prakticky zadarmo (např sluneční, vodní, větrná, geotermální...) pak by mohlo jít dokonce o extrémě efektivní proces protože s dodaného by takto šlo dlouhodobě akumuloval a po libovůli těžit cca 30%!!!

Považte totiž, že přírodní fotosyntetické procesy dosahují v optimech efektivitu jen cca 1% a přesto z nich odvěků žije celá biosféra!

Civilizační smysl energetiky používá na rozdíl od Vás k popisu parametr EROEI.

https://cs.wikipedia.org/wiki/ERoEI

0 0
možnosti
LP

Emise oxidu uhličitého roste i v Německu! Asi není tak nebezpečný jako atomové elektrárny? Ideologický drahý nesmysl! Ve Fukušimě snad ani nikdo neumřel, ale zelení pohádkáři, v zemi kde vybuchly dvě atomové města která dnes kvetou, nás budou strašit třistametrovou tsunami v Evropě? Zbláznili se? Nevolte je. Pan Zdechovský by se měl zdekovat a nechat jiného chodit na rauty s kaviárem a bublinkami! Nevšiml jsem si, že by v EP bojoval proti zeleným a za nás?

0 0
možnosti
RT

Zdechovsky, opustte kandidátku s Niedermayerem-vrchnim vlezdobruselistou, a jsem ochoten Vam verit, ze to myslite uprimne.

0 0
možnosti
Foto

Za ty prachy svoji kůži nedají lacino . . . .

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz