Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

GLOSA: Zeman, Klaus a ekonomický růst

Spotřeba domácností českou ekonomiku na nohy nepostaví. Myslí si to jak prezident Miloš Zeman, tak i jeho předchůdce Václav Klaus.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

M. Sedláček

23. 5. 2013 13:35
Návrat Idiota

"ministerstvo veřejných prací" - myslím, že dalšího komentáře netřeba.

0 0
možnosti
KF

K. Frauknecht

23. 5. 2013 11:22
Dobrý čtení!

Oni oba pánové jsou ekonomicky zdatní a vidí, že jsme trochu v ..., jen každý zastává odlišný názor jak z toho ven. VK preferuje svobodu jednotlivce s plnou odpovědností za sebe (= za společnost) s minimálními zásahy státu. MZ vidí možnost v silném státu (logicky "slabší" jednotlivec = méně svobodný) s možností státních pobídek, investic, podpor (je jedno jak to nazveme).

První směr znamená "nově" se postavit na své nohy, být aktivní a nespoléhat se na cizí pomoc. Druhý potom více či méně pokračování stávajícího systému se všemi pozitivy (jakási jistota, pohodlnost, rovnost) i negativy (korupce, apatie, postupný úpadek).

Volba je na nás.

0 0
možnosti
PS

P. Skřivan

23. 5. 2013 11:31
Re: Dobrý čtení!

Hloupé ovšem je, že oni oba nás do toho dostali ... . :-))))))))

0 0
možnosti
AB

A. Bocek

23. 5. 2013 11:18
Všemocná ruka státu

dokáže šátrat především jen ve vašich kapsách !

0 0
možnosti
VB

V. Bok

23. 5. 2013 1:43
No,Klaus jen tak po povrchu

Zeman skutečně nabídl řešení . Ony ty jmenované země mají zájem hlavně  o sofistikované výrobky na vysoké úrovní a to se bez investic do výroby, nedá prostě ani nabídnout. Oni fakt umí už vyrobit vše na světě, víte?

0 0
možnosti
MB

M. Bezouška

23. 5. 2013 7:33
Re: No,Klaus jen tak po povrchu

jenomže, pane Boku, investice do výroby (a aplikovaného výzkumu samozřejmě) může jen těžko dělat stát, a Zeman ani nic takového nenavrhuje. Stát by se do takových věcí vůbec neměl montovat - jak to dopadne, když to dělá jsme viděli a zažili za socíku v dostatečné míře. Pokud by chtěl "stát" (ale co to vlastně v této souvislosti stát vůbec je?) něco rozumného udělat, pak by bylo na místě podstatné snížení daní a ostatních zátěží včetně špenátové ekopolitiky, a urychlená náprava zmršené legislativy. Na které má ostatně slušný podíl i Zeman. On přece před lety odstartoval slavnou legislativní smršť, po které, a ovšem s přičiněním všech jeho následovníků, zůstala současná právní spoušť.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz