19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

GLOSA: Ani eurofondy, ani eurobondy!

Na paradoxy finančních toků, kdy hlava neví, co dělají údy, jsem již poukázala ve svém dřívějším příspěvku: z dotací postavíme bazén, kam ale skoro nikdo nechodí, protože na to lidé nemají. I v samotné Praze chybí v některých ulicích kanalizace.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Heidlerová 18.6.2012 11:15

Eurofondy nemusí být vždy přínosem

Dotace z eurofondů v současné podobě působí též negativně. V krátkém časovém období musí městský úřad vyčerpat dotaci. Pak dochází k takovým jevům, že je např během 3 let úplně zničen a vykácen krásný zámecký park, např. ve Veselí nad Moravou, místo aby obnova probíhala postupně aspoň 20 let, jak by učinil každý rozumný hospodář. Během 3 let zde byly křečovitě proveden spíše masakr, než revitalizace, a to za peníze z EU. Další přírodní enkláva (meandry řeky Moravy) v téže oblast byly též "revitalizovány" částečně z peněz EU,již řadu let se o výslednou fázi nikdo nestará, zasazené stromy zahynuly, vše zarostlé plevelem jako smetiště - podle mne čerpání fondů nejen na vyšší úrovni zavání trestným činem. Kam se dovolat?

J. Jurax 18.6.2012 20:33

Re: Eurofondy nemusí být vždy přínosem

No, kam - nejúčinnější to bude na lampárnu hlavního nádraží - tamní lampáři snad dotací nepobírají aniž z jejich administrace nežijí. Dovolávat se politiků zbytečno, dovolávat se volených zastupičů tuplem - ti závislí jsou - a dovolávat se zdravého rozumu taky, neboť ten je v tomto punktu nedostatkovým zbožím.

V. Heidlerová 18.6.2012 23:00

Re: Eurofondy nemusí být vždy přínosem

Máte hodně pravdy, ta lampárna je tady od toho, aby naslouchala vzdechům obyčejných stěžovatelů, ale já mám v sobě ducha vzpoury, tak aspoň činím kroky s přáteli, aby to volení zástupci zase neměli tak snadné a aby si své platy aspoň trochu zasloužili. Chce to ale výdrž, a já už nejsem žádná mladice. Nejhorší je ale nedělat nic a jen nadávat.