Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

FINANCE: Auf Wiedersehen Raiffeissen!

Také jste viděli v televizi jedinou banku, která vám posílá peníze na účet? Já v ní mám účet. Ano, chtěl jsem napsat, že jsem klientem této milé žlutočerné banky. Bohužel nemohu, připadám si jako oběť.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BR

B. Rybák

11. 10. 2011 15:29
Pijavice

Před časem jsem četl analýzu, podle níž v zahraničí činí podíl poplatků na zisku bank 11%, zatím co u nás 40%. Tyto poplatky a finanční tunely nás spolu s jejich neochotou financovat české podnikatele poškodily víc, než všichni naši "tuneláři". Neměli bychom zapomínat na to, kdo a za jakou cenu sem tyhle parazity přilákal.

PS. I v dobách, kdy se všechno psalo a počítalo ručně, dostal vkladatel z jakéhokoli vkladu úrok.

0 0
možnosti
RL

R. Langer

11. 10. 2011 8:00
Zkuste FIO,

nebo mBank. Více variant na našem trhu není, i když zrovna já jsem s osobním účtem u Poštovní banky, kde donedávna byl také jeden druh účtu úplně zadarmo, ale už ho zpoplatnili 50Kč měsíčně...

0 0
možnosti
JR

J. Ráž

10. 10. 2011 19:00
Kdo ještě nepochopil

že co je inzerováno jako "zadarmo" stojí obvykle nejvíc je hlupák---autore promiňte, ale moje zkušenost z toho jak tahám z bryndy lidičky, kteří skočili na špek podobným inzerátům jakými nás zahlcuje Raiffeiseen (služba zadarmo)je už taková. Češi jsou holt nepoučitelní!

0 0
možnosti
OK

O. Kadlec

10. 10. 2011 20:24
Re: Kdo ještě nepochopil

No - to je konečeně vono!

Mnoha lidem nedochází že za práci se platí. Dávají své tisíce do mBank - a nevědí proč je ta banka (většinou) zadarmo. Nevědí, co je může potkat.

Samozřejmě je možné využívat i různých bonusů - ale musí se to sledovat, musí se to umět.

0 0
možnosti
OK

O. Kadlec

10. 10. 2011 16:49
Problém:

když každou chvíli někde otřu svoji fabii o chodník nebo sousední auto, nepomůže mi asi výměna za Hyundai. Bude to řidičem.

Ve věci mobilů, kde platím za hovory malý zlomek toho, co průměrný Čech, jsem se přesvědčil na vlastní peněženku že drahý je volání jen pro toho, kdo se s nimi ještě nenaučil "jezdit". A s bankami je to to samý! Dá to dost práce - naučit se využívat banky k tomu, abych vydělával já s jejich pomocí, a ne aby mne banky jen odíraly, platí se při tom procesu učení "školné" skoro jako v mariáši. Ale člověk se to naučí a pak to umí celý život.

Problém autora je tedy nejspíš v tom, že to prostě s bankami neumí.

0 0
možnosti
OU

10. 10. 2011 17:03
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
IJCH

i. Hromadka

10. 10. 2011 14:55
Na ochranu naší banky netřeba nám ruské tanky

vážení,

s tímto heslem jsem v roce 1970 emigroval do Švédska a v roce 1971 jsem jako dočasný elektromontér začal pracovat v podniku ASEA (dneska je to ABB)-¨.

Když přišel den výplaty očekával jsem - jak jsem byl zvyklý z ČSSR - obálku s výplatním lístkem a drobnými...Ku mému velkému  údivu jsem jenom dostal výpis a že peníze mám v té t té bance. Za vedení mého účtu si banka nejen neučtovala nějaký poplatek, výběr peněz  byl zcela bez poplatku, za pár let zavedla banka kartečku a tak jsem si mohl vybrat peníze kdykoliv.. a po pár letech i kdekoliv - tedy i u jiné banky - vše bez nějakých poplatků výpisy stavu konta samozřejmě zadarmo, později lze lehce sledovat na internetu....

Podle mne české banky pokračují v socialistické tradici a okrádají pracujicí..

Co dodat

0 0
možnosti
OK

O. Kadlec

10. 10. 2011 16:43
Re: Na ochranu naší banky netřeba nám ruské tanky

Nesmysl na entou. Socialistické vymoženosti ze Švédska přisuzujete světu. Skutečnost je ale taková, že poplatková politika bank v Česku prokazatelně odpovídá poplatkové politice mateřských bank v ostatních zemích Evropy.

0 0
možnosti
OU

10. 10. 2011 10:33
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
OK

O. Kadlec

10. 10. 2011 16:41
Re: Státy jsou viníkem krizí

Pane Rys, vaše vývody částečně omluví snad jen to, že nejste ekonom a tímpádem nemáte profesní povinnost ke skutečnosti. Můžete si tedy dovolit tyto ideologismy.

0 0
možnosti
VM

V. Mlich

10. 10. 2011 10:24
Další, co nečte celou nabídku

Já dávno přešel k opravdu bezpoplatkové bance ještě když byla záložna a jsem happy. I když! V poslední době jsem zachytil, že dávají v televizi reklamy - to je první krok k tomu, aby se změnili taky na molocha s poplatky, tak už se rozhlížím, kam přestoupím. Jak někdo dává reklamu, znamená to, že jeho produkt je neprodejný, že musí lidi oblbnout, aby ho kupovali.

Mimochodem, přechod k jiné bance není vůbec takový problém, jak si ho někdo maluje. Ale odchod od blbé banky se může předražit. Já si třeba na starém účtu nechal 500 zůstatek a když 3 měsíce nebyl na něm pohyb, chtěl jsem jej zrušit. Ale ouha, v okamžiku zrušení na něm nebylo dost na poplatek za zrušení, tak se mi automaticky prodloužil o další měsíc a po odečtení poplatku jsem se dostal do mínusu. Jedině rychlým vkladem hotovosti u přepážky hned prvního jsem zabránil, abych se dostal do registru dlužníků.

0 0
možnosti
JM

J. Mannheim

10. 10. 2011 9:04
Banky jsou jednoznačně hlavním viníkem probíhajících krizí.

Banky jsou jednoznačně hlavním viníkem probíhajících krizí. Greed and stupidity? No, market ingeniousness...

0 0
možnosti
PK

P. Kozelský

10. 10. 2011 5:57
Vítám Vás

Vítám Vás ve světě občana této země vykořisťovaného kapitalisty, znásilňovaného státem. Nejnižší platy a nejvyšší ceny v Evropě ! Něco co jinde nepotkáte. Panoptikum nevkusu nemorálnosti a výprodeje snů!

To z nás chtěli udělat - hloupé ovce, které půjdou za svým ovčákem až do strže.

Spletli se, vždy budou lidé, kteří si dají 2 a 2 dohromady a mlčet nebudou, poví to ostaním a budou usilovat o změnu.

O změnu k lepšímu! Snad? Konečně ?

0 0
možnosti
OU

10. 10. 2011 10:27
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
JH

J. Heincl

10. 10. 2011 4:55
Česká spořitelna

Mám účet u České spořitelny a mám podobné zkušenosti. Někdy se mi zdá, že nejsem klient této banky, ale spíš obtížný hmyz.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz