19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

FINANCE: Auf Wiedersehen Raiffeissen!

Také jste viděli v televizi jedinou banku, která vám posílá peníze na účet? Já v ní mám účet. Ano, chtěl jsem napsat, že jsem klientem této milé žlutočerné banky. Bohužel nemohu, připadám si jako oběť.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 11.10.2011 15:29

Pijavice

Před časem jsem četl analýzu, podle níž v zahraničí činí podíl poplatků na zisku bank 11%, zatím co u nás 40%. Tyto poplatky a finanční tunely nás spolu s jejich neochotou financovat české podnikatele poškodily víc, než všichni naši "tuneláři". Neměli bychom zapomínat na to, kdo a za jakou cenu sem tyhle parazity přilákal.

PS. I v dobách, kdy se všechno psalo a počítalo ručně, dostal vkladatel z jakéhokoli vkladu úrok.

R. Langer 11.10.2011 8:00

Zkuste FIO,

nebo mBank. Více variant na našem trhu není, i když zrovna já jsem s osobním účtem u Poštovní banky, kde donedávna byl také jeden druh účtu úplně zadarmo, ale už ho zpoplatnili 50Kč měsíčně...

J. Ráž 10.10.2011 19:00

Kdo ještě nepochopil

že co je inzerováno jako "zadarmo" stojí obvykle nejvíc je hlupák---autore promiňte, ale moje zkušenost z toho jak tahám z bryndy lidičky, kteří skočili na špek podobným inzerátům jakými nás zahlcuje Raiffeiseen (služba zadarmo)je už taková. Češi jsou holt nepoučitelní!

O. Kadlec 10.10.2011 20:24

Re: Kdo ještě nepochopil

No - to je konečeně vono!

Mnoha lidem nedochází že za práci se platí. Dávají své tisíce do mBank - a nevědí proč je ta banka (většinou) zadarmo. Nevědí, co je může potkat.

Samozřejmě je možné využívat i různých bonusů - ale musí se to sledovat, musí se to umět.

R. Langer 11.10.2011 8:01

Re: Kdo ještě nepochopil

Tak tak, zadarmo je jediné - a to zisk pro tu banku! :-D

O. Kadlec 10.10.2011 16:49

Problém:

když každou chvíli někde otřu svoji fabii o chodník nebo sousední auto, nepomůže mi asi výměna za Hyundai. Bude to řidičem.

Ve věci mobilů, kde platím za hovory malý zlomek toho, co průměrný Čech, jsem se přesvědčil na vlastní peněženku že drahý je volání jen pro toho, kdo se s nimi ještě nenaučil "jezdit". A s bankami je to to samý! Dá to dost práce - naučit se využívat banky k tomu, abych vydělával já s jejich pomocí, a ne aby mne banky jen odíraly, platí se při tom procesu učení "školné" skoro jako v mariáši. Ale člověk se to naučí a pak to umí celý život.

Problém autora je tedy nejspíš v tom, že to prostě s bankami neumí.

O. Uživatel 10.10.2011 17:03

Uživatel požádal o vymazání
O. Kadlec 10.10.2011 17:49

Re: Problém:

Nejsem žádný ekonom. Ale taky si hloupě nestěžuji na to že mne banky okrádají.

i. Hromadka 10.10.2011 14:55

Na ochranu naší banky netřeba nám ruské tanky

vážení,

s tímto heslem jsem v roce 1970 emigroval do Švédska a v roce 1971 jsem jako dočasný elektromontér začal pracovat v podniku ASEA (dneska je to ABB)-¨.

Když přišel den výplaty očekával jsem - jak jsem byl zvyklý z ČSSR - obálku s výplatním lístkem a drobnými...Ku mému velkému  údivu jsem jenom dostal výpis a že peníze mám v té t té bance. Za vedení mého účtu si banka nejen neučtovala nějaký poplatek, výběr peněz  byl zcela bez poplatku, za pár let zavedla banka kartečku a tak jsem si mohl vybrat peníze kdykoliv.. a po pár letech i kdekoliv - tedy i u jiné banky - vše bez nějakých poplatků výpisy stavu konta samozřejmě zadarmo, později lze lehce sledovat na internetu....

Podle mne české banky pokračují v socialistické tradici a okrádají pracujicí..

Co dodat

O. Kadlec 10.10.2011 16:43

Re: Na ochranu naší banky netřeba nám ruské tanky

Nesmysl na entou. Socialistické vymoženosti ze Švédska přisuzujete světu. Skutečnost je ale taková, že poplatková politika bank v Česku prokazatelně odpovídá poplatkové politice mateřských bank v ostatních zemích Evropy.

i. Hromadka 10.10.2011 17:33

jsem z toho jelen

tož jak nesmysl na entou. žil jsem ve švédsku přes třicet let takže vím o čem píšu. Nepíšu o okolním světě, protože to neznám ..no jestli jsou to ve švédském bankovnictví socialistické vymoženosti - o tom by se dalo diskutovat dost dlouho, - až do roku 1989 to byla zatvrzelá kapitalistická dělníky vykořisťující země...

mimochodem - pobírám švédskou penzi a to jenom česká banka si bere poplatek za výběr...byl jsem minulý týden ve švédské bance a tam mi zadarmo vytiskli výpis za poslední měsíce - bez poplatku....vždyť tam sakra leží moje peníze, se kterými mohou disponovat

tak nepiště nesmysly na entou na druhou

O. Kadlec 10.10.2011 17:52

Re: jsem z toho jelen

Švédsko že byla do r. 1989 dělníky vykořisťující země? Nevím kdo jste ale nelze vás brát vážně.

J. Ráž 10.10.2011 19:04

Re: jsem z toho jelen

Pane Kadlec, plete hrušky s jablkama. Mám podobné zkušenosti se švýcarskou bankou u které mám deponovaný důchod.Žádné poplatky za vedení účtu na který chodí výplaty nebo důchody.

O. Kadlec 10.10.2011 20:11

Re: jsem z toho jelen

No jistě, dají se najít takové účty. Ale v tom snad není problém!

Problém o němž je řeč, je představa některých lidí, že české banky nehorázně předražují své služby, čímž odírají své klienty, jak se domnívá především autor článku. Přitom žádná "česká banka" neexistuje (nevím ale komu patří FIO), ty banky jsou všude plusmínus stejné. To co uvádí pán ze Švédska - tam se o něj prostě postaral zaměstnavatel. Tady se o sebe musím postarat sám, a najít si co mi bude vyhovovat.

V. Roubíček 10.10.2011 20:10

Re: Na ochranu naší banky netřeba nám ruské tanky

vážení ostatní diskutující s panem Kadlecem. Nechte ho být, je mimo. Asi se vyzná v českém šlendriánu a dotlačil ty své banky k tomu, že on neplatí nic. Nechme takové být, ti si budou hrát na svém písečku a určite  ty dotace z eu asi taky umí zpracovat. Má kamarády.

Ostatní vědí své. Banky o své vůli a při svých eonrmních ziscích mají stále málo. Musíme se odhodlat, a poslat je do kopru. Reeifka převzala účet od mého e-konta a jde to z kopce. Nyní vybírám kam. Držím ostatním palce, aby si vybraly nekrachující subjekt.

To co navrhuje autor, aby politická moc banky umravnila, je toho času v české kotlině asi moc velký idealismus.

O. Kadlec 10.10.2011 20:18

Re: Na ochranu naší banky netřeba nám ruské tanky

Závistivý pane Roubíčku, není pravda že neplatím nic. Ale neplaším se. Nepotřebuju zvláštní kamarády, ale hlavu. Z e-konta jsem taky utekl, ale vaše představa že můžeme poslat banky do kopru, je směšná. Banky jsou tu pro nás, ne my pro ně. Vám to ale nedochází, protože jste na to moc hloupej.

A to o tom umravnění - v tom má autor pravdu a taky to ještě uvidíte.

O. Uživatel 10.10.2011 10:33

Uživatel požádal o vymazání
O. Kadlec 10.10.2011 16:41

Re: Státy jsou viníkem krizí

Pane Rys, vaše vývody částečně omluví snad jen to, že nejste ekonom a tímpádem nemáte profesní povinnost ke skutečnosti. Můžete si tedy dovolit tyto ideologismy.

O. Uživatel 10.10.2011 16:59

Uživatel požádal o vymazání
O. Kadlec 10.10.2011 17:50

Re: Státy jsou viníkem krizí

No tak to je trochu projev bezmocnosti. Je velmi snadné prokázat že to co jste napsal prostě není pravda.

V. Mlich 10.10.2011 10:24

Další, co nečte celou nabídku

Já dávno přešel k opravdu bezpoplatkové bance ještě když byla záložna a jsem happy. I když! V poslední době jsem zachytil, že dávají v televizi reklamy - to je první krok k tomu, aby se změnili taky na molocha s poplatky, tak už se rozhlížím, kam přestoupím. Jak někdo dává reklamu, znamená to, že jeho produkt je neprodejný, že musí lidi oblbnout, aby ho kupovali.

Mimochodem, přechod k jiné bance není vůbec takový problém, jak si ho někdo maluje. Ale odchod od blbé banky se může předražit. Já si třeba na starém účtu nechal 500 zůstatek a když 3 měsíce nebyl na něm pohyb, chtěl jsem jej zrušit. Ale ouha, v okamžiku zrušení na něm nebylo dost na poplatek za zrušení, tak se mi automaticky prodloužil o další měsíc a po odečtení poplatku jsem se dostal do mínusu. Jedině rychlým vkladem hotovosti u přepážky hned prvního jsem zabránil, abych se dostal do registru dlužníků.

J. Mannheim 10.10.2011 9:04

Banky jsou jednoznačně hlavním viníkem probíhajících krizí.

Banky jsou jednoznačně hlavním viníkem probíhajících krizí. Greed and stupidity? No, market ingeniousness...

P. Kozelský 10.10.2011 5:57

Vítám Vás

Vítám Vás ve světě občana této země vykořisťovaného kapitalisty, znásilňovaného státem. Nejnižší platy a nejvyšší ceny v Evropě ! Něco co jinde nepotkáte. Panoptikum nevkusu nemorálnosti a výprodeje snů!

To z nás chtěli udělat - hloupé ovce, které půjdou za svým ovčákem až do strže.

Spletli se, vždy budou lidé, kteří si dají 2 a 2 dohromady a mlčet nebudou, poví to ostaním a budou usilovat o změnu.

O změnu k lepšímu! Snad? Konečně ?

O. Uživatel 10.10.2011 10:27

Uživatel požádal o vymazání
I. Hil 10.10.2011 14:38

Re: Vítám Vás

Jo, předci. To, že se nás tu snaží kdekdo obrat neznamená, že se máme sbalit a jít jinam dělat auslendera! Naopak ty grázly je třeba nakopat do .... a  vypklonkovat!

O. Uživatel 10.10.2011 17:02

Uživatel požádal o vymazání
J. Slanina 10.10.2011 16:51

Re: Vítám Vás

Že by soudruh Kojzar psal pod pseudonymem Kozelský? A ty "změny" máš, soudruhu, na mysli zajisté ty samé jako soudruh falmer, že?

Na 13. zasedání ÚV KSČM konaném v sobotu 24. února 2007 v Praze vystoupil s úvodním vystoupením předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip. :"Je KSČM připravena ideově, teoreticky, ale zejména politicky a věcně vyvolat a postavit se do čela eventuálních revolučních procesů? Ano, či ne."

Doporučuji zvláštní pozornosti, že na konci citátu NENÍ otazník! Zajímavé by zřejmě bylo i pátrání po smyslu a naplnění slova "VĚCNĚ". Neznamenají snad ty "věci" milicionářské mundury a AK 47 v rukou těch do nich navlečených?

O. Kadlec 10.10.2011 17:54

Re: Vítám Vás

Já mám dojem že "Kojzar" byl pseudonym, ne?

J. Heincl 10.10.2011 4:55

Česká spořitelna

Mám účet u České spořitelny a mám podobné zkušenosti. Někdy se mi zdá, že nejsem klient této banky, ale spíš obtížný hmyz.

B. Hudzieczek 10.10.2011 1:27

Zcela souhlasím, ale

pokud máte za to, že změna mobilního operátora je snadná záležitost, tak to o Vás evidentně prozrazuje, že jste nikdy takové martyrium neabsolvoval.