Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

EVROPA: V rozporu se zákony

Koronavirus odhalil mnoho věcí. Některé jsme tušili. Některé ne. Ukázal třeba, jak si politici přisvojují pravomoci, které nemají. Jak jsou ochotní dělat si z ekonomiky trhací kalendář.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BM

Pokud si musím vybrat, tak články paní Šichtařové už číst nebudu.

0 0
možnosti
JK

J16i83ř41í 26K68o12u65k

11. 5. 2020 16:15

Pikantni je, ze se opira o obvodovy soud v Praze. Ustavni soud uz ve 4 zalobach potvrdil, ze onezeni nebyla protiustavni. ..to uz je mimo chapani tech, co by jasaly nad pocty mrtvych, kdyz by za ne mohla vlada.. nic lepsiho neumi. Uz neokopavaji jen kotniky, ale nastavuji nohy, aby bylo hur.

0 0
možnosti
DM

Není naopak možné, že chtějí, aby bylo zemřelých méně a ekonomicky se dařilo lépe? Některým z nás ohlávka nevadí, ale proč jí nutí druhým, to nechápu.

0 0
možnosti
VB

Jak jsem psal jinde, sypání peněz z vrtulníku, ze kterého paní Šichtařová obviňuje EU aniž by to EU dělalo, praktikují zatím hlavně USA.

https://www.thisismoney.co.uk/money/comment/article-8149547/ALEX-BRUMMER-Trump-promises-helicopter-money-all.html

0 0
možnosti
Foto

V USA to dělají tak, že je jim to k užitku.

0 0
možnosti
MV

A víte paní Šichtařová jak to zase dopadne. V Česku se bude čekat, jako při minulé krizi, až se z toho Němci a spol. vyhrabou, třeba zase tím proklínaným šrotovným. So geht das.

0 0
možnosti
LN

Šrotovným se nikdo z ničeho nevyhrabe. Jenom se nesmyslně prošustrují peníze vykradené z kapes všech ekonomicky aktivních občanů a firem a nacpou se do kapes pár bohatých, co ví, jak na to...

0 0
možnosti
AN

A50l26e66š 38N31o10v93á34k

11. 5. 2020 11:42

téma pro hlavní zpravodajské relace...a dočteme se o tom na blogu.

díky za to.

0 0
možnosti
JJ

J72u88r21a 78J96u12r94a77x

11. 5. 2020 13:07

Hlavní zpravodajské relace přece nebudou poukazovat na akce ztroskotanců a zaprodanců, co se s odkazem na nějakou ústavu pokoušejí rozvracet EU a mařit její cestu ke světlým zítřkům.

0 0
možnosti
VB

Srovnejme pumpování peněz do ekonomiky v EU a v USA. Není to tak dávno, co ekonomové adorovali "rychlou a masivní" reakci FEDu a vlády USA na finanční krizi po roce 2008 a dávali to do protikladu s nedostatečnou reakcí v EU. Podobné komentáře se najdou i na reakci na koronakrizi. Jen paní Šichtařová to vidí jinak a za vše může "touha nevolených úředníků po Eurokorýtkách. Už s tím paní Šichtařová začíná být poněkud trapná.

0 0
možnosti
VP

V53a46ň10u91r78a 36P92e71t49r

11. 5. 2020 11:34

Přečtěte si toto!

http://www.hayek.sk/wp-content/uploads/2012/12/rothbard_penize.pdf

Tam se mimo jiné dočtete, že inflace funguje disproporčně a nejvíce postihuje zaměstnance, důchodce a střádaly. Šíbři a Kmotrové na ní vydělají!

0 0
možnosti
VC

Zavření hospod bych sem netahal. Vláda porušila formální pravidla, ale na epidemii bylo třeba reagovat. Tím spíš, že lidé cestovali, ignorovali a neznali zásady hygieny a na druhé straně u nás nejsme ochotni akceptovat, že prostě zemře 100tisíc lidí bez možnosti lékařské pomoci, a budou desítky tisíc mrzáků.

Já jsem vždycky byl pro inteligentní karanténu, masivní testování a disciplinovanost občanů na korejský či Tajwanský způsob. Proti pododným "šmírovacím" mechanismům ale zdá se i paní Šichtařová, nebo alespoň pravicově smýšlející lidé brojí.

Pak zbývají dvě možnosti. Drastické karantény pro všechny, nebo masová úmrtí, případně obojí což je případ Itálie.

0 0
možnosti
VB

I já jsem si nainstaloval eRoušku a povolil záznam polohy na Mapách, i když podobná povolení aplikacím jinak nedávám. Jak píšete, beru to jako menší zlo v porovnání s masivními plošnými zákazy.

0 0
možnosti
VC

Tak nejsem ekonom, ale pokud dosud ekonomika nějak fungovala, lidé v EU měli zboží a víceméně i práci, ptám se na čí účet!?

Na účet nějakých investorů, kteří prodělávají, nebo spíš prodělají až to praskne, na úkor Číny, která je věřitelem?

Pokud na účet výprodeje více a více nemovitostí, surovin a evropských firem Číňanům, nebo Arabům je to průšvih, protože to je prožírání budoucnosti, kde se to pravděpodobně projeví (i když pořád zůstávají možnosti zneplatnění...) Pokud není hlavní problém že cizinci zkoupili Evropu, pak myslím, že ekonomové i paní Šichtařová řeší následky, nikoliv příčiny. Pak to znamená že se peníze kumulují na nesprávném místě, a když to řeknu nechutně pragmaticky, problém až to praskne samozřejmě bude, ale především i pro kapitál který je na nevhodném místě.

Co se pak týče zkupování Evropy, tam jde zase už jen o důsledky, protože řešením by mělo být už dávno zastavení výkupu Evropy. U nemovitostí je to snadné, u firem možné. Samozřejmě i to znamenalo krátkodobý propad ekonomiky, ale následovaný budováním nové evropské ekonomiky.

Takže otázka zní takto, má Evropa poměrně solidní úroveň díky práci mimo Evropu která nás vlastně živí a kam se zadlužujeme, nebo je to spíš marginální problém?

0 0
možnosti
JJ

J25u45r56a 78J87u23r62a64x

11. 5. 2020 13:04

Marginální problém to zaručeně není. Dobře už bylo.

0 0
možnosti
JK

J53i17ř70í 22K38o50u46k

11. 5. 2020 8:24

U nas se z pravne nekoretne zavrene hospody, staly pravne zavrene hospody, nebo se mylim?

0 0
možnosti
JK

J73i12ř82í 81K69o57u41k

11. 5. 2020 8:28

To by mela Sichtarova vedet, kdyz je u zdroje. Hitlera k moci neprivedla krize, jenze to uz je za jejim dusevnim obzorem.. napomohla tomu Versailska smlouva a odtrzeni Poryni po prvni svetove valce..

0 0
možnosti
Foto

Klasická Šichtařová. Hromada kritiky, co všechno se dělá blbě, ale žádný návrh, jak to dělat lépe.

0 0
možnosti
PD

Co začít takhle: přestat dělat to, o čem víme, že je blbě.

A vykupovat dluhy, které nikdy nebudou splaceny? No schválně, vražte do toho svoje peníze a možná pochopíte.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz