Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

EUROGLOSA: Přerozdělování cizích peněz

Eurofondy sú medzi mnohými ľuďmi vnímané ako symbol korupcie a nehorázneho plytvania. No napriek tomu, že krajiny Európskej únie majú s eurofondmi bohaté skúsenosti, absurdnosť ich využívania ešte stále neprestáva prekvapovať.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

22. 8. 2014 19:35
Dotace mají stejný efekt, jako bolševické "plánování"

Někdo kdesi přidělí peníze na něco, co je třeba nesmysl, ale z hlediska těch dole to opravdu jsou peníze, které se musí utratit, protože jinak "PROPADNOU." Přitom na něco krajně potřebného peníze nejsou. Za komunistů jsem to zažil vícekrát.

0 0
možnosti
LN

L. Novák 475

23. 8. 2014 11:10
Re: Dotace mají stejný efekt, jako bolševické "plánování"

Přesně. Tohle je jenom pokračování v EU-převleku.

0 0
možnosti
BS

B. Senklár

22. 8. 2014 18:13
Ao, pane Sulíku,

máte ve všem pravdu. Už jsem viděl v tak zvaných měkkých projektech tolik hovadin, dokonce i lektora úklidu za cenu obvyklou, 350 Kč za hodinu. Konkrétně v podpoře zaměstnanosti se jedná o vyhozené peníze v řádu stovek milionů korun a výsledek je jako obvykle nula. Dva roky se platí podobní lektoři a výstupem projektu jsou možná dva zaměstnaní, někdy ani to ne.

0 0
možnosti
BP

22. 8. 2014 10:24
Sockovský parazitizmus se šíří světem. Na úkor socek.

Nejzkorumpovanější jsou čeští kolektivističtí, ba stádovití voliči: za guláš, mávátka a jalový slib čehokoli prodají svůj hlas komukoli. Šarlatánský systém, založený na zhruba rovnoměrném zisku „standardně klauzemanovsky“ získaných hlasů pro falešné, umělé, neautentické a následnické partaje, vzniklé rozpadem „vedoucí síly KSČ“, nutno nahradit občanskoprávním adresným a zpětnovazebním systémem, z občany permanentně individuálně prověřovaných nejlepších zastupitelů - bez ohledu na jejich partajní příslušnost. Národní mužstvo se také sestavuje z nejlepších hráčů – nikoli „většinově“ z nejvlivnějších klubů a jejich bafuňářů, zajištěných finančně na čtyři roky. Každé jiné řešení je „falešný a prázdný“ šarlatánský trik.

„Nepartajnická politika“ (podobná nezávislé advokacii), na bázi občanského zákoníku založená, má reálnou a logicky zdůvodněnou šanci, a to univerzálně.Všechno už tady jednou bylo – jenom zodpovědný občanskoprávní, adresný a průběžný volební systém na bankovně účetním principu dosud nikoli.Nepomůže nic jiného, než úplná obousměrná personální ručitelská adresnost a zpětnovazebnost volebního systému na voliče, včetně možnosti levného a voličsky osobně zodpovědného referenda i přímé volby kohokoli :„Státy se prostě udržují těmi principy, na kterých vznikly“ (korupčník TGM).

Existuje stručný a logický, na partajích nezávislý projekt adresné spoluvlastnické demokracie (nikoli však falešné, diletantské a klamavé tzv. „přímé demokracie“): v článku „Právní stát" na google:

http://www.inuru.com/index.php/spolecnost/organizace-spolenosti/324-pravni-stat-volby

0 0
možnosti
VM

22. 8. 2014 10:11
Nejde jen o plýtvání

Eurodotace by měly být co nejdříve zrušeny z mnoha důvodů. Kromě toho, že se plýtvá, jsou také obrovským zdrojem korupce. Dále jsou zdrojem zkrytého zadlužování, protože i když jsme ted "čistý příjemce", jednou budeme muset všechno do posledního centíku vrátit.

Další nepříznivý vliv eurodotací je nekalá konkurence. Někdo má koule uplatit příslušné úřady a vybojovat si dotaci, jiný mu musí konkurovat poctivou prací.

A neposledním svinstvem dotací je fakt, že ho Brusel používá k vydíraní: Když nebude vláda tancovat, jak Brusel píská, tak se prostě administrativně "zdrží" a náklady jdou k tíži státního rozpočtu.

Škodí i tzv. spoluúčast. Obec by mohla peníze použít na něco potřebného, ale nakonec převáží názor dát je jako spoluučast do nesmyslného eurodotovaného projektu, protože se více "proinvestuje".

A slovo "čerpat" zní tak sladce....

0 0
možnosti
JK

22. 8. 2014 18:18
Přesně... přesně...přesně !

Dotace jsou zhůvěřilost zvýhodňující jedny na úkor druhých..

Podporují v lidech tu horší stránku, vych.. ytralost, podrazáctví, křiváctví - jen aby si na ně došáhli..

0 0
možnosti
JK

22. 8. 2014 8:57
Běžte do ..

někam s vaší kritikou přerozdělování. V celé historii lidstva se přerozdělije, tak nevím, že vám to tak vadí právě u EU.

0 0
možnosti
PZ

22. 8. 2014 9:17
Re: Běžte do ..

Obecně jakékoliv přerozdělování (neplést si s dobrovolnou solidaritou) je cesta do pekel, takže ten, kdo by měl jít do někam jste právě vy, pane Kratochvíle ;-)

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz