20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

EUROGLOSA: Přerozdělování cizích peněz

Eurofondy sú medzi mnohými ľuďmi vnímané ako symbol korupcie a nehorázneho plytvania. No napriek tomu, že krajiny Európskej únie majú s eurofondmi bohaté skúsenosti, absurdnosť ich využívania ešte stále neprestáva prekvapovať.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vaňura 22.8.2014 19:35

Dotace mají stejný efekt, jako bolševické "plánování"

Někdo kdesi přidělí peníze na něco, co je třeba nesmysl, ale z hlediska těch dole to opravdu jsou peníze, které se musí utratit, protože jinak "PROPADNOU." Přitom na něco krajně potřebného peníze nejsou. Za komunistů jsem to zažil vícekrát.

L. Novák 23.8.2014 11:10

Re: Dotace mají stejný efekt, jako bolševické "plánování"

Přesně. Tohle je jenom pokračování v EU-převleku.

B. Senklár 22.8.2014 18:13

Ao, pane Sulíku,

máte ve všem pravdu. Už jsem viděl v tak zvaných měkkých projektech tolik hovadin, dokonce i lektora úklidu za cenu obvyklou, 350 Kč za hodinu. Konkrétně v podpoře zaměstnanosti se jedná o vyhozené peníze v řádu stovek milionů korun a výsledek je jako obvykle nula. Dva roky se platí podobní lektoři a výstupem projektu jsou možná dva zaměstnaní, někdy ani to ne.

B. Pauk 22.8.2014 10:24

Sockovský parazitizmus se šíří světem. Na úkor socek.

Nejzkorumpovanější jsou čeští kolektivističtí, ba stádovití voliči: za guláš, mávátka a jalový slib čehokoli prodají svůj hlas komukoli. Šarlatánský systém, založený na zhruba rovnoměrném zisku „standardně klauzemanovsky“ získaných hlasů pro falešné, umělé, neautentické a následnické partaje, vzniklé rozpadem „vedoucí síly KSČ“, nutno nahradit občanskoprávním adresným a zpětnovazebním systémem, z občany permanentně individuálně prověřovaných nejlepších zastupitelů - bez ohledu na jejich partajní příslušnost. Národní mužstvo se také sestavuje z nejlepších hráčů – nikoli „většinově“ z nejvlivnějších klubů a jejich bafuňářů, zajištěných finančně na čtyři roky. Každé jiné řešení je „falešný a prázdný“ šarlatánský trik.

„Nepartajnická politika“ (podobná nezávislé advokacii), na bázi občanského zákoníku založená, má reálnou a logicky zdůvodněnou šanci, a to univerzálně.Všechno už tady jednou bylo – jenom zodpovědný občanskoprávní, adresný a průběžný volební systém na bankovně účetním principu dosud nikoli.Nepomůže nic jiného, než úplná obousměrná personální ručitelská adresnost a zpětnovazebnost volebního systému na voliče, včetně možnosti levného a voličsky osobně zodpovědného referenda i přímé volby kohokoli :„Státy se prostě udržují těmi principy, na kterých vznikly“ (korupčník TGM).

Existuje stručný a logický, na partajích nezávislý projekt adresné spoluvlastnické demokracie (nikoli však falešné, diletantské a klamavé tzv. „přímé demokracie“): v článku „Právní stát" na google:

http://www.inuru.com/index.php/spolecnost/organizace-spolenosti/324-pravni-stat-volby

V. Mlich 22.8.2014 10:11

Nejde jen o plýtvání

Eurodotace by měly být co nejdříve zrušeny z mnoha důvodů. Kromě toho, že se plýtvá, jsou také obrovským zdrojem korupce. Dále jsou zdrojem zkrytého zadlužování, protože i když jsme ted "čistý příjemce", jednou budeme muset všechno do posledního centíku vrátit.

Další nepříznivý vliv eurodotací je nekalá konkurence. Někdo má koule uplatit příslušné úřady a vybojovat si dotaci, jiný mu musí konkurovat poctivou prací.

A neposledním svinstvem dotací je fakt, že ho Brusel používá k vydíraní: Když nebude vláda tancovat, jak Brusel píská, tak se prostě administrativně "zdrží" a náklady jdou k tíži státního rozpočtu.

Škodí i tzv. spoluúčast. Obec by mohla peníze použít na něco potřebného, ale nakonec převáží názor dát je jako spoluučast do nesmyslného eurodotovaného projektu, protože se více "proinvestuje".

A slovo "čerpat" zní tak sladce....

J. Kanioková 22.8.2014 18:18

Přesně... přesně...přesně !

Dotace jsou zhůvěřilost zvýhodňující jedny na úkor druhých..

Podporují v lidech tu horší stránku, vych.. ytralost, podrazáctví, křiváctví - jen aby si na ně došáhli..

J. Kratochvíl 22.8.2014 8:57

Běžte do ..

někam s vaší kritikou přerozdělování. V celé historii lidstva se přerozdělije, tak nevím, že vám to tak vadí právě u EU.

P. Zeman 22.8.2014 9:17

Re: Běžte do ..

Obecně jakékoliv přerozdělování (neplést si s dobrovolnou solidaritou) je cesta do pekel, takže ten, kdo by měl jít do někam jste právě vy, pane Kratochvíle ;-)

J. Kratochvíl 22.8.2014 9:27

Re: Běžte do ..

Obecně není pravda, že jakékoliv přerozdělování je cesta do pekel, to tvrdí pouze vaše ideologie a ta nás právě do pekel vede. Viz článek pana Urbana.

Z. Lapil 22.8.2014 9:25

Re: Běžte do ..

Přerozdělování sem, přerozdělování tam - dovedete si představit krále, který je po uši v dluzích, ale půjčí si další peníze, nasype je na hromadu a řekne Koukejte to utratit, nebo bude zle!

A ještě ke všemu si myslí, že ho to těch dluhů zbaví.

J. Kratochvíl 22.8.2014 9:29

Re: Běžte do ..

No je vidět, že se málo vyznáte v historii, jinak byste nepsal takové hovadiny. Vraťte se do školy, ale ve vašem případě by to bylo stejně zbytečné.

P. Vaňura 22.8.2014 19:24

Re: Běžte do ..

Můžete uvést nějaký příklad???

F. Eliáš 22.8.2014 22:51

Re: Běžte do ..

Nemůže, nemá žádné argumenty. Je to jenom běžný rozumbrada

S. Donát 22.8.2014 10:02

Re: Běžte do ..

Nejvyšší čas s tím skončit.

J. Slanina 22.8.2014 11:05

Re: "V celé historii lidstva se přerozdělije..."

Správně. V tom přerozdělování jste přece vy, bolševici, mistři světa. Všechno pěkně na jednu hromadu, hezky zamíchat a potom podle přání soudruhů z ÚV sem tam něco utrousit, pokud ovšem bylo vůbec z čeho, třeba na sjezdový palác, spartakiádu či sanops. Normální lidi nad 55 let ale pak neměli ani nárok na dialýzu a museli chcípnout.

V. Ondys 22.8.2014 12:00

:)))))))))))))) Jasan, eusoudruhu Kratochvíle,

to se jedna podobná divila díky životu, který vedla a společnosti, ve které se pohybovala, proč nejedí koláče, když nemají na chleba! :))))) A ti nenažraní nevděčníci ji za to usekli hlavu.

P. Lenc 22.8.2014 14:21

Re: :)))))))))))))) Jasan, eusoudruhu Kratochvíle,

Ten příklad z francouzké historie je trefný, ale u eusoudruha Kratochvíla, který tak dobře zná"historii", viz.výše jeho příspěvek, je, bohužel, naprosto zbytečný.

P. Vaňura 22.8.2014 19:26

Tento výrok se připisoval už markýze de Pompadour,

ale Marie Antonietta jej dle historiků zaručeně neřekla.

V. Ondys 22.8.2014 20:34

:)))))))))) Ale stejně ji usekli hlavu!

Takovou nespravedlnost by si měli uvědomit především ti, co tak nenasytně baží po moci.

P. Urban 22.8.2014 16:36

To máte, pane Kratochvíl, marné

pokud někdo pochopil příčinu problému, který je nutno odstanit, pak nějaká historie lidstva není důležitá. Jedno, jestli tou příčinou je kapitalismus nebo přerozdělování.

P. Vaňura 22.8.2014 19:22

Není pravda, že se "v celé historii přerozděluje"

Úplatky voličům znal sice už starověký Řím v době krize republiky, existovaly též privilegované skupiny obyvatel ale regimenty líných budižkničemů, kteří sice akorát dělají bordel, ale mají "nárok na důstojný život" stvořila až druhá polovina 20 století!

J. Jurax 22.8.2014 22:10

Re: Běžte do ..

Ale kuš - jednak jde o míru přerozdělování, jenž by měla být co nejmenší, jednak o to, komu se při tom přerozdělování bere a komu se dává a nakonec - EU to jako takměř všechno dělá blbě.