Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

ENERGETIKA: Prakticky nulový zájem o těžbu na Aljašce

Donald Trump jede až do konce volebního období svou agendu „na plné kecky“, a tak zahajuje aukce licencí na těžbu ropy na Aljašce přímo v centru národního parku. Pod heslem národní energetické soběstačnosti.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Takovou chobotinu by nenapsal and pan Rada :-)

0 0
možnosti
IM

I12. 95M28e18n15t72l57í68k

16. 1. 2021 6:33

No, pane Smrčka, s tou ropou máte bezpochyby pravdu, je jí v současnosti moc. Ale zdůvodnil jste si to vskutku pohledem eurounijními brýlemi. Nějak jsem si nevšiml, že by silnice byly prázdnější a vzduch čistší, protože je na nich více elektroaut. A možná Vám uvěřím, až mi z faktury na elektřinu zmizí položka za OZE. Zatím jediné, co dokáže zelená energetika, je skutečnost, že nám tahá z kapes čím dál víc peněz. A jak to vypadá, bude hůř.

0 0
možnosti
PH

Bohužel, na těch steroidech jede energetika založená na obnovitelných zdrojích dál. A dá se taky spolehlivě předpokládat co se stane, až se ty steroidy odbourají, stejně jako u sportovce, ten skutečný výkon půjde rapidně dolů,

Jenomže než se tak stane, jistě že je pravda, že nebudou mít ty energetické společnosti zájem o tvrdou, náročnou makačku - stejně jako ten "atlet", co si radši řekne o další dávku..

0 0
možnosti
LN

Je to opravdu takový ;-O blábol, a nebo jsem autora článku nepochopil?

Pokles spotřeby ropy nastal především díky koronavirové pandemii a poklesu hospodářské činnosti. Díky tomu došlo k prudkému poklesu cen ropy, protože vytěženou ropu najednou nebylo kam dávat, všechny zásobníky byly plné. Psalo se i o krátkodobě záporných cenách, tedy kdo bezplatně odebere ropu (neodběr vede k sankčnímu postihu) nasmlouvanou dříve, dostane ještě zaplaceno. :-) Tento stav trval jen krátkou dobu, než se vyrovnala poptávka s nasmlouvanými odběry.

Autor píše: "...v minulých desetiletích byly obnovitelné zdroje povětšinou na steroidech, protože bez dotací elektřinu ze slunce a větru nešlo konkurenceschopným způsobem vyrábět, v posledních několika letech se díky technologickým změnám a rychlému snižování cen vývoj obrátil. ..."

Opravdu? 8-o Není tomu náhodou zcela jinak? Byly snad zrušeny dotace na všechny ty pitomosti OZE, které rozvrací např. elektroenergetiku? Nebo se do vysokých pecí přidává místo koksu sláma či dřevěná štěpka? :-P Nebo snůška tuposti EU/EK nazvaná Green Deal nebude vyžadovat žádné astronomicky velké dotace a vydělá si na sebe sama?

:-) Nejde mi to na rozum...

0 0
možnosti
JM

Pochopil jste to správně pane Nováku. Je to blábol

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz