Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

EKONOMIKA: Zaplaťpámbu za ty evropské ťulpasy

"Oblékni se víc, musí ti být zima, nastydneš!" Tak tahle věta mě umí spolehlivě nadzvednout. Nejen proto, že jsem ji v dětství slýchala třicetkrát denně – spíš pro její manipulativnost. Cítíte také tu její arogantní nelogičnost?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KL

K. Luboš

13. 5. 2013 13:14
Rád bych se EK trochu zastal...

Evropská komise říká pouze toto:  Když se se vaší ekonomice bude takto "dařit", tak váš rozpočtový schodek zřejmě nepřesáhne tři procenta HDP a nebudou nutné škrty. Ale Evropská komise se vůbec nijak nevyjadřuje k tomu, co nastane, jestliže se naší ekonomice nebude „takto dařit“ (implikace <> ekvivalence).

0 0
možnosti
JJ

J. Jurax

14. 5. 2013 0:53
Re: Rád bych se EK trochu zastal...

A nebudeme muset splácet dluhy, ba můžeme dělat nové - vždyť škrty nebudou potřeba ...

0 0
možnosti
JC

J. Calta

13. 5. 2013 10:50
Selský rozum ne vždy funguje

aneb některé věci jsou jiné, než se jeví na první pohled. Fakt je ten, že děti jsou opravdu více ohrožené podchlazením než dospělí, protože mají jednak relativně větší povrch těla, jednak mají obvykle menší množství podkožního tuku a některé jejich termoregulační mechanismy nejsou plně vyvinuty. Jistě jste viděla ty promodralé děti hrající si ve studené vodě, tvrdící, že jim ale opravdu není vůbec zima.... A s těmi prognózami to bude podobné. Myslíte si, že bude některá přesná? Těžko! Je jen nemoudré dělat na základě nepřesných nebo dokonce úmyslně zfalšovaných prognóz důležitá, někdy dokonce nevratná, rozhodnutí. Viz třeba globální oteplování.

0 0
možnosti
FP

F. Pavlis

13. 5. 2013 10:26
Inu,

to nic. Inženýři lidských duší se množí geometrickou řadou.  Strop pro ně neexistuje. Konce v nedohlednu.Snad jen nějaká smrtelná choroba, která se šíří pouze v kruzích s klotovými rukávy....

0 0
možnosti
JK

J. Kanioková

13. 5. 2013 2:03
Už dávno jejich údaje i statistiky neberu za bernou minci,

K Bruseli mám stejnou "důvěru" jako dříve k Moskvě.  Byrokrati sdílejí a preferují naprosto opačné zájmy a  hodnoty než běžní lidi. A nejen Bruselské instituce, byrokracie se svou mocichtivostí ovládá už dnes vlastně kde co po světě a k tomu i média, myslím, že ani ten Orwell si to neuměl až tak představit jako skutečnou realitu. V posledních 20 letech se počet vlastníků médií v USA snížil z 50 na 5... !  Ti Velcí Bráchové se snad klonují.. a vlastně už jde jen o to, kdo má ostřejší lokty a umí prosadit  hospodářské trendy. Bohužel se zdá, že vítězí socialismus s kapitalistickou tváří.. protože nejen dole je stále víc těch s nataženou dlaní, ale především se v tom ukrutně daří byrokratům, vedou to od 10 k 5... euro má na kahánku.. (už aby to bylo)  Centrální plánovači jsou zcela mimo realitu. Není centrální plánování. Je centrální krádež.

Světová banka bezpečnostní riziko světového řádu? Nekalé praktiky ve Světové bance? - http://jdem.cz/22mv5" target="_blank">http://jdem.cz/22mv5Charles dal: "Get Out Of bank, Get Out Of France - Get Out Of The Euro" - http://jdem.cz/22mw7" target="_blank">http://jdem.cz/22mw7   

Proč chcete jít zpět na německou marku, pane Lucke? - http://jdem.cz/22fq7" target="_blank">http://jdem.cz/22fq7 

To není kapitalismus, který způsobil krizi!" - http://jdem.cz/22ks3" target="_blank">http://jdem.cz/22ks3 

0 0
možnosti
JK

J. Kanioková

13. 5. 2013 2:11
Oprava prvního odkazu

http://jdem.cz/22mx9" target="_blank">http://jdem.cz/22mx9

0 0
možnosti
JR

J. Ryba

13. 5. 2013 0:20
ještěže vás máme, neťulpasko, že jste odhalila v MMF ty "evropské ťulpasy".... :-))))

...on ten odhad je přece totiž něco tak exaktního, že jen úplný vůl se sekne o desetinu procentního bodu....

0 0
možnosti
AR

A. Richter

13. 5. 2013 3:55
Re: ještěže vás máme, neťulpasko, že jste odhalila v MMF ty "evropské ťulpasy".... :-))))

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz