Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mimozemstan

19. 5. 2006 12:25
Propaganda ODS pracuje plnou parou

Pan Holasek zase predvadi, ze jedine co ve svem zivote cetl byl pamflet ODS o tom, jak je rovna dan idealni a jak pan Holasek zbohatne. Navic vubec netusi co to je dan pro pravnicke osoby, jinak by takove hlouposti netvrdil. Po precteni techto snusky nezmyslu, se lze jenom divit, ze NP necha delat ekonomicke analyzy cloveka, ktery ocividne nerozumi zakladnim vecem.

Kurs pro neznalce: Firmy jsou ve vsech statech daneny rovnou dani, otazka je jenom kolik procent. Lide jsou ve vyspelych ekonomikach daneni progresivne, v Sovetskem Svazu (Asii) a v Africe rovnou dani.

Ani jedno z uvedenych cisel totiz nerika nic o tom, ze danova reforma na Slovensku zlepsila ekonomiku. Vsechny ekonomiky nove prijatych statu do EU si totiz polepsily exportem a tim take vzrost jejich DPH. Takze zadluzeni vs. DPH muze uvadet jenom ekonom-amater.

Pokud dane z prijmu firem vzrostly o 39%, ktere meneny nebyly, a z prijmu obyvatel vzrostly jenom o 34%, tak to znamena, ze lide dostali mensi vydelek, nez jejich firmy.  Financne jsou na tom hure, nez by meli byt.

Pokud nekdo zvedne DPH, tak se pochopitelne vybere vice na DPH, to nikoho nemuze prekvapit. To ovsem znamena, ze se lidem o to procento zhorsila ekonomicka situace. To je presne i to co lide kritizuji na rovne dani v CR. Totiz zvyseni prodeje luxusnich vyrobku (snizeni DPH z 23 na 19%) je mensi, nez narust DPH na potravinach (z 5 na 19%). To znamena, ze na reformu doplati lide s nizsimy prijmy a hlavne rodiny s detmi.

0 0
možnosti

Yaroukh

19. 5. 2006 12:44
Re: Propaganda ODS pracuje plnou parou

Takze se na Slovensku vybralo na danich vice nebo ne? Klesa na Slovensku vyrazne nezamestnanost nebo ne? Klesa zadluzeni nebo ne?

0 0
možnosti

Mirek Šejna

19. 5. 2006 12:22
Pan Holásek krade,

a krade proto, protože lže. On tohle sice tvrdí o socanech, ale on narozdíl od nich lže, až se mu od modrého péra práší. On tvrdí, že český HDP roste díky spotřebě obyvatel a státním zakázkám. Tohle je lež goeblesovského kalibru.

Už dva roky podíl státu na růstu HDP klesá. Ani spotřeba domácností nežene HDP nahoru. Spotřeba domácností ročně roste jen asi o 3 až 5%. Nejvíce ženou český HDP nahoru investice firem, průmysl a vývoz. Ale to Holásek buďto neví a nebo si o nás myslí, že jsme blbci a neumíme si jeho lhaní ověřit.

0 0
možnosti

www racek

19. 5. 2006 14:01
Re: Pan Holásek krade,

no, hdp slovensky táhnou platy a investiční pobídky ... sami to říkají. což není tak zcela zzdravý růst ... u nás je tahounem export a PRODUKTIVITA PRÁCE. mimochodem, letos asi bude růst hdp vyšší než na slovensku ... pokud tlustý počká s jeho agroreformou.

0 0
možnosti

karel

19. 5. 2006 11:59
Pane Holásku, nebuďte naivní.

Proč by měli proboha překrucovat, když se už 8 let vyplácí zcela prostě lhát.

0 0
možnosti

Mirek Šejna

19. 5. 2006 11:56
Volná soboto,

koukám, že jste se tu dnes pasoval za největšího hlupáka. Kde jste příšel na to, že odvody na sociální a zdravotní pojištění se u nás zvyšují? Sdělte nám tady všem, kde jste přišel na tuhle neuvěřitelnou ptákovinu.

0 0
možnosti

hodne neRath

19. 5. 2006 12:12
Re: Volná soboto,

ani u OSVC?

0 0
možnosti

vita

19. 5. 2006 10:51
Proč by mělo být Slovensko pro Paroubka černou můrou?

Náskok strany Smer se socdem programem je takový, že by se o něm Paroubkovi mohlo zdát v nejkrásnějších snech. Dzurinda se plácá někde nad 10%, Fico má přes 30...

Jaká noční můra?

0 0
možnosti

Agent

19. 5. 2006 11:00
Re: Proč by mělo být Slovensko pro Paroubka černou můrou?

Vzhledem k tomu, že různé agentury se různě mýlí (a i o 15%), tak bych to nebral zas tak vážně - vždyť i minulých volbách Fico překvapivě ostrouhal ... ;-(

0 0
možnosti

ticha@dohoda

19. 5. 2006 10:46
pred par dny zde nekdo uvedl, ze rozdelenim republiky skoncil penezovod

z CR na Slovensko, ve skutecnosti nikdy neskoncil, ceska ekonomika uz munimalne 15 let absorbuje slovenskou pracovni silu, ktera dnes cita minimalne 100 tisic prac mist. Pohyb osob CR-Slovensko je temer jednosmerny, ani obrovsky uprk firem na Slovensko nenastal po zavedeni rovne dane. Je ale potreba souhlasit s tim, ze slovenska vlada udelala dost potrebnych kroku k ozdraveni ekonomiky, ty by budouci vlada v CR mela udelat taky, ovsem jako systemova opatreni, nikoliv puste experimenty, ktere zde vetsinou nabizi pravicovi modri svazaci . Co je dnes jiste, ani jedna vlada po volbach se do ozehavych temat moc vrhat nebude, vzdyt dalsi volby jsou uz za 4 roky :-((

0 0
možnosti

Modrý pták

19. 5. 2006 10:52
Fiskální penězovod skončil.

S těmi finančními toky máte pravdu, český vývoj platební bilance tomu odpovídá (takže nějaký úprk byl a nejen na Slovensko). A po volbách se tentokrát každá vláda bude muset zabývat ožehavými tématy - když už nic jiného, tak i socialistům došlo, že současná fiskální politika není dlouhodobě udržitelná. Tedy oni se zaklínají Eurem, ale alespoň jim to došlo. To pro začátek stačí.

0 0
možnosti

whaler

19. 5. 2006 10:31
JH a Jura

JH a Jura jsou ekonomičtí analfabeti. Nediskutujte s nima.Rv

0 0
možnosti

Křupan

19. 5. 2006 10:30
pro VH

Vy jste nenávistný týpek. Podle vás tedy každý kdo vydělá peníze je "zlodějské modrá straka"? Urážení vám tedy jde. Kdybyste byl co k čemu, tak děláte něco pořádného, místo těch urážek, co zde produkujete. Ostatně, myslím si, že jste zašitý na nějakém úřadě a plivete na ty, z jejichž daní žijete.

0 0
možnosti

Toni

19. 5. 2006 10:17
Cvičení medvědi

Ta zmínka o cvičeném medvědovi je trefná. Nezapomeňte však, že Ti co nakonec v našich volbách rozhodnou, nebudou ti co zde diskutují - bohužel.

0 0
možnosti

tutor

19. 5. 2006 10:16
je škodal, že p.Holásek nepřidal údaje o počtu lidí žijících v SR pod hranicí chudoby

včetně údajů o  vývoji počtu osob dlouhodobě žijících (a pracujících) v zahraničí. je škoda, že se nazajímá o výzkumnou zprávu-DP provedenou na pražských VŠ mezi slovenskými studenty (studujícími u nás na základě přísl. mezinárodní smlouvy), kde se konstatuje, že 84% studentů se nehodlá po ukončení studia (do 1 roku) vrátit do SR a 76 % o tom  neuvažuje ani v budoucnosti. Je také škoda, že nezmínil efekt zavedení  "kontrolních pokladen" pro státní rozpočet SR-socialistické to  pronásledování podnikatelské veřejnosti.

0 0
možnosti

hodne neRath

19. 5. 2006 12:15
Re: je škodal, že p.Holásek nepřidal údaje o počtu lidí žijících v SR pod hranicí chudoby

toz to z tou "chudobou" zopakuji...

pro neznale - metodika EUrostatu pro vypocet chudoby je zalozena na tom, kolik lidi ma "mene" (o jista procenta) nez prumer.

Proto je byla a bude nejmensi "chudoba" v systemu, kdy maji vsichni stejne - bez ohledu na to KOLIK.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz