Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

EKONOMIKA: Reinkarnace šrotovného

Ministr životního prostředí společně s ministrem průmyslu a obchodu mají v plánu oživit u nás pozapomenutou, ale hlavně nesmyslnou ideu z doby nejhorších krizových let – šrotovné.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

2. 11. 2015 16:18
Bylo by dobré, kdyby jsme přestali

nazývat auta na bateriový pohon ekologickými protože produkce elektrické energie v uhelných elektrárnách není ekologická ani náhodou a zatím tato produkce dominuje u nás i v zeleném Německu, které nepochopitelně další uhelky staví. Ani výroba a likvidace sady baterií nemá s ekologií nic společného.

0 0
možnosti
JJ

J. Jurax

3. 11. 2015 1:10
Re: Bylo by dobré, kdyby jsme přestali

Kdybychom ... :-) - ale jinak celkem souhlas.

0 0
možnosti
LP

2. 11. 2015 11:53
už se těším

Sobotka hodlá potvrdit, že hlavu na krku má jen proto, aby mu nefoukalo do těla,od osla se ani nic jiného očekávatnedá

0 0
možnosti
KJ

2. 11. 2015 10:26
Řekl bych, že vždy se skrývá za dobrem socialistů zločin !

Vždy !!! Dzp.

0 0
možnosti
RB

2. 11. 2015 10:12
Levice není "zlá" a levicově uvažující člověk nemá primárně

zlý záměr. Je však vždy vedena svým strachem. Strach omezuje schopnost do analýzy rozumem zahrnout širší okolnosti posuzovaného. Proto levice pravidelně generuje krátkodobá řešení, která jsou ve skutečnosti kontraproduktivní.

To, že zároveň takovéto levicové snahy "nechat se zachránit státem před čímkoliv, na co bych normálně musel reagovat sám", vedou k obohacení těch, kteří se i díky levicovým konceptům dostávají k moci, je přirozené. Protože moc korumpuje - a zároveň podporuje v jejich držitelích strach, aby o moc (peníze) nepřišli...

Nejde o zlo a dobro - ale o strach a jeho protiklad - lásku k životu se vším, co přináší. A levice, jakkoliv má často lásky plná ústa, ve skutečnosti lásku "neumí". Protože láska je odpovědnost.

0 0
možnosti
HG

2. 11. 2015 10:30
Levice JE zlá

Přikrádá.

0 0
možnosti
TP

2. 11. 2015 6:43
Nutno pridat dalsi aspekty: "srotovne" vychazi ...

... vzdy od levicovych vlad.  1) Levice zvysi produkci v automobilovem prumyslu = jde na ruku svym odborovym spojencum.  2) "Srotovnym" se nici automobily odkoupene od lidi, kteri na nove auto maji.  Nici se tedy automobily, ktere by se normalne prodavaly mene narocnym spoluobcanum - ti by potom mohli odhodit na srot auta, ktera uz skutecne na silnici nepatri.  Jenze prave protoze se nici stale velmi dobra auta, ty stare "sroty" budou o to dele muset jezdit po silnicich a znecistovat zivotni prostredi.  Jak je mozne, ze na tohle tolik ekologicky setrna levice zapomina???  Levice na to nezapomina, pouze se ji tentokrate argument zivotniho prostredi nehodi, tak ho proste ignoruje.

0 0
možnosti
MP

2. 11. 2015 9:03
Re: Nutno pridat dalsi aspekty: "srotovne" vychazi ...

"Jak je mozne, ze na tohle tolik ekologicky setrna levice zapomina???"

Prachy, prachy, prachy .... které je možno ukrást a přerozdělovat.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz