Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Šedovous

20. 8. 2007 9:52
No vida jaký to postřeh moudrého CEPisty !

I za komunistů se v lékarně platilo za recept. A kolik pak ? Že by  1 koruna?No to bylo hodně koruny tehdy měla velkou kupní sílu, flaška rumu byla za 33 Kč.Tenhle ignorant ať je rád že se zaměstnává ten CEP, prací by se neuživil.

0 0
možnosti

vládík

20. 8. 2007 10:47
Re: No vida jaký to postřeh moudrého CEPisty !

Jo. Koruna tehdy měla cenu dnešních 12 ÷ 15 Kč.

0 0
možnosti

Realista

20. 8. 2007 9:15
Jak s takovými politiky budeme předsdedat EU?

ve hře jsou totiž obrovské zakázky , dotace a hlavně participace politiků na nich. Vždyť se tam točí obrovské peníze a krédo dnešních politiků je hlavně být u toho. Nějaká reforma financí stačí pro voliče i kosmetická. Trochu se hne s daněmi, odstraní  nějaká odečitatelná položka, zvýší opět DPH jako za ČSSD a je vymalováno.  Reforma zdravotnictví stačí, když se udělá regulace poplatky jako na Slovensku, které sice pumpují o mnoho peněz do systému více, zato se neúčelně budou opět vynakládat bez jakékoli kontroly. No a naposled důchodová reforma vůbec nespočívá v oddělení důchodového účtu od státního ropzpočtu, aby se nemohl prohospodařit a naplnit ho penězi z privatizace, ale aby občané měli alespoň zdání reformy, prodlouží se jim věk do důchodu a platba na pojištění na 35let. Tedy schrnuto podtrženo, celá reforma je jen v kosmetických úpravách bez koncepce  na obalamucení voliče.Hlavním jádrem pudla je být po celé volební období u toho. Jistě to pochopil Tlutý. To samozřejmě chápe i Dalík, Topolánkův poradce.Proto ho nezajímá mít pracovní svazek, protože takhle může páchat co chce. Stačí se podívat on line na reportáž  na http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/13.08.2007/-Reportéři" target="_blank" rel="nofollow">http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/13.08.2007/-Reportéři ČT ze 13.8.2007, kde je jasně ukázáno o co v tomhle státě vlatně politikům ve vládě  jde a kdo vede jejich ruce na šńůrkách spojení, kam až tyto nitky vedou  a jakým kruhem se přes tenisové kurty vracejí k nejvyšším politikům ve státě. Kam plynou dotace na odstraňování ekologických škod z MF a proč do vytunelované společnosti na severu Čech, kde je rozkradou jako předchozí majetek akcionářů. Podívejte se na tajemný byznys Marka Dalíka a politiků, kterým naoko slouží. http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/13.08.2007/207452801240030-21:30-1-reporteri-ct.html" target="_blank" rel="nofollow">http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/13.08.2007/207452801240030-21:30-1-reporteri-ct.html Podívejte se kdo kupuje politikům byty.

0 0
možnosti

Jura Jurax

20. 8. 2007 9:40
Re: Jak s takovými politiky budeme předsdedat EU?

No jo, kradli, kradou a budou krást, bez rozdílu politické příslušnosti. Bylo, jest a bude. Proč by toho nevyužili, když se konečně dostali k lizu? Proč by jinak probůh do té politiky lezli - vždyť mnozí byli předtím schopni se uživit i poctivě? A nakonec - víte, jak se ti chudáci při té zlodějně nadřou? To jsou tvrdě vydělané, byť rozkradené (nezřídka i přesně podle zákona) peníze ...:-(;-€(Y)

Jenže nic lepšího než zastupitelskou demokracii neznáme - no a ti volení zastupiči jsou jen nelichotivým vzorkem populace.

0 0
možnosti

čtenář zdrojů

20. 8. 2007 9:08
To jsem se zas nasmál

tak na chybu ve výpočtech upozornil Vlastu Tlustého socan Sobotka. A to prý je Sobotka ekonomický nedouk. Koukám, že na opravování chyb v Tlustého reformě Sobotkovi jeho "nevzdělanost" bohatě stačí. Expertní týmy ODS tuto chybu neobjevily.;-D;-D;-D

0 0
možnosti

amiZ .M

20. 8. 2007 8:33
Pane Mach,

i přes to, že je pojem "liberální ekonom" nechráněný a může ho tudíž používat každý diletant, je Vaše chvála amatérského fušerství nazývaného "reformou" dále znehodnocena Váší infantilní kvantifikací vlastních reformních představ. (Člověk musí být ještě vděčen za to, že tu "reformu neděláte Vy s Vaším hradním guru) 

0 0
možnosti

Alfons

20. 8. 2007 4:38
Všichni si polepšíme.

Budeme mít méně peněz na jídlo a zeštíhlíme. Zmenšíme tak riziko infarktu.:-)Včera jsem snědl kousek vepřového a bylo mně z toho špatně. Už jsem si zvykl jen na brambory ve šlupce a sníst je i se šlupkou, protože to je vláknina.  Pomeje si do brambor vylít nemůžu, protože žádné nemám. Reforma bude kontraproduktivní. Lidé se budou dožívat vyššího věku a nebude na důchody.:-D

0 0
možnosti

jirka

20. 8. 2007 2:49
Rozpaky nad reformou

Protože bydlení v komunálních bytech se dnes dostane jedině ještě tak skupině občanů nejnověji nazývané „sběrači kovů“, je na všech ostatních, aby se postarali o bydlení sami. Názor našich současných vladařů, že "sociální byt" je o rozměrech až do 120 m2 lze vnímat spíše jako švejkovský akt vůči Bruselu a ochranu movitějších vrstev, přičemž na vrstvy méně finančně potentní se nemyslí. Každopádně mně vychází při "skoku" na 9% DPH zvýšení ceny bytečku (zvící 60 m2 - dnes za 2 miliónky) o další 4 %, t.j. o 80 tis. Kč. Je to pro průměrného člověka částka nemalá a myslím, že by už konečně měla vládnoucí oligarchie shlédnout dolů na prach u svých nohou a formulovat výstavbu "chudinských" bytů neziskovou formou a bez daně z luxusu, aby koupě bytu do osobního vlastnictví nepoznamenala průměrnou slušnou rodinu na celý život více, než je nezbytné. Pak snad zbude „chudině“ i potenciál na pumpování peněz do státní kasy pro další „mandatorní výdaje“ pro lelkující část národa. Takže – mám v této situaci pro celou deformu pouze topolánkovo parlamentní gesto „jseš jednička“, ovšem v původním nezkresleném významu. Anebo – že by se myslelo také na rovnováhu s výdaji? To bych jednou rád zažil! Zatím akorát naše „elita“ předvádí, že předsametoví komunisté skutečně nechali studovat pouze vybrané, poněkud specifické občany.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz