Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

EKONOMIKA: Kterak stát byl (ne)prozíravý

Je tomu zhruba rok, co jsem vyjádřila jemný nesouhlasný údiv nad tím, že český stát toho času provozoval nejhorší hospodaření od roku 2012.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No jo.

Koronavir je špendlík, který propíchl bublinu růstu, z valné části způsobeného ne produktivitou, ale tištěním.

Pí Šichtařová to píše už dlouho a jistý Šejna jí nevěřil ... tak teď má důkaz.

0 0
možnosti
LN

Stanoviska Šejny jsou stanoviska partajní propagandy ČSSD, případně Babiše a spol. Naprosto bezcenné lži a překrucování...

0 0
možnosti
MK

Hezká diskuse - mě by ale zajímalo víc prohlášení pana Babiše, že si můžeme požádat o bezúročnou půjčku na pokrytí ztrát způsobených nuceným ukončením obchodní činnosti v období koronaviru atd. Netuším ale, která banka mi ten bezúročný úvěr poskytne - poraďte mi - děkuji

0 0
možnosti
LN

ECB. Záporná úroková míra. Ještě vám zaplatí za to, že vám půjčí... :-P Nebo si nechá platit za to, že si u ní uložíte peníze? :-D Už nevím...

Zeptejte se Šejny, ten vám to vysvětlí. ;-)

0 0
možnosti
LN

Státní dluh České republiky loni stoupl o 18,2 miliardy na 1,64 bilionu korun. Na každého obyvatele tak teoreticky vychází přibližně 153,5 tisíce korun. Vyplývá to z informací ministerstva financí.

https://www.penize.cz/statni-dluh/412794-statni-dluh-roste-na-kazdeho-cecha-pripada-153-500-kc

0 0
možnosti
Foto

státní dluh v roce 2012 stoupl o 167 mld.. Rok předtím stoupl o 155 mld.

Ale to bylo v pořádku, protože tehdy vládla bolševickým spratkem Novákem milována sekkretářka Nagyová se Šetřislavem Kalouskem.

0 0
možnosti
Foto

Posílám sem informaci pro neinformovaného L.Nováka, Langera a Müllera. Zde jsout tvrdá data za poslední 4 roky (bilance rozpočtů):

2019 - statní rozpočet -28,5 mld Kč, ostatní rozpočty +37,7 mld. Kč. Celkem +9,2 mld.Kč.

2018 - statní rozpočet +2,9 mld Kč, ostatní rozpočty +8,8 mld. Kč. Celkem +11,7 mld.Kč.

2017 - statní rozpočet -6,2 mld Kč, ostatní rozpočty +30,9 mld. Kč. Celkem +24,7 mld.Kč.

2016 - statní rozpočet +61,8 mld Kč, ostatní rozpočty +57,2 mld. Kč. Celkem +119 mld.Kč.

0 0
možnosti
Foto

a zde si to mohou pánové ověřit, pokud budou chtít:

https://monitor.statnipokladna.cz/

0 0
možnosti
JC

To je těžké, když se každý ministr hodnotí podle toho, kolik peněz dokáže pro svůj rezort ukořistit.

0 0
možnosti
PL

P51e37t25r 42L42e39n81c

16. 3. 2020 10:09

Tak si myslím, že koronavirus je pro celou vládu "sociálních" rozhazovačů přímo darem z nebes.A kdo nejvíc rozhazoval? Nejen Babiš, ale především socialisti za pomoci komunistů.A nyní budou plakat jak ten virus může za to, že nebude na "tolik potřebené zvyšování" platů učitelům a celé státní správě.Ale máme tu správnou ministryni financí, která udělá další EET pod jinou hlavičkou.To by byl čert, aby se na ty "potřebné" st. zaměstnance a různé "neziskovky" peníze nenašly...

0 0
možnosti
MM

M10i17k25y 55M14i96k54y

16. 3. 2020 9:53

Když teče do lodi, je třeba se podívat, kde je největší díra. V případě státního rozpočtu to jsou (a)sociální dávky, cca 120 mld.Kč, vyplácené štědře i v době silného hospodářského růstu a akutního nedostatku pracovních sil. Tam je hlavní díra a vše ostatní jsou v podstatě drobné (dotace ziskovkám, slevy na jízdném, nesmyslná byrokracie a jiné plýtvání).

0 0
možnosti
MV

Psal jsem to tu už x-krát. Babiš v dobách prosperity dával přednost nákupu voličů, no a co bude dělat nyní netuší. A jeho spoluviník Zeman? "Andreji vzpomínáš jak jsem ti říkal, že máš víc šetřit."

0 0
možnosti
PL

P33e33t84r 31L30e64n98c

16. 3. 2020 9:58

Jenom Babiš?

0 0
možnosti
IS

Andy to dá. Jeho vrchní epidemiolog a specialista na veřejné rozpočty, jistý Prchal, to jistí. Bude líp, voe!

0 0
možnosti
Foto

Je fakt, že divoké navyšování mezd v státním sektoru a učitelům v posledních letech nebyl až tak dobrý nápad. Se státní pokladnicí to zacvičilo a ještě bude dlouho cvičit. I když pravice nebyla tak štědrá přesto dokázala nasekat dluhy, viz Topolánková vláda, ta zase love nasypala do kapes bohatých. Od mantinelu k mantinelu.

0 0
možnosti
LN

Hrozné kecy! Dluhové závody nastartovaly vlády ČSSD po převzetí moci koncem 90. let a od té doby se vezeme na růstu státního dluhu. Staří komouši si navýšili důchody na dluh, "přece když máme kapitalismus, musíme brát i kapitalistické důchody, ne?"...

Tak přestaňte blábolit o Topolánkově vládě, kterou držel v šachu komouš Paroubek s celou ČSSD a spol. Topolánkova vláda bojovala jen o přežití, vládnout nemohla... Přesto se snažila o nemožné...

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz