Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

EKONOMIKA: Bacha na peníze...

Je to hodně nebezpečná hra, jakou se finanční svět rozhodl hrát. Třeba mu to vyjde. Nebo taky třeba ne.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J. Řezníček

14. 10. 2013 15:27
Pohádka o investování

Král se svou družinou zabloudil v lese a potřebovali přespat v malé chaloupce u dřevorubce. Král se zeptal dřevorubce, kolik vydělává. Dověděl se , že  tři penízky. "Tak  málo, jak z toho můžeš žít ? " ptal se král. Dřevorubec odvětil : " Žiju jenom z jednoho penízku. Ten druhý vracím rodičům a třetí půjčuji dětem ".   konec pohádky.

Škoda, že takové pohádky neznají ekonomové, bankéři a už vůbec ne politici všeho druhu.

0 0
možnosti
PJ

P. Joch

14. 10. 2013 15:12
podobnost čistě náhodná

Stačí oprášit historii Velké Deprese a analogie jsou do očí bijící. Jen tenkrát do akcií investovali drobní akcionáři, dnes investují důchodové fondy do dluhopisů. A i když si o kvalitě těchto dluhopisů cvrlikají vrabci na střechách, banky pumpují peníze a fondy je musí "zhodnotit" a nejvíc procent nabízí právě ty rizikové dluhopisy. Pokud by to makléři fondů nekupovali, byli by rychle vyměněni pro neschopnost. No nekupte to, když je to tak výhodný :))

Co bude s peněnzi střadatelů, to je manažerům fondů fuk, hlavní jsou bonusy...

0 0
možnosti
JK

J. Kanioková

14. 10. 2013 14:08
Holt ta krize není nedoléčená,

ta ani léčená nebyla, nebo jen homeopatiky či obklady, když naopak je nutný operativní zákrok.. !

Jenže ty operace by způsobily ještě větší bouře a politici, kteří by se k nim odhodlali, by šli "pod gilotinu"...  v nejlepším případě od válu.. A jelikož touha po moci je nekonečná, nikdo k opravdovému řešení nepřistoupí...  Přitom nevěřím, že si toho nejsou až příliš dobře vědomi... A voliči ze zbabělosti budou tak dlouho brblat jen potichu a bokem, až ta naše civilizace skončí jak Titanik..

No... islám tady už pátou kolonu má, takže..

0 0
možnosti
JC

J. Chaloupka

14. 10. 2013 12:03
Všichni tu krizi valí před ssebou, protože ta krize se jmenuje DLUHY.

Celá naše civilizace si zvykla na vysoký standard, za který platíme vysokými dluhy. Žádný stát nehospodaří tak, aby dluhy snižoval. Politici to tlačí před sebou, protože všichni chtějí moc a tak slibují a slibují a utrácejí a utrácejí. Všichni jsou totiž "sociálně citliví". Takže nás čeká opravdu veliký krach, neboť výsledkem dluhů nic jiného není. Je to jako přírodní zákon. I mírně podprůměrná hospodyně dokáže snížit rozpočet o méně než 10% a naši ministři financí (dokonce i ti nejlepší v Evropě) to nedokážou. Investujte do dětí, do rodinných vztahů, půdy, bydlení, zlata,  pomůcek na zajištění holého života a modlete se. Obávám se, že přežijí jen soudržné rodiny.

0 0
možnosti
KL

K. Luboš

14. 10. 2013 12:16
Re: Všichni tu krizi valí před ssebou, protože ta krize se jmenuje DLUHY.

Souhlasím s tím, že i podprůměrná hospodyně může snížit rozpočet klidně o 10 %. Ale otázka je, kolikrát to vlasně může udělat.

0 0
možnosti
PV

P. Vaňura

14. 10. 2013 10:05
Ví snad autorka, do čeho by se

v Česku daly investovat peníze? Jako fantasie se mi jeví zlato, chráněné před ukradením či zabavením jaderným zastrašovacím potenciálem, nic jiného, co by bylo bezpečné, nevidím.

0 0
možnosti
OU

14. 10. 2013 10:35
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

L. Šarina

14. 10. 2013 9:16
No,

konečně trefa do černého   dík.

0 0
možnosti
JK

J. Kanioková

14. 10. 2013 15:15
Díky, člověku se z toho nedělá volno... celkově..celý svět se v něco obrací...

Venezuela - index spotřebitelských cen v září 2013 o 49,4 procenta vyšší než v září 2012. Nemecko vás ťahá ku dnu, odkazuje Slovákom dánsky ekonóm  - http://jdem.cz/8eve6" target="_blank">http://jdem.cz/8eve6

Brazílie  - Jak se sen brazilské střední třídy stal dluhovou noční můrou - http://jdem.cz/8ed98" target="_blank">http://jdem.cz/8ed98 ....  Číně se taky nedaří -  Nové obavy o globální ekonomiku - tentokrát z Číny: Vysoká inflace, mínus vývozy, pomalejší růst.

Evropské banky se nemohou zachránit vlastními silami - evropští občané budou muset nést hlavní nápor na záchranu bank. Technokrati z ECB, MMF a EU, čeká práce pod odborným vedením Wolfganga Schäuble nad řešením tohoto problému. Času je málo, rostoucí rizika a závazky. Bude horký podzim. - http://jdem.cz/8evn6" target="_blank">http://jdem.cz/8evn6

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz