Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Halama

21. 7. 2007 11:50
Pokud má papa Klaus takové "odborníky" .....

v tom svém centru pro ekonomiku jaký je pan Mach tak nás potěš bůh a všichni zlý pryč ........Je vůbec možné,takový blábol sesmolit ???;-D

0 0
možnosti

Jan

21. 7. 2007 10:33
Pane jo, to je zase blabol.

Podle stejne logiky by mohl Mach zadat inspirovati se hospodarskou politikou Kuby, Azerbajdzanu, Beloruska nebo Ukrajiny, protoze tam je rovnez nizka nezamestnanost. Tahat do srovnani tak specificke statecky, jako jsou Andorra, Guernsey, Isle of Man, atd. muze jen takovy demagog, jako je Mach.

V zadnem state  - Britanie, Norsko, Dansko, Svycarsko, Lucembursko - vyjmenovanem Machem neni rovna dan, alebrz vsude je progresivni dan, obvykle progresivnejsi, nez v Cesku. U pidistatecku typu Andory nebo San Marina se priznam, ze to nevim. Ale ona ta rovna dan se uplatnila na Vychode, kde modri, stejne jako drive rudi, bolsevici vzdy hledali a nalezali svou inspiraci. U rovne dane tomu tak je v Rusku, Estonsku, Slovensku nebo Rumunsku.

0 0
možnosti

Jan

21. 7. 2007 10:36
Re: Pane jo, to je zase blabol.

Navic - se svym pohledem na odbory Mach v civilizovanem zapadnim svete moc souputniku mit nebude. Ale treba v takove rude Cine se nejakym zakonikem prace nebo vyjednavanim s odbory netrapi. Opet vychod - vzor pro modreho komunistu Macha.

0 0
možnosti

Majkl Džeksn

21. 7. 2007 10:05
Přesné.

To je ta levičácká politika, oškubeme vás, abychom vám mohli platit dávky.

0 0
možnosti

amiZ .M

21. 7. 2007 9:35
Pane Mach,

věren tradici Vašeho guru a diletantismu CEPu, polemizujete s článkem, který jste vůbec nepochopil a uchylujete se k povídání o Andoře, jejíž situace by možná mohla být srovnávána s nějakou zónou volného obchodu, ale rozhodně ne s ČR.

0 0
možnosti

Jilm

21. 7. 2007 9:12
Nižší daně ano

Jsem pro snížení daní, jinak odbory a minimální mzda mě nevadí právě případ Prahy a Plzně nebo Velká Británie, či USA kde je i progresivní zdanění je toho důkazem. Sociální dávky se platí se sociálního pojištění s daněmi vůbec nesouvisí což je jen další důvod, proč by měl chtít každý (snad mimo politiků) daně minimalizovat.

Podle druhu použité metodiky mohu dokázat, že i u nás není nezaměstnanost, zvláště pak když zruším veškeré státní pojištění, tak jako je tomu např v Andoře atd...

Obecně pak platí, že na vyšší nezaměstnanosti prodělává stát tedy mi všichni (nižší příjem rozpočtu, vyšší dávky) a vydělává zaměstnavatel, který pak může nabídnout nižší cenu za práci.

0 0
možnosti

tris

21. 7. 2007 10:53
Re: Nižší daně ano

Na příkladu Prahy je právě vidět, že minimální mzda je v Praze neúčinná (protože tam by stejně měli zaměstnanci vyšší plat) a mimo Prahu způsobuje nedobrovolnou nezaměstnanost.... Pokud jste pražák, tak chápu, že Vám to nevadí.... 

0 0
možnosti

bruner

21. 7. 2007 4:02
qui bono?

Komu slouží, že se vykazuje nezaměstnanost?Potřebuje to vědět ten nezaměstnaný nebo daňový poplatník?

0 0
možnosti

kacir

21. 7. 2007 3:29
Na okraj

Peta Mach , mlady to proklausovec, me pobavil pri diskuzi v Radioforu na CRo 1 , ktera se tykala  globalniho oteplovani..... na otazku :" Co bude pro nas ve stredni Evrope znamenat narust teploty?", pravil: " ... bude to vyhodne, lide v zime nebudou muset topit a vydelame na tom vsichni."

....jen ta priroda a par primorskejch statu ne

0 0
možnosti

A.

21. 7. 2007 1:32
Přirozená míra nezaměstnanosti

Přirozená míra nezaměstnanosti odpovídá procentu programových a tedy nezaměstnanelných flákačů v té které společnosti. Posledních 12 let jsem pracoval jako personální ředitel jedné dost velké firmy a zkraje jsem personalistkám nevěřil, že není možné najít zájemce na některá pracovní místa. Konkrétně šlo o účetní, referentky obchodního oddělení , zásobovače atd. proto jsem trval na tom, že chci mluvit  se všemi uchazeči, kteří přijdou z Úřadu práce. Bylo to poučné. Všichni chtěli hlavně razítko, že je nemůžeme přijmout, aby mohli zůstat na podpoře.  Vyslechl jsem argumenty jako "Vy jste se zbláznil! Začíná léto, přece si nezkazím prázdniny. Kdyžtak nastoupím nejdříve v říjnu"  Nebo "Ale to bych musela psát na stroji nebo počítači. A to mi nejde"  Když jsem namítl, že na ekonomické škole měli předmět psaní na stroji a musí tedy umět psát všemi deseti, zaznělo: "To jo, ale ono mne to nebaví". Je pochopitelné, že každý personalista raději vymyslí nějaký fiktivní důvod pro nepřijetí, než aby si do firmy nasadil takováhle nemakačenka. Takže nulová nezaměstnanost je reálná jen v koncentračním táboře nebo jiném totalitním systému. U řady lidí ale ani pak nepůjde o práci ale o její fingování. Ze své zkušenosti odhaduji, že těch nemakačenků je u nás kolem 5% a každá socialistická vláda jejich procento neúprosně zvyšuje.

0 0
možnosti

Mell

21. 7. 2007 1:17
Souhlasím s pisatelem článku

Dlouhodobá výchova k vlastní odpovědnosti a patřičný liberalismus v podnikatelském prostředí a je po nezaměstnanosti.

0 0
možnosti

Martin

21. 7. 2007 0:24
jezis tenhle zvast z blogu na aktualne

je i tady ?

z tech "statu" staty v pravem slova smyslu jsou jenom tyto Velká Británie, Švýcarsko, Norsko, Dánsko, Lucembursko, Irsko

a liberalni je mimochodem jen irsko /ktery ma ctyricetiprocentni dan pro nejbohatsi/

slozenou danovou kvotu ma nizsi irsko a svycarsko, podobnou britanie a  vyrazne vyssi dansko a norsko /lucembursko nevim, predpokladam ze bude nizsi/

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz