Čtvrtek 16. 5. 2024Přemysl polojasno10 °C

Diskuse k článku

EKOLOGIE: Zelený komunismus

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

  • Příspěvků: 85
  • Poslední: 27.2. 2007 12:41
  • Řadit dle: času vložení
  • vláken
AeroKarel 8.10.2006 0:09

Mor do těch melounů!

Mejla 5.10.2006 20:12

Jak údajně říkal Jára Tvrdíků, "vyserte se na ideály - hlavní je prohnat prachy

přes ty správný firmy".

Jura Jurax 5.10.2006 17:16

Topení musí být ekologické a levné,

ať to stojí co to stojí!

Který vůl tohle schválil? A ve kterém kameňu je za to nadlouho zavřený?

Za půl melounu by měla každá z těch domácností vrt a tepelnou pumpu ...

Na tohle doplácíme z našich daní!

drozd 5.10.2006 17:51

Re: Topení musí být ekologické a levné,

ve skutecnosti by za to meli TC s vrtem,zatepleni 10cm polystyrenem a novou fasadu, trojita okna s argonem a jeste by jim zbylo na 6 let stary auto s katalyzatorem misto stodvacz a facka co maj ted

terra 6.10.2006 12:27

Dobře spočteno,

až na to auto s katalyzátorem:-).

RoninW 27.2.2007 12:41

Re: Re: Topení musí být ekologické a levné,

na to auto by nezbylo, ale na to ostatní určitě

Kopírák 5.10.2006 14:48

Co nového u Šumaváka?

bohajeho, ten pupek zeměkoule (Dušan Neumann: 05.10.2006, 06:36:25 )

volali mne z ČT, že s Havlovými narozeninami začíná v New Yorku festival jeho her, abych k tomu něco řekl.. V New York Times ani slovo, tak honem Google, až jsem se dostal do předprodeje vstupenek.. 18 her, z nich jedna světová premiera, to zní docela dobře, celý festival za $ 100 vstupného také není přehnaný (pokud to někdo vydrží), hrát se bude ve dvou divadélkách - jedno v Brooklynu a druh= v Soho na Manhattanu. Jenže pak přišla otázka, co znamená Havel dramatik pro Ameriku, s odkazem na organizátora festivalu, nějakého pana Einhorna, že vzhledem k omezování a porušování lidských práv dnes Havel v Americe "rezonuje". Nezbylo nic jiného než to uvést na pravou míru, že pro Ameriku Havel jako dramatik neznamená prakticky vůbec nic, a kromě těch dvou divadýlek o jeho hrách nemá většina Američanů ponětí, natož zájem. Pouze ve vyšších politických kruzích (bez ohledu na stranickost) zaměřených na mezinárodní scénu je Havlovo jméno známo a dodnes symbolem intelektuálního osvobození ze sovětského jha a Havel zůstává prestižním reprezentantem republiky, o níž se jinak neví vůbec nic, kromě toho, že Jágr měl na dresu 68 a Navrátilová je lesba. Ale to by snad mohli novinářští chrti vědět a ne si myslet, že na Prahu se stále upírají obdivné pohledy světa. jen skromně dodávám, že je dobře, že skoro nikdo na zeměkouli neumí česky, protože pak by se pupek Evropy, nebo-li Fidlovačka, jak říká kamarád Steve, musela stát terčem kocourkovských vtipů. Tož tak po ránu.

Dušane, nediv se - (Rpuť: 05.10.2006, 06:49:01 - Mail )

co maj ty chudáci žurnalistický pořád psát a vysílat - když musej....dokola psát o obřích krevetách nelze...

Ber to tak, že na tom pupku světa sedí zrzavej trpaslíček a plácá si játra....vlastně....už jenom plácá....ale ještě prý nějakou hru napíše....někdy....možná....

A.S. Pergill 5.10.2006 21:17

Asi jsem málo světový

V Havel jako politik zrovna není můj šálek kávy, ale ty z jeho her, které jsem viděl, mě zaujaly. Dovedu si představit, že amíkům, nebo i emigrantům z dřívějších dob, co už nestačili zažít zahnívání Husákova režimu, to nic moc neříká. Já tam ale vidím spoustu věcí, které jsem zažil na vlastní kůži, nebo alespoň viděl kolem sebe.

A docela bych si tipnul, že nevůle mnohého kritika Havlových děl plyne z toho, že se tam poznal (a ne zrovna v hezkém provedení).

Pokud se dá pan expresident z politiky zase na psaní her, tak mu budu držet leda palce, absurdit kolem sebe může vidět spoustu, třeba i v souvislosti s EU ;-D

terra 6.10.2006 12:22

Souhlas,

pečeť, podpis R^. Přiznám se, že by mě docela zajímala nějaká zbrusu nová Havlova hra - po té vpravě existenciální zkušenosti, kterou prošel (a neřeším, jak).

Gustav 5.10.2006 13:06

Taky bych si dal líbit,aby

mně někdo přispěl půl milionu na topení. Horší zpráva je to,že se my ostatní na to musíme složit.

Harwey 5.10.2006 12:31

no jo čísla

Nic proti nesmyslným projektům, ale po přečtení článku mě napadá několik otázek. Opravdu stála 100 mega to mi příjde hodně přemrštěný číslo - je to ověřená informace alespoň ze dvou neezávislých zdrojů? Páč na tom celém stojí a padá argumentace toho "článku". A těch 580k je za celou dobu životnosti? Že by televize místo hurá agitky  měla raději zevrubně informovat o prokjektu pros/cons je více než jasné.

třetí 5.10.2006 12:14

Soudruzi,

vraťte se do svých funkcí, cvičení CO skončilo.

Enik 5.10.2006 11:29

Když mi dá stát dotaci půl miliónu korun...

tak si zateplím barák a pořídím si tepelné čerpadlo. Budu topit za hubičku a ještě šetřit životní prostředí. Jenže stát mi nedá ani floka. Když se krade ve velkém a maskuje se to ekologií, tak se nechá podojit i EU, jejíž kapsy ovšem napřed musíme naplnit z těch našich. EU je opravdu stejná pakárna jako RVHP. Úředníci něco vymyslí, a celý kontinent se posere! Chtěl bych vědět, jak by to dopadlo, kdyby všechny vesnice v republice následovaly tento příklad a chtěli dotace a slámu. Asi bychom všichni zmrzli. Nebyly by ani prachy, ani sláma! Pak ovšem nechápu smysl této výzvy. Jedni dotace dostali, na druhé už nevyšlo - takže budete topit dráž! Jedni slámu mají, na druhé už nezbyla - nebudete tedy topit vůbec, takže vlastně ušetříte za topení! Lidi to je v (Y). Já se musím smát. Perpetum mobile na ekonomický způsob!

NevericiTomas 5.10.2006 11:52

Re: Když mi dá stát dotaci půl miliónu korun...

Presne tak.A jeste si za 50-70000 poridim solarni panel na strechu ktery mi usetri neco za ohrev TV.Jenze to socialstum (ani tem zelenym) nevysvetlite.Oni znaji universalni poucky a pravidla a predstava, ze je to stavebnik sam, kdo si urci co je pro nej nejvyhodnejsi varianta uspor je desi.. 

janoryna 5.10.2006 13:21

Re: Re: Když mi dá stát dotaci půl miliónu korun...

ale neděsí. spřátelené soukromé firmy by přišly o kšeft. Tak jako jindy, je za tím kapitál ! 

Henry 5.10.2006 13:22

To by přišel ČEZ,kde mají socani

své zástupce o prebendy a o zdroj peněz pro socany. Tak jim budeme pěkně solit a oni to potom rozdají svým voličům-nefachčenkům,aby je zase zvolili a kruh se uzavírá.

Produktivní lidé z této země by se měli sebrat a odstěhovat se pryč, aby pablbkovy výmysly nemuseli financovat.

Henry 5.10.2006 13:15

Vzpomínáte si, jak se socani při vstupu holedbali

jaký bude v EU ráj na zemi? Zatím to prospívá jenom Špidlovi,který má větší plat než náš prezident a několika socany vybraným agenturám,které se přiživují na ptákovinách,které si

vymysleli úředníci-vyžírky tak,aby normální člověk si bez jejich pomoci ani neškrtnul. A socani,kteří vykřikovali,kolik peněz dostaneme, nebyli při své tuposti schopni ani při těch penězovodech do jejich řad vymyslet systém k jejich efektivnímu čerpání.

terra 6.10.2006 12:15

Půl melounu to nebude,

ale když si pořídíte teplené čerpadlo bratru za 150 tisíc, máte docela reálnou šanci získat asi tak 40% (nevím přesně, ono se to měnívá) příspěvek, paradoxně od energetické společnosti - v mém případě to byla PRE. Na dům si dáte elegantní mosaznou cedulku, že vám na to přespěli, a je vymalováno. Ovšem např. Státní fond životního prostředí má pro získání takového příspěvku nastavené podmínky tak, že je jich není nikdo schopen dosáhnout, aniž by podváděl. Jsou to paradoxy...

terra 6.10.2006 12:18

Re: Půl melounu to nebude,

Samozřejmě přispěli, a ... že jich... měl bych toho nechat. 

janoryna 5.10.2006 11:27

no a ODS přebírá

částečně program zelenejch. bůh s námi !

křovas 5.10.2006 13:13

Re: no a ODS přebírá

Až bude SZ+KSČSSD, bude nepochybně lépe.

Franta 5.10.2006 10:41

Jako když sociakistickému poslanci Křečkovi připlácíme na nájem

Soudruzi vzhůru k lepším zítřkům.

Kango 5.10.2006 10:29

To se podoba Pavkovym vetrnikum

A hele! Nemlich tu stejnou vec uz par let dela starosta Jindrichovic pod Smrkem Petr Pavek. Za radove 60 milionu statnich dotaci postavil dva vetrniky, jejichz aususovou energii (pracuji s ucinnosti cca 15 %) nas nuti vykupovat za trojnasobne vyssi cenu nez je cena trzni. Takze tenhle vykuk si na ceskem spotrebiteli namasti kapsu hned dvakrat. na projektu se pritom navic zrejme podilela jeho soukroma firma, coz ovsem Pavek taji. Ve stredoveku takove "podnikavce" machali v kosich ve Vltave.

Vladimir 5.10.2006 11:00

Re: To se podoba Pavkovym vetrnikum

Taji ? Ja myslim, ze o nem Mr. Bursik vykrikoval, ze "neni ve stretu zajmu, on je v SOULADU zajmu", takze to podle me netaji, coz nic nemeni na tom, ze je to podvodnik a ze soulad zajmu je paroubkospeak jako prase.

I.L. 5.10.2006 11:38

Re: Re: To se podoba Pavkovym vetrnikum

Proc "Paroubkospeak"? Bursik si prece zcela jednoznacne namlouval ODS

a Topolanek jeho prizen neodmitl, naopak daval najevo, ze zeleni jsou

ted nove objeveni kamaradi modrych ;-)

(Nedelam si ale iluze ani o oranzovych, ze by v podobne situaci

jednali jinak ;-)

Ladislav 5.10.2006 14:49

pan Pavek vynalezl perpetum mobile

Projekt vetrniku Pavek coby starosta navrhl, coby "expert" si ho schvalil a coby podnikatel provedl a vyuctoval. Takovy sikovny clovek patri do parlamentu, tam bude moci svoje schopnosti predvest v plne siri.

Jura Jurax 5.10.2006 17:20

Re: To se podoba Pavkovym vetrnikum

Máchali v koších ... jako pachole jsem čítal rodokapsy, v nichž takoví padouchové byli potřeni dehtem (pochopitelně nazí), poté vyváleni v peří a takto upravení posazeni se svázanýma rukama na koně obráceně, načež byl kůň i s nákladem vyhnán z městečka za oslavné střelby z Coltových revolverů ... bylo mně vždycky líto toho koně, ten v tom byl nevinně ...

Stredocech 5.10.2006 9:25

Naprostý souhlas s článkem

Bohužel, ČTV přímo programově podobné nesmysly za peníze koncesionářů propaguje. A v reálu se dotuje několik vybraných nesmyslů zatím co lidé při topení přecházejí hromadně zpět na nekvalitní uhlí. Přichází topná sezóna a pak bude stačit se projít po nějakém menším městě či vesnici...

 

jasan 5.10.2006 9:34

Re: Naprostý souhlas s článkem

verjnopravni televize rozhodne neplni svoji "osvetovou" funkci... privatizace by ji prospela.

křovas 5.10.2006 10:08

Re: Re: Naprostý souhlas s článkem

souhlas - jeden program by naprosto stačil. Když jsou tam tak kvalitní pracovníci, jistě pro ně nebude problém uplatnit se v soukromém sektoru.