Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

EKOLOGIE: Řekni, kde ti tupci jsou

Měl jsem možnost projet se v poslední době po naší zemi, a zvláště Českomoravskou vrchovinou. Když jsem viděl tu zkázu, ty nastojato uschlé a od kůrovce sežrané lesy, stovky hektarů lesů, celé kopce a doliny, byl bych rád někomu nafackoval. Jen ho mít po ruce.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LZ

18. 8. 2019 10:31

Kdybych byl Marťan, neznal jiné texty pana Vlka st. a přečetl si jeho text a polemický text pana Máchala (za předpokladu že bych jako Marťan měl nějaké mozkové závity) odnesl bych si tyto dojmy:

Dikce textu pana Vlka je útočná, dehonestující druhou stranu, psaná z pohledu člověka naprosto jistého si svým názorem a domnívajícího se, že je majitelem "pravdy", bez náznaku pochybností a pokory. Přesně jak to popsal pan Máchal - "Dehonestující substantiva a adjektiva autorem hojně používaná" a "Svou smyšlenku prostě vydává za skutečnost".

Máchalova reakce je klidná, věcná, bez útoků na autora původního textu - dikci textu bych shrnul "pojďme o tom věčně diskutovat a hledat společně pravdu a nejlepší řešení situace".

Texty toho prvního typu zde na NP představuje pan Vlk st. a ještě jeden autor pracuje podobným způsobem - jméno nechám na představivosti ctěného čtenáře. Mně to nápadně připomíná "hradní styl". Prezidentův mluvčí je v tom přímo mistr. Je úsměvné když pánové (a jim podobní) svým agresivním a útočným stylem fabulují o tom, jak "občanské hnutí" symbolizované Miliónem chvilek je agresivní, útočné, fanatické apod.

A díky za odkaz na článek "Kdo může za solární průšvih" a "Kdybychom neměli tolik smrků, nemáme takový problém s kůrovcem" ! ### https://ekonom.ihned.cz/c1-46754920-kdo-muze-za-solarni-prusvih-my-nic-my-muzikanti-vzkazuji-ministri-i-poslanci ### http://ceskapozice.lidovky.cz/tema/kdybychom-nemeli-tolik-smrku-nemame-takovy-problem-s-kurovcem.A190411_001253_pozice-tema_lube

0 0
možnosti
PH

P. Horak

5. 8. 2019 22:35
Mam takovy pocit...

... ze mene by bylo vice.

0 0
možnosti
DS

D. Stirský

5. 8. 2019 17:59

Vlk by si zasloužil tento úkol: to, co vždy sepíše, zhustit na jedinou stránku wordu. Jestli tomu rozumím, tak za stav českých lesů a oteplování mohou neomarxisté, Němci, ekoteroristé, neziskovky a Bursík. Já se jen pamatuji, že různí seriózní autoři psali, že je-li co na nacionalním socialismu resp. nacistickém Německu pozitivního, tak to byly říšské zákony na ochranu zvířat a přírody, některé možná platí dodnes, byť asi s novelami.

0 0
možnosti
RT

5. 8. 2019 19:39
Re:

Platí. Göring. Když jsem to sem napsal, vyjela na mě Netzerová, že jsem blb. Dala sem odkaz a ejhle, platí. Ale jinak, Vlk má pravdu.

0 0
možnosti
JN

J. Nový

5. 8. 2019 17:31
Hmm

"To u nás vládli komunisté. Kteří v době normalizace tvrdili, že nepotřebujeme žádné jiné elektrárny než hnědouhelné."

.

A co tedy provedli s elektrárnami vodními a jadernými?

0 0
možnosti
VM

5. 8. 2019 17:14
Byrokracia

Viackrát som čítal že za šírenie kôrovca môže hlavne zvýšená byrokracia. Kým prebehne výberové konanie, lykožrút je vyletený.

0 0
možnosti
MK

5. 8. 2019 16:09
Naprostý kolaps českých lesů nastal po

zločinecké transformaci lesnictví počátkem 90tých let, Všechno fungující : hájovny, lidi, školky i lesnické školy se rozkradly, zprivatizovaly a lesy jely setrvačně dál až do doby před několiky lety, sucho, Bursík a další hovada, kůrovec a máme co jsme si zasloužili !!! Trestní oznámení na všechna hovada, která jsou pod tím podepsána !!! Ke zdi a postřílet !!!

0 0
možnosti
VHK

V. Kotas

5. 8. 2019 17:11
Re: Naprostý kolaps českých lesů nastal po

Tak jest !

0 0
možnosti
PV

5. 8. 2019 15:12
Souhlas pane Vlku.

Nenechte se znechutit.:-);-):-)

0 0
možnosti
VHK

V. Kotas

5. 8. 2019 17:12
Re: Souhlas pane Vlku.

1*

0 0
možnosti
KV

K. Vojtíšek

5. 8. 2019 14:41
Lesní hospodáře nahradili zelení tupci.

Moudří hospodáři věděli, co lesy potřebují a jak se o ně co nejlépe starat. Bohužel tito odborníci byli nahraženi manažery s pochybnými tituly, zato s velkou rozhodovací pravomocí. Jejich blbé ale silou prosazené nápady nadělají víc škody jak užitku. Tyto tupce je třeba hnát k zodpovědnosti. Lesní hospodáři věděli, že přírodě se musí pomáhat a na kůrovce platí především rychlé vytěžení napadených stromů. Kecy o tom, že si příroda sama pomůže jsou jen zdůvodnění pro nic nedělání a vedou k současné celorepublikové kůrovcové kalamitě.

0 0
možnosti
KT

5. 8. 2019 13:03
Što dělat?

Vracejme vodu do krajiny, sázejme stromy, postavme nové jaderné bloky. Nedělejme z Evropy "zelenou" poušť s nesvobodnými lidmi.

0 0
možnosti
VP

5. 8. 2019 13:13
Souhlas!

0 0
možnosti
PO

5. 8. 2019 12:54
Je to prosté... jako selský rozum [1]

Nepotřebuji slávu ani Nobelovku. Chci jen, aby se přesně toto stalo:

Globální změny počasí nejsou kvůli CO2 (neměřitelné procento), ale zejména kvůli odlesnění a odzelenění polí a ploch měst, silnic, dálnic, marketů, parkovišť atd. = odvlhčení (vzniká suchá poušť). - Voda se pak na holých plochách civilizace a holých polích prudce vypařuje, nastávají prudké větry a krupobití i náhlé přívaly vod zeshora (záplavy, povodně). Stačí nebýt DEB*L a udržovat přírodu zelenou, po celé ploše území!!! (neséct suché trávníky měst naholo, pole neničit herbicidy a po sklizni povinně pohnojit organickým hnojivem a okamžitě hustě osázet zelenými rostlinami k zaorání =dusík, uhlík a vláknité pojivo do půdy), a bylo by více vody v přírodě, a pak i pro nás lidi... i ve vzduchu, vlhčím a čistším. Více vody v lese (přitahují deště a zadržují vodu) >podobné přitahuje podobné< >voda přitahuje vodu< >na suché pole nezaprší<. Znamená to i méně suchých smrků a tím méně škůdců - pokud je zdravý vlhký smrk, ubránil by se snáze... po zranění vypustí mízu a brouk obalen zahyne. Méně úrodná pole proměnit zpět na lesy = navrátit přírodě. Stávající lesy povinně dosazovat, i příkopy všech silnic, okraje všech polí, polních a lesních cest povinně osázet stromy - kde to jde, ovocnými. Na svazích luk zadržovat vodu mini-rybníčky, dokola každé vodní plochy i toku sázet nahusto stromy = zastínění, nižší teplota = pomalejší odpar.

0 0
možnosti
PO

5. 8. 2019 12:55
Je to prosté... jako selský rozum [2]

KAŽDÝ OBČAN BY MĚL DLE ZÁKONA POVINNOST OSOBNĚ JÍT DO PŘÍRODY 6x ROČNĚ A ZASADIT TAM 2 STROMY (VHODNÉ TERMÍNY A PŘESNÉ GPS SOUŘADNICE URČÍ MŽP NA SVÉM WEBU - OBČAN NA WEB ULOŽÍ FOTODOKUMENTACI, ŽE STROMY ZASADIL - V PŘÍPADĚ ZJIŠTĚNÍ PODVODU FINANČNÍ SANKCE 5000 KČ, PŘI OPAKOVÁNÍ PAK VĚZENÍ). Děti by k tomuto (a k přírodě) vedli rodičové, za kojence to zasadí otec => v ČR by za rok vzniklo nových 10.000.000 x 12 = 120 milionů stromů, za 2 roky bezmála čtvrt miliardy stromů NAVÍC. Udělat si pár výletů do přírody, to by každý přežil, i každý velmi líný tlusťoch. Unesli by to i finančně = 12x 50 Kč = 600 Kč ročně za sazeničky stromku předpěstované státem zřízenou firmou s pobočkami v každém okrese (je 76 okresů). => zaměstnanost pro stát (+12 tisíc pracovních míst) ... 6 miliard ročně za sazenice se rozdělí na 76 poboček předpěstitelského podniku = cca 79 milionů na 1 pobočku za předpěstování 1,58 milionu kvalitních sazeniček v každé z nich. 158 zaměstnanců na každé pobočce by se nepředřelo - každý by ročně vypěstoval 10 tisíc kvalitních sazeniček = 10 minut na jednu s následnou péčí (6 ks za hodinu). Ročně tak vychází 0,5 milionu na pracovníka, měsíční plat za tuto práci vychází na 41.666 Kč - vodu na rosení i nářadí na práci si pracovník obstará ve své režii. Plochu (případně materiál pro skleník) dodá úřad okresního města.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz